Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akik tudnak az EGOjuk nélkül...

Akik tudnak az EGOjuk nélkül élni, hogy tanulták ezt meg és mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
(Aki nem érti mire gondolok, azokhoz egyértelműen nem szól a kérdés :) )
2011. márc. 14. 23:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez szerintem menjen az ezo témakörbe, nem írtál semmi csalással kapcsolatos dolgot, úgyhogy ott több hasznát veszed.
2011. márc. 14. 23:47
 2/12 A kérdező kommentje:

Szerintem ebben nem sok ezoterika van.

Nem valami természetfelettiről kérdeztem, hanem arról, hogy pl. hogy lehet szeretni birtoklás nélkül. Ez pedig nem más, mint családi kapcsolat. (többek közt)

2011. márc. 14. 23:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Osho - Öröm

Olvasd el.

2011. márc. 14. 23:56
 4/12 A kérdező kommentje:

23:56

Köszönöm, rajta vagyok az ilyesmiken, bár ezt konkrétan még nem olvastam.

Kiolvastam már vagy 10 könyvet, de csak a szám jár róla, gyakorlatban még nem megy.

Gondoltam, hátha van valami, amit tennem kellene, csak nem tudok róla...

2011. márc. 15. 00:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez a könyv nagyon jól leírja. Egyébként én is ezen vagyok,igyekszem és remélem sikerül.
2011. márc. 15. 00:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyébként te mit olvastál a többi könyvben? Leírnád a lényeget? Persze csak 2-3 mondatban.
2011. márc. 15. 00:11
 7/12 A kérdező kommentje:

Mit olvastam?

Hogy a boldogság belülről fakad, nem kívülről. Nem másoktól kell várni, hogy boldoggá tegyenek.

Hogy el kell fogadni mindenkit olyannak, amilyen.

Hogy a birtoklásvágy nem szerelem.

És hogy először magamat kell szeretni.

Nagy vonalakban ez jutott eszembe.

Az elmélet jó, gyakorlatban még nem megy a legjobban.

2011. márc. 15. 00:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez így van, de Osho pontosan le is írja, hogy miért, és tippeket is ad. Szerintem olvasd el, nekem csak ez segített.
2011. márc. 15. 09:29
 9/12 anonim ***** válasza:

már maga a most közhitben természetfelettinek elfogadott dolgok letagadása is az ego műve, csak, hogy tudd. az ego korlátozva van, az ego válogat, az egonak elvárásai vannak, az ego feltételt szab szeretetében.

azt kellene megtudnod nem, hogy miért alakul ki egyáltalán az ego?

nagyon egyszerű...egy sima tévedésen alapul a dolog...mégpedig azon, hogy az emberi értelem, az emberi elme azt gondolja, hogy amin keresztül tudomást szerez, tapasztalatot, no annak tartja önmagát, ami ugye egy fizikai test. a tapasztalás során a kontraszthatás miatt elkülönültség érzete keltődik, ugye azért, mert azt hiszi az egyén, amit észlel az nem önmaga, mivel a dolgok elválasztva jelennek meg számára. azzal pedig, hogy magát a fizikai testnek tartja, azaz saját magát azzal azonosítja, az egyedüliség érzete születik meg benne, ami a félelemnek szolgál táptalajként, és azzal, hogy magát különállónak tartja, azt hiszi a dolgokról hogy nem önmaga így automatikusan saját érdeket vesz előre, saját létét külön szintre emelve, így önzően viselkedve. az önzés és félelemből burjánzanak el a negatív tulajdonságok, érzelmi állapotok, melyek korlátozzák az egyén józan gondolkodását, tisztánlátását.

ezekből kiderül, hogy a birtoklás érzete az önzésen alapszik, és amiatt létező, mert az egyén azt hiszi másról, hogy valami önmagától elkülönült létező, és hiányt generál ezáltal magában azon dologra, amivel párhuzamban a birtoklás is megjelenik...nincsen szükség erre, nincsen valójában hiány és birtoklás, mivel az emberi értelem egy az Egésszel...s ha ezt belátta, akkor szűnik meg az önzés és félelem...:)

ha érdekel egy mű, ami részletesen lejegyzi, hogy mi a tévedés, hogy van egy másik életszemlélet a mostanin túl(2 féle ilyen létezik, s az egyik van elfogadva az emberek hitében), akkor tudok adni neked egy leírást, mondhatni magyarázatot, logikusan felépítve, e témához...de ehhez szükség van valós nyitottságra, és ragaszkodásmentességre, elítélésmentességre, mert ezek még mindig az önzés építőkövei, azaz az ego maga...:P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 15. 10:43
 10/12 A kérdező kommentje:

09:29

El fogom olvasni, amint hozzájutok :)

10:43

Ennek a felét sem értettem, úgyhogy azt hiszem messze vagyok még attól, hogy megkaphassam és megértsem az említett írást :)

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 15. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!