Kik a "tiszta amerikaiak"?
Manapsag mar nincs olyan, hogy csak az az igazi amerikai, aki WASP, max. egyes orszagreszeken. Viszont en azt gondolom, hogy a legtobb amerikai elfogad mindenkit amerikainak, aki akcentus nelkul beszeli a nyelvet, mert akkor nem fognak rakerdezni, hogy honnan jottel, de ha van akcentusod, akkor bevandorlo maradsz orokre. Pl. anyosom tobb, mint 40 eve el itt, van egy kozepes merteku akcentusa. A mai napig megkerdezik, hogy eredetileg hova valosi. Rossz lehet neki, hisz itt elte le az eletet. Sokan 10-15 evesen jonnek es annyira megszoktak itt, hogy az anyanyelvuket alig beszelik mar es azt tarjak home state-juknek, ahol eloszor letelepedtek. Rengeteg ilyen (foleg del-amerikai) ember van.
Neha pl. az zavar ossze engem, hogy miert van megis az, hogyha valaki pl. kinai, mexikoi osokkel rendelkezik, azt ugy nevezik, hogy az a "kinai srac", a "mexikoi lany" hiaba szuletett itt? Valahogy megis benne van az emberekben meg mindig, hogy a fekete es feher ember az echte amerikai es szerintem most van ez valtozoban, de meg bele fog telni jo par generacioba, hogy az olyan orszagokbol jovoket elfogadjak, ahonnan nem volt jelentos a bevandorlas korabban (ok azok, akikre ra van irva, hogy honnan jottek, mert nem feherek vagy feketek). Es szerintem a fekete amerikaiakat is elfogadtak mar "tiszta amerikainak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!