Miért bunkók a magyar sofőrök? Miért nem figyelnek az autósok a gyalogosokra biciklisekre? Tiszta őrülten vezetnek, aki külföldi ide jön azt mondja hogy életveszélyes!
Tetszik a, Tunézia is dettó.
Fogtunk egyszer egy taxist, körülbelül 70-nel ment a kocsik között. Tény, hogy gyors volt, de rettegtünk. Ráadásul valami iszonyat hülye sofőr volt, mivel egy perc alatt 300-szor nyomta le a dudát, és a szájával játszott, hogy DÜDÜDÜDÜÜDÜDÜ-DÜ-DÜ-DÁDÁDÁDÜDÜDÜDÜDÜDÜ-TITITITITITI-DÜDÜ :-DDDDDDDDDDDDDDDD
A görög meg az olasz autóvezetők is nagyon szeretnek "vadulni". Görög nyaralásom alatt pl. simán felment a gyalogútra a motoros és lavírozott a járókelők között.
Sajnos, nálunk is vannak afféle "országúti rémek", akik nincsenek tekintettel a többi közlekedőre / akár gyalogos, bringás, vagy akár másik autós /, de veszélyeztetik a saját testi épségüket is. Velem is megtörtént, hogy a zebrán csikorogva fékezett le az autós előttem, ráadásul nekem volt zöld a lámpa, a Rákóczi úton történt. Szerencsére nem ütött el. De sajnos, van, aki nem ússza meg ennyivel, amikor egyszerre több embert is elcsapnak a zebrán, azért az borzasztó...
De szerencsére jó tapasztalataim is vannak, nálunk a lakótelepen pl. kevés kivételtől eltekintve mindig megállnak a zebránál, ha látják, át akar kelni egy vagy több gyalogos. Mindig így kéne ennek lenni.
Azért hozzáteszem, hogy van gyalogosok közt is, aki figyelmetlenül közlekedik.
Én egy 40 tonnás kamiont vezetek nap mint nap. Tudom, hogy a gyalogos átkelési szándékának is elsőbbsége van. De amikor azon az útszakaszon rajtam kívül nincs semmilyen más jármű a példás családanyuka kitolja elém a babakocsit. Nem igaz hogy nem tudta volna megvárni hogy az az egy kamion elmenjen. Inkább kitolja elé a babakocsit, mert neki elsőbbsége van. Egy rakott 40 tonnás szerelvénynek kb 1 liter üzemanyagba kerül hogy ugyanarra a sebességre visszagyorsítson, amit tőlünk sofőröktől vonnak, túlfogyasztás címén.
NEM AZÉRT AZ 1 LITYI GÁZOLAJÉRT de mi van ha pl elmegy a fék? Az ilyen felelőtlen szülőtől azonnal el kellene venni a gyereket mert veszélyes rá. Legközelebb majd a száguldó vonat elé tolja ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!