Miért van az, hogy ilyen fiatal tanárok taníthatnak?
Ez most hülyén hangzik, de miért van az, hogy már egy 25 éves ember is lehet tanár?
Ez engem nem idegesít, meg semmi csak érdekel. Vagyis csak akkor idegesít, ha éppen tetszik nekem, mert akkor nem tudok figyelni órán.xD
Tiszta hülye vagyok, általánosban is tetszett egy 30 éves tanár, most lettem gimis itt meg a 25 éves fizika tanár! xD
Nem szerelem meg semmi, csak tetszik.xD
15/L
"azt hittem hogy nagyon nehéz megszerezni azt a tudást, amitől tanár lehetsz, de úgy látom mégsem"
Baromi nagy rálátásod lehet az egyetemi tanárképzésre...
Végezz el egy tanárszakot, valami jó kemény szakkal (nyelvszak, magyar, matek... stb.) aztán megbeszéljük.
"nekem az nem tetszett, hogy alig idősebb nálam és ugráltat. Nem tudtam rá úgy nézni, ahogy kellene egy tanárra. Komolytalannak tartottam a helyzetet."
Ez a tanárod személyiségétől függ, nem attól, hogy milyen képzett. Igenis lehet valaki már nagyon fiatalon nagyon képzett. Ha nem tudtál rá felnézni, az azért van mert nem tudott tiszteletet parancsolni...vagy benned nincs hajlandóság egyáltalán arra, hogy bárkit is tisztelj. De semmi köze nincs ennek a képzettséghez. Meg amúgyis hogy gondoltad? Ha valaki középiskolai anyaghoz ért, akkor ne dolgozzon 20 évig? OMG
Egyébként meg teljesen más a kettő: a középiskolai és az általános iskolai tanár. Aki főiskolán végzett, általánosban tanít, aki egyetemen, az középiskolában, és érettségiztethet is, míg az előbbi nem.
Az a diák, aki elég intelligens, tud tisztelni egy fiatalabb tanárt is, aki meg nem, az az időset sem tiszteli. Ennyi.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Kedves utolsó!
Köszönöm a részletes tájékoztatást, de azt nem értem, hogy ha csak az taníthat középiskolában, aki egyetemen végzett, akkor hogy taníthatott engem egy főiskolán végzett tanár? Mert biztos, hogy főiskolán végzett és nem egyetem, olvastam. És középiskolás vagyok.
A következő okai lehetnek:
1. protekciója volt a suli igazgatójánál (valakinek a valakije)
2. folyamatban volt az egyetemi képesítés megszerzése is, jófejségből felvették
3. Huszadrangú iskolába jársz, ott nem mindig alapkritérium az egyetemi végzettség, efelett gyakran szemet huny az iskolavezetőség, főleg ha pedagógushiány van ama bizonyos szakból (nekem is van több ismerősöm az egyetemen, akiknek még nemhogy az államvizsga nincs meg, de még szakos szigorlataik is hiányoznak, mégis felvették őket ilyen piszlicsáré mucsaröcsögei iskolákba tanítani, bár jóval kevesebb nettó bérrel).
A következő okai lehetnek:
1. protekciója volt a suli igazgatójánál (valakinek a valakije)
2. folyamatban volt az egyetemi képesítés megszerzése is, jófejségből felvették
3. Huszadrangú iskolába jársz, ott nem mindig alapkritérium az egyetemi végzettség, efelett gyakran szemet huny az iskolavezetőség, főleg ha pedagógushiány van ama bizonyos szakból (nekem is van több ismerősöm az egyetemen, akiknek még nemhogy az államvizsga nincs meg, de még szakos szigorlataik is hiányoznak, mégis felvették őket ilyen piszlicsáré mucsaröcsögei iskolákba tanítani, bár jóval kevesebb nettó bérrel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!