Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikortól kezdve "nagy" szerint...

Mikortól kezdve "nagy" szerintetek egy magánkönyvtár?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy szubjektív dolog, de kinek mi a személyes véleménye? Néha hallottam 20-25 éve gyerekként, hogy "10.000 kötetes könyvtára van", de akkor a mai árakhoz képest olcsók voltak a ritka könyvek is, és gyakran nem kellettek senkinek. Ma alig tudok ilyen 10.000 kötetes magánkönyvtárról, gyűjteményről. Nektek mekkora a könyvtáratok? Akarjátok-e fejleszteni?

#könyv #könyvtár #e-book #gyűjtemény #magángyűjtemény #Könyv; könyvtár #RMK #öreg könyv
2011. febr. 28. 15:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Maximum ott, ahol a generációk egymás után gyűjtik a könyveket. Nekem az utolsó válaszom óta eltelt hat évben megnőtt a fiam, aki mára egy olvasni szerető, könyvgyűjtő kisiskolássá vált :) Az általam vásárolt könyvek egyszer majd az övéi lesznek, amihez hozzáadódik az, amit már ő maga szerez be. Még csak 9 éves, de már jó sok könyvet elolvasott, a nagy része a sajátja. Lassan esedékes lesz egy új könyvespolc megvásárlása nála, szóval gyűlnek szépen a könyvek.

Nyilván ezek a gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriát képviselik egyelőre, de ahogy növekszik, majd lesznek más jellegű könyvei is.

2017. jan. 28. 13:17
 12/13 A kérdező kommentje:
Ugyan nem nagyon szeretem TGM-et (ideológiailag), ettől m ég vannak figyelemreméltó megnyilvánulásai. Pár napja azt nyilatkozta, hogy szerinte 10 000 felett nagy egy magánkönyvtár.
2022. jún. 12. 19:45
 13/13 anonim válasza:

Nem igazán tudom mi számít nagy gyűjteménynek. Meg azt sem, hogy kinek volt/van pénze 10 ezer könyvet megvenni és hova az istenbe teszi őket???😂😂😂

Az én ( mienk a férjemmel) gyűjteményem, 1000+ pár db könyv körül van jelenleg, hajszálpontosan nem tudom most, és hát 1-2 év múlva halvány lila gőzöm sincs hová fogom tenni a könyveket, így is egy 20m2-es szobában vannak, tele a szoba polcokkal, és már nem tudok többet berakni. Sem ide, sem máshova. Már a polcok legtetején fogyasztom a helyet, illetve az ablakpárkányt.

Én megszoktam a látványt, nem tűnik soknak, de mindenki aki látja, ledöbben hogy hú mekkora gyűjtemény és milyen sok könyvem van, még a könyvmoly barátaim is.

2022. nov. 30. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!