Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikortól kezdve "nagy" szerint...

Mikortól kezdve "nagy" szerintetek egy magánkönyvtár?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy szubjektív dolog, de kinek mi a személyes véleménye? Néha hallottam 20-25 éve gyerekként, hogy "10.000 kötetes könyvtára van", de akkor a mai árakhoz képest olcsók voltak a ritka könyvek is, és gyakran nem kellettek senkinek. Ma alig tudok ilyen 10.000 kötetes magánkönyvtárról, gyűjteményről. Nektek mekkora a könyvtáratok? Akarjátok-e fejleszteni?

#könyv #könyvtár #e-book #gyűjtemény #magángyűjtemény #Könyv; könyvtár #RMK #öreg könyv
2011. febr. 28. 15:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
igazi, kézzel fogható könyveim száma alig 500, de szerencsére a a technika fejlődött, ezért több ezres az e-book gyűjteményem.
2011. febr. 28. 17:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

110 könyvem van, legszívesebben mindent megvennék amit olvasok, de az évi 150 könyvet jelentene, ezt nem engedhetem meg magamnak sajnos.

A mai árak mellett már 1000 könyv is rengeteg.

2011. febr. 28. 21:39
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, ez az e-könyv dolog érdekes. Nekem is van néhány, bár az engem érdeklőket nem annyira gyakran teszik fel elektronikus formátumban. Valóban, aki talán az utóbbi évtizedben kezdett könyvgyűjtésbe, annak számára az 1.000 kötet is sok (és mondjuk abszolút értékben is valóban sok ma az), anyagi okokból is. Hiszen ha csak 2.000 ft/kötet áron számoljuk is, az is 2 milla...
2011. febr. 28. 23:08
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
A családi könyvtárunk fizikailag olyan 5000 kötet. e-Book-om több 10 000 van.
2011. márc. 3. 10:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Jól hangzik...
2011. márc. 5. 17:23
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

"Mikortól kezdve "nagy" szerintetek egy magánkönyvtár?"

Statisztikailag a 200-nál több könyvet szokták "nagy" könyvtárnak nevezni. Magyarországok kb. a lakosság 30-40%-ának van 200-nál több, vagyis a nagy többségnek ennél kevesebb van. Nekem 2-3 ezer papír és ki tudja, mennyi digitális könyvem van. Nem akarom ezt "fejleszteni", de kivédhetetlenül gyűlnek.

2011. okt. 29. 20:51
 7/13 anonim ***** válasza:
74%
Nemzetközi viszonylatban a több ezres gyűjtemény sem mondható kifejezetten nagynak (nem átlagban, mert szerintem nem az a mérce), de tény hogy „egy szobányi” könyv már nem számít kevésnek.
2011. okt. 30. 00:14
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
Háát, most nehezet kérdeztél, nem tudom, szám szerint mennyi könyvem van, és nem nagyon tudok megsaccolni szemre semmit, de most megszámolom :) Na, a polcokon összesen 132 könyvet számoltam össze, de van jónéhány, ami kölcsön van adva (remélem mind vissza is kerül, bár sajnos sokan nem szeretik visszaszolgáltatni a könyveket), illetve biztos van pár, ami nincs most a helyén. Nagyon szeretném még bővíteni, csak ne lennének ilyen pusztulat drágák a könyvek :S
2011. okt. 30. 08:34
 9/13 A kérdező kommentje:
Iszonyat drágák, én még jókor gyűjtöttem be a köteteket tömegesen. Ma már nem nagyon tudnám megtenni.
2011. okt. 30. 16:00
 10/13 A kérdező kommentje:
Na igen, hol van ma már 10 000 kötetes könyvtár magánkézben...
2017. jan. 28. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!