Már megint benne vagyok a slamasztikában Mit tegyek? :/
Igyekszek röviden és érthetően beszámolni a 2 évvel ezelőtt történtekről: Volt 1 csaj, aki nagyon összekapott az osztály, talán az iskola egyik legnépszerűbb diákjával. Megvolt a vita, a káromkodás stb. Bejött az 1. számú csaj anyja,és jól leszólt a menő csajt (legyen 2es lány),és bár szegény 2es lánynak nem voltak ott a szülei, de kiállt a maga igazáért. Arra értem be az osztálya, hogy 1es lány sírva rohant ki az anyjával, beültek a kocsiba, majd leléptek. Értetlenül álltam a helyzet előtt, mindenki ki volt akadva, s mivel mint írtam 2es lány nagyon népszerű volt, bejött az igazgató is, s az egész osztály előtt kérdezte 2es lányt és a barátnőit, hogy mi történt. Aztán felszólított engem is, mert az igazgató szerint én olyan "bölcs" vagyok (én is elég népszerű voltam), hogy mi történt, én elmondtam amit tudtam. 1es lány anyukája nagyon jóban volt anyával, ezért elhatározták, h ezt az iskolát el kell hagyni, mert 1 nyolcosztályos gimiben biztos jobb lesz, mint 1 általánosban. Oké, megírtam a felvételit ( a másik suliból 1es lány anyukája még 3 gyereket szedett össze), mindannyiunkat felvettek. Ha tudnátok, mennyire rühellem ezt a sulit! Ebben az évben 5 versenyen voltam, 4en helyezést értem el. Mégcsak meg sem dícsértek, se szóban, se máshogy. Az ofő mikor eredményt hirdettek (iskolai verseny volt, templomban hírdettek eredményt) amint megtudta, hogy mind 2 kategóriában amelyben indultam értem el helyezést, elkezdett alig hallhatóan hörögni. Az oszt nagyrésze nagy csajozós/pasizós, és mi 4en lúzernek számítunk. Vannak az oszt-ban emók is, nem kis számmal. Namost, a helyzet az, hogy akárhányszor visszagondolok a régi sulimra, elönt a sok szép emlék, és borzasztóan érzem magam (én nem akartam onnan eljönni, anya "kényszerített" a felvételi megírására), ide viszont akárhányszor belépek, szinte elkap a hányinger (ez erős túlzás, de a lényeget értitek). Nemsokára megyek 1 új suliba felvételizni, mert ezt már nem bírja se anya, se én (időközben ő is rájött, h ez nem oké..)
A kérdésem az, hogy nem lesz e rossz, ha ismét sulit váltok, vagy szerintetek én reagálom túl a helyzetet, esetleg jobb lenne e itt maradnom. Válaszaitokat előre is köszönöm.
12/L
Fiatal vagy, ez tisztán tükrözi a helyzeted, idővel meg fogod tapasztalni hogy a mostani oktatásban a felzárkóztatás a lényeg és nem a tehetségek kinevelése, ha kikerülsz az általánosból és haladsz a felnőtt élet felé, még erősebben tudod tapasztalni hogy ha valamit jól csinálsz az "természetes" kevés v szinte semmi dicséretet nem fogsz kapni, de 1 kisebb hibáért is a fejedet vehetik.
Ez a felnőtt lét egyik hátulütője szerintem :(
19F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!