Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől alakulhatunk át? Megvált...

Mitől alakulhatunk át? Megváltozhat bárki is egyáltalán?

Figyelt kérdés

A minap felmerült bennem ez a kérdés és hosszasan elmélkedtem róla. Megváltozhatunk?

Vajon mi kell ahhoz, hogy tartósan megváltozzunk? Egy trauma? Egy nagyon éles élethelyzet, amely nagy hatást gyakorol ránk?

Sokszor próbálunk megváltozni, ezt saját és a környezetem tapasztalataiból is mondhatom. De vajon mi kell ahhoz, hogy valóban, ténylegesen megváltozzunk? Sokszor érzem úgy egy nagyon jó könyv vagy egy mély elgondolkodtatásra késztető film után, hogy megváltoztam, valahogy több lettem/kiteljesedtem vagy valami hasonló érzés. De aztán újra emberek közé menve visszaesek az állítólagos saját énembe, amiről én úgy gondolom, hogy a környezet és a saját félelmeim teszik azzá ami, legyen az bármi.

2011. febr. 23. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Aki nagyon megszeretne változni, az meg tud változni.

Igen, sajnos sok ember gondolkodik negatívan, a felnőttek "törik" össze a gyerekekben lévő csodás lelkivilágot is.

Sosem jártam két lábbal a földön, mégis nagyon sok mindent elértem, holott még csak 15 éves vagyok.Lány:).

Talán ez lehet nálad a probléma,lehet sok negatív gondolkodású emberrel vagy körülvéve.

Egy amit sose feledj:minden ember jó a lelke mélyén.:)

Hiddj ebben!

És mindenben mindig a pozitívumot keresd, mert akkor eléred majd az igazi Boldogságot.:)

2011. febr. 23. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy ezek a "nagy változások" - még ha a nagy részük sokszor gyorsan vissza is alakul - valóban maradandó nyomot hagynak, ha kicsit is. És ha sok egy irányba ható hatás ér, egy idő után lesz eredménye, főleg, ha még akarod is. Ez olyan, mint amikor kalapálod a szöget, és soha nem annyival megy beljebb, amilyen magasról rácsaptál, csak egy kicsivel, olyan kicsivel, hogy alig látod. De ha sokáig kalapálod, mégis belemegy tövig a fába.
2011. febr. 23. 22:32
 3/5 A kérdező kommentje:

22:32

Logikus meglátás, de ezért ez kissé bonyolultabb. Én kvázi mindig vissza"esek" az alap állapotomba, a változásaim időszakosak és nem is értem, hogy egyszer miért meg jobban, máskor pedig abszolút sehogy.

Ha érdekel a téma és bővebben ki tudod fejteni a véleményed, szívesen folytatnék eszmecserét. Mára megyek. Első, neked is köszönöm a választ.

2011. febr. 23. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Én akkor tudtam megváltozni, amikor hitre jutottam.(Keresztény hitre, református vagyok.)Fokozatos volt a változás, de maradandó.Nagy érzelmi élmény volt a megtérés, s a hatása a mai napig tart.Olyan jó, hogy nem estem vissza!
2011. febr. 26. 16:54
 5/5 anonim válasza:
Szia! Én 14 éves vagyok és szeretnék megváltozni és én is úgy vagyok vele mint te, hogy amint újra a barátaim közt vagyok a változás elvész. Már én sem tudom mit csináljak ezzel, de hiszek én is abban, hogy ha valamit nagyon akarunk akkor azt el tudjuk érni, akárcsak a változást.
2011. márc. 6. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!