Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A facebook és a közösségi...

A facebook és a közösségi oldalak a valóságot tükrözik?

Figyelt kérdés

Mert ez alapján minden kapcsolat kiváló, minden szerelem meghitt és tökéletes, minden ember szép és sikeres, menő beszólásokat ír be, poénkodik, mindenkinek jó a kommentek alapján a kapcsolata az anyukájával.

Most vagy mindenki ennyire tökéletes, és csak én nem, vagy mindenki beállítja magát és a kapcsolatait tökéletesnek.

2011. febr. 22. 23:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%
Nézd, a fb a magamutogatásról, és egymás túllicitálásáról szól. Nyilván, mindenki próbálja a szépet és a jót mutatni magáról. Én ismerek olyat is,aki már teljesen belebolondult a fb-ba. Mindent ahhoz igazít. Szinte minden órában megosztja,hogy éppen mit csinál, s tölt fel hozzá 1-2 képet is. A hozzá hasonló magamutogatókkal együtt szó szerint a fb-n élnek, úgy használják egymás üzenőfalát kommunikálásra, mintha csak személyesen beszélgetnének. Úgy gondolom, nem kell mindenkinek ilyennek lennie.
2011. febr. 22. 23:49
 12/27 anonim ***** válasza:
90%

az mind csak látszat

..de ha még csak ez lenne a baj a fb-kal :S ...az iwiw-et sokan leszólják, de nagyon jó benne, h csak meghívóval lehet belépni.

exbarátom mostani csaja utál enegem, elhatározta, h betesz nekem.

fb-on kreált 1 álprofilt, ahol helyes srácnak adta ki magát. mindig irogatott nekem.

egy idő után gyanús lett, h minden(érdeklődési kör, stílus, stb.) egyezik a lányéval. rájöttem, h ő volt az.

mindez nem elég: csinált 2 sztárrajongói klubot, azok által is bejelölt(csak én tanultam a pl.-ból, és nem jelöltem őket vissza).

szal vigyázni kell a fb-kal, mert sok gyökér/elmebeteg ember van fönt!

és sok dolog hazugság...a photoshopozott képek még a legkisebb ezek közül.

2011. febr. 22. 23:51
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

közösségi oldalak: egy nagy adag lesz*rom, sok-sok photoshop, és még több gyűjtsünk minnél több "barátot"..

nyugi, a fele se igaz

2011. febr. 22. 23:57
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm képei: Iphone, koktélok, partyk tömkelege, márkás ruhák.. A házukon meg ott a végrehajtás, erről ennyit...
2011. febr. 23. 00:04
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van ilyen ismerősöm, iphone, partyk, mindenki szeret engem, ide-oda utazok, ilyen jó életem van, közben mindenki szerint egy szarzsák, az anyám éttermét úgy kell elképzelni, hogy egy műanyag székes lepukkant kocsma stb.
2011. febr. 23. 00:12
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj! Mivel a világ szar, úgy ahogy van, csak próbáljuk értelmesen felfogni, hogy nekünk iskolába kell járni majd utána napi 8 órát robotolni, az a szopás... A közösségi oldalakon, meg nincs probléma max annyi, hogy valaki nem jelölt vissza.
2011. febr. 23. 00:33
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neked komoly gondjaid vannak.

Nyilván ha valakinek gondja van, akkor sem fogja a magánéletét a munktársai, tanárai, főnöke, ex-barátnője/pasija előtt kiteregetni. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes a kapcsolatunk, hanem azt, hogy nem annyira tahó, hogy a másikat nyilvánosan megalázza ilyesmivel (magáról nem is beszélve). Mellesleg egy olyan ember, akinek van a geekségen kívül is élete nem azonosít egy közösségi oldalt az élettel...

2011. febr. 23. 00:57
 18/27 anonim válasza:
100%
na és az ilyen 15 éves, világot nem láttott, de 400 ismerőse van? Énis boldog képeket raktam fel, más lányokkal táncolok, pedig fél éve nincs barátnőm, és fogalmam sincs hogy oldom meg ezt a dolgot.
2011. febr. 23. 00:58
 19/27 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom mi bajod van tulajdonképpen. Ha valaki magát akarja mutogatni az had mutogassa, ha te meg nem akkor ne. És még szép, hogy mindenki szépet akar mutatni magából, a Facebook-on tulajdonképpen "a nyilvánosság" előtt éled az életed, és a legjobbat mutatsz magadról, szerintem ebbe semmi baj nincs. Én pl. nem vagyok függű, napi egy órát se vagyok fenn, néha felnézek 5-10 percre olvasgatok kiírok valamit, feltöltök egy fotót, amit SZERETNÉK MEGOSZTANI A NYILVÁNOSSÁGGAL, tehát valószínű jól nézeki ki rajta és nem részegen hányok. Tehát még mindig nem értem miért problémázol itt szerintem inkább a saját házad tájékán nézz körbe, mert komoly önértékelési problémáid lehetnek (nem bántásból írom, így gondolom). Amúgy pedig ez az így szeretlek úgy szeretlek miért idegesítő, ha ez jól esik a másiknak, miért ne írják ki, ez maximum akkor zavarna ha engem nem szeretne senki vagy kirekesztett lennék, de így egyáltalán nem zavar.

Egy boldog, anyagilag biztos, kiegyensúlyozott facebook felhasználó...

2011. febr. 23. 00:59
 20/27 anonim ***** válasza:
84%

Több olyan embert is ismerek iwiw-en, akinek az adatlapja egy merő hazugság. Egyik azt írja magáról, hogy a legfontosabb számára a család meg az igaz barátok, közben meg egy barátja sincs, mert mindenkit csak kihasznál a végletekig, és mikor erre rájönnek az emberek, menekülnek tőle és messzire elkerülik. A családjával is szánalmasan viselkedik.

Másik ember azt állítja magáról hogy nagyon boldog házasságban él, közben meg már többször is majdnem elváltak...

És van még pár ilyen igazmondó ismerősöm.

2011. febr. 23. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!