Szeretnék tájékozott, művelt lenni. Figyeljem mindig a híradót? Mit olvassak neten?
Szeretnék tisztában lenni sok mindennel, legtöbbször az ismeretterjesztő műsorokat figyelem. Szeretnék a politika, gazdaság, történések mögé látni. Az ilyen "intelligens beszélgetésekben" részt venni konkrétumok megnevezésével, nem csak általánosságban elmondani a témáról a véleményem.
Szerintetek ez jó kiinduló pont? Neten minden nap olvasom a híreket, a tv-ben is figyelem, Spektrumot, Discoveryt, Viasat Historyt nézek, figyelek a tanárokra.
Mit tudnék még tenni?
19/l
Ezeken kívül nem sok mindent, már így is többet teszel, mint a legtöbb korodbeli. :)
Esetleg még: a történéseknek több forrásból (és lehetőleg hivatalos/hiteles forrásból) nézz utána. A különböző híradók sem elfogulatlanok, az adott csatorna szabja meg, hogy milyen szemszögből közöljék a hírt. Próbálj meg csak a tényekre figyelni, a hatásvadász elemeket valahogy szűrd ki.
Kísérd figyelemmel a kultúrát, új könyvek, új filmek, kiállítások. De itt is nézz utána a kevésbé reklámozott dolgoknak.
Olvass igényes ismeretterjesztő blogokat, akár külföldieket is.
Köszönöm szépen, nagyon hasznos válaszokat adtatok!
Megnéztem a belinkelt oldalakat, a vastagbőrt be is állítottam kezdőlapnak:P
Köszi mégegyszer:)
Nézd a VV-t, hogy tudj a barátaiddal beszélgetni róla.
Ja, és én még a Csillámpóni magazint is ajánlom. Van matrica is benne!
Az utolsóval értek egyet. A Kurucz-infó,Barrikád.hu nagyon félretájékoztat! A Hír TV pedig csak a Fidesz szócsöve!
Érdemes meghallgatnod az ATV-n Kálmán Olga: Egyenes beszéd c.adásait. Ott a közélet szereplőit kérdezi meg az aktuális dolgokról. Ez az egyetlen műsor,ahol nem beszélhetnek mellé a riportalanyok.
De olvashatod a Start-lapon levő híreket is. Ott minden oldal véleményét megismerheted.
Keress olyan híreket,amik a pénzügyekről,gazdaságról szólnak,hogy legyen ilyenirányú tájékozottságod.
Semmit ne hoggy el kritikátlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!