Más is unja már ezt a "világválság" ot?
Tudom, tudom, tisztában vagyok vele, hogy mi a helyzet.
Igaz engem nem bocsájtottak el, de már olyan nehéz mindenkinek a szövegére reagálni. Nem tudok már mit mondani.
Állandóan mindenki ezzel jön, közben meg síelni mennek, nagybevásárlásokat csinálnak stb.
Közben meg szarul is érzem magam,mert én éppen olyan helyzetben vagyok, hogy közvetlenül nem érint és lelkiismeretfurdalásom van, mert én nem tudok az ellen tenni, hogy könnyebb legyen.
Meddig tart még ez???
Vagy mit tudok mondani, ha megint ezzel jönnek?
És elvárják, hogy teljes mértékben érezzek velük együtt?
Én sajnos nem tudok ez mellett csak úgy elmenni. Pedig engem nem rúgtak ki, hitelem sincs, semmi ilyen. De azt is tudom, hogy saját lakásom talán a büdös életben nem lesz, pedig az minden vágyam. A munka kérdés csak azért nem érint, mert GYED-en vagyok, és ha lejár, pont megyek nappali egyetemre, különben mehetnék vissza hamburgereket gyártani. De hogy diploma után lesz-e munkám... Ki tudja azt manapság? Na és akkor már azt se mondhatom el magamról, hogy hitelem sincs, mert kezdhetem azzal a friss diplomás életemet, hogy visszafizetem a diákhitelt, amit muszáj felvennem, mert nem várhatom a szüleimtől, hogy eltartsanak gyerekestül (mellesleg egyedül vagyok a gyerekemmel, igaz, ennek nincs köze a válsághoz).
De azt érzékelem, hogy minden drágább. És még lesz is. Na aggódj, én nem járok síelni. Én csak azt látom, hogy tegnap kaptam meg a GYED-em, de egy percig nem voltam ebben a hónapban pluszban, mert most is minusz 10 ezer forintom van. Pedig egy évvel ezelőtt is ugyan ennyiből éltünk, de valahogy ilyen helyzetbe sosem kerültem. Igazad van, unom én is a válságot, de nem azért, mert annyian mondják, azt unom, hogy nem jutok egyről a kettőre és nem úgy látom, hogy ez pár éven belül megváltozna.
Aki válaszol, olvassal el a kérdésem alatti részt is. Az első pár válaszoló elolvashatta...nem lepontozásra megy a dolog.
Hát persze, hogy nem tudom a hátterét...! Nagyon okos vagy... Gondolod feltettem volna ezt a kérdést?? (amúgy mérnökként dolgozom táppénz mellet napi 10 órát, 34 hetes terhesen...)
Nem a gazdasági világválságról volt szó és nem a hátteréről... Köszönöm
Szerintem ez az egész elkerülhető lett volna.
Nem hiszem el hogy néhány "fejes" nem tudott volna pár milliárdot odalendíteni a helyzet elkerüléséhez.
Vannak akiknek még ez is aprópénz, csakhát úgy voltak vele, nekik nem fáj.
Ez a szomorú igazság.
Nekem már a könyökömön jön ki, mást sem hallani csak világválság, világválság...
Sajnos már elkerülni nem lehet, megoldódni nem 1 nap alatt fog, úgyhogy pár évig még nehéz lessz.
Akiket nagyon érint azokkal természetesen együttérzek, de szerintem ez nekik nem nagy vigasz.
Bill
Komolyabb válság nincs. Viszont mivel mindenki (a média is) pánikol, így mégis van.
Ha mindenki úgy viselkedne, hogy nincs válság, akkkor nem is lenne.
A múlt század elejei világazdasági válság is azért lett olyan, mert rengetegen bepánikoltak, hogy "mi lesz most?!". Páran a "nagyok" közül (akiknek érdeke volt) elterjesztettek egy rémhírt, és mivel mindenki beette és pánik tört ki, így igaz is lett a hír.
Valójában meg az is, és a mostani is ócska banki manipuláció. Nem válság ez, hanem egyes nagyemberek manipulálnak a pénzekkel a tőzsdén meg egyéb helyeken.
És persze pánikot kelt ezért a kormány (és tényleg kihasználja mindezt), pánikot kelt az ellenzék, a média, mindenki. Mindenki csak ezt hangoztatja, és ezért tényleg az is lesz. Öngerjesztő folyamat.
Amúgy a vállalkozók is kihasználják ezt, meg a cégek is. A legtöbbüknek komolyabb baja nincs egyáltalán, de így a saját zsebét tömheti. Van indok az áremelésre meg a többire.
Vagy emlékeztek oylanra, amikor árcsökkenés következett be a benzinárak visszaesésekor? Mert én nem.
Amikor felment 300-ra a benzin, akkor minden vállalkozó széttárta a kezét és emelte az árait, mert hát "drága a benzin, emelni köll".
Csak furcsa módon, mikor visszatért a benzin a rendes kerékvágásba, mégsem történt hasonló csökkenés. Mik vannak?!
Indok kell nekik, hogy nyerészkedjenek. Csak a b@rmok azt nem fogják fel, hogy ha nem rugná ki az alkalmazottat ilyen hülye indokokra hivatkozva, meg nem emelné az árat, akkor nem lennne gond sem. De mivel benne van a "dehát a másik is ezt csinálja" felfogás, ezért mindegyik ezt teszi. És mivel mind ezt teszi, így tényleg lesz alapja a dolognak.
Birka társadalomnál ez a megszokott... :(
22.43 as. Nekünk is van hitelünk, de amikor felvettük, akkor kötöttünk egy olyan biztosítást (tavaly év elején, amikor még csak szele sem volt a válságnak), amiben garantálják, hogy 5 évig nem emelik a hitelünk törlesztő részletét. Ez egyszeri 100 e ft volt. (amit nem egybe fizettünk ki, hanem levonták.)
Én azt gondolom, hogy eddig az volt, hogy "veszek kocsit részletre - vett is", elmegyek bevásárolni - és elkezdett spejzolni", plazmatévé stb. Az emberek elkezdtek "jól élni" vagyishogy úgy csináltak. Ez sokáig nem mehetett így...
Ez van, hitelválság.
Azonban a devizahiteleseket nem tudom sajnálni. Tökéletesen tudniuk kellett volna, hogy az árfolyamkocázatot nekik kell álnni. Amikor minden jó volt (kevesebbe került, mint a forinthitel), akkor senki nem panaszkodott és nyígott. Most meg mások pénzéből akarják őket kisegíteni. Na, ez a szívás. Kockázatot vállalsz? Vállald azt is, ha nem jön be.
Nem kell senkivel együttérezned, aki nem a te helyzetedben van. Mert akkor miért nem érzel együtt a tolókocsisokkal, vagy a pszichiátriákon, vagy intenzíven fekvőkkel? Adózz és legyél becsületes, neked csak ennyi a dolgod.
Előzőnek:
A devizahitelesek nem szórakozásból választották a devizahitelt, hanem mert jóval alacsonyabb a kamata, és a törlesztőrészlete kb. fele volt a forinthitelnek. Lakni kell valahol, és nem mindenki keres olyan fényesen, hogy lehetősége lenne a nagyobb törlesztőrészlettel járó konstrukciót választani. A normál mértékű árfolyamemelkedést (ami nagyjából az inflációnak, és ezzel az éves fizetésemelkedéseknek felel meg) nyilván mindenki beleszámította, de ilyen hirtelen megugrásra álmukban sem gondoltak.
A devizahiteleseket én sem tudom sajnálni.
Akik normális forint alapú hitelt vettek fel, többet fizettek alapesetben is, a devizahitelesek pedig tudhatták volna, hogy azért olcsóbb sokkal a forintalapúnál, mert nagyobb a kockázata.
Nagyobb haszon, nagyobb kockázat.
Részvény vs Bankbetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!