Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van értelme ennek a cigánybűnö...

Van értelme ennek a cigánybűnözéses "lánclevélnek"?

Figyelt kérdés

már vagy 10en írták ezt msn-en...

Hacsak csöppet vagy cigány bűnözés ellenes és már eleged van abból amit itthon művel a kisebség akkor küldd tovább ezt a szösszenetet és rakj egy X-et a neved elé Marian Cozma emlékére Addig küldd tovább még az összes partnerednél nem látod Köszönöm

2009. febr. 10. 19:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
kérdést*
2009. febr. 12. 20:42
 12/21 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, kezdem megérteni kedves kérdező társunkat.

Ő azt kérdezi, hogy van-e értelme az idézett szövegű „lánclevélnek”.

Nos amennyiben valóban erre kíváncsi, azaz arra, hogy van-e értelme ilyesmikkel megtalálni másokat, akkor az én határozott válaszom a kérdésre az, hogy nincs.

Nincs értelme … sőt … kifejezetten felelőtlen, veszélyes és maximálisan elitélendő az ilyen szövegek küldözgetése. Ez már nem bűn, ez már hiba!!!

Indoklásként csak ismételni tudnám, 02.12-i 14:30-as mondataimat.

Ellenben, bár ne lenne rá szükség, sajnos mostanában lenne, nagyon is lenne értelme az olyan körlevélnek, amely az alábbi sorokat tartalmazza.

"In Germany they came first for the Communists, and I didn't speak up because I wasn't a Communist. Then they came for the Jews, and I didn't speak up because I wasn't a Jew. Then they came for the trade unionists, and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist. Then they came for the Catholics, and I didn't speak up because I was a Protestant. Then they came for me, and by that time no one was left to speak up."

by Martin Niemöller, prominent German anti-Nazi theologian and Lutheran pastor, best known as the author of the poem First they came....

magyarul:

Amikor Németországban a nácik a kommunistákért jöttek, én nem álltam ki értük, mert nem voltam kommunista. Utána a zsidókért jöttek, és én nem álltam ki értük, mert nem voltam zsidó. Utána a szakszervezeti tagokért jöttek, és én nem álltam ki értük, mert nem voltam szakszervezeti tag. Aztán a katolikusokért jöttek, és én nem álltam ki értük, mert protestáns voltam. Aztán értem jöttek, de addigra már senki sem maradt, aki kiálljon mellettem." (Martin Niemöller)

2009. febr. 13. 10:03
 13/21 anonim válasza:
100%
Először fel akarták oszlatni a Gárdát de mivel nem vagy gárdista nem emeltél szót ellene. Aztán megölték a falunk álő ideőseket a nyugdíjukért de mivel te nem hiotted el hogy igaz nem tettél ellene. Megölték Cozmát de mivel úgy gondoltad ez csak egyedi eset nem szabad általánosítani nem törődtél vele. Aztán kírúgatták a rendőrt aki intézkedni mert mert "rasszista volt" mert tenni akart valamit de mivel nem vagy rendőr nem érdekelt. Aztán túlszaporodtak elpofátlanodtak és megtámadtak megöltek mindenkit aki az úőtjukba került és nem volt egy szál cigije (mit nézel köcsög adj egy cigit) És amikor veled futottak össze nem volt már senki aki megvédjen téged.
2009. febr. 13. 12:14
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

A körleveleknek úgy általában sincs semmi értelme,nemhogy ennek.

De visszautalva arra,hogy az ember nem születik rossznak....

Az lehet,de mi van akkor,mikor a kisgyerek még alig került be az ovodába,de már a cigányságát firtatja,és már azzal fenyegetőzik,hogy majd szólok nagybáttyámnak,oszt leszúr.

Ezek ellen mikor teszünk?Mikor írtjuk már ki gyökerestől ezt a problémát?

És hol vannak a milliárdok,amiket a cigányok felzárkóztatására különítettek el és stb stb.

Csak az megy évtizedek óta,hogy sajnáljuk őket és hogy támogatni kell a felzárkózásukat.Meddig még????Olyan ritka a felzárkózott cigány mint a fehér holló!!!!

Miért kellett a gárdát feloszlatni?Azt eltüntették,mikor ők csak védték a magyarságot,ellenben az enyingi banda fosztogat és nem tesz ellene senki semmit????

Hová tart ez az ország?

Remélem bosszút állnak a szerbek!!!!!!!!

Sok sikert nekik!!!!

2009. febr. 13. 16:04
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ugyebár a kisgyerek azt mondja vissza egy oviban, iskolában, amit otthon hall. Ugyanezt megcsinálja egy cigány, egy kínai, egy magyar, egy bármilyen más nemzethez tartozó, mert a gyerek agya olyan, mint a szivacs, mindent megtanul, amit hall (de nem biztos, hogy érti is, amit hall).

Egy tanítónő mondta az alábbiakat, 9-10 éves gyerekek mondták:

- "Kicsinállak" (magyar kisfiú a cigány származású osztálytársának, csakúgy "poénból", a kisfiú semmit nem vétett ellene, de aki ezt mondta, vele a szülei nem törődnek igazán, de mindent megkap, csak a szülő nem figyel a nevelésre)

- "Anyám ne járjon templomba, ha káromkodik" (ez egy állami iskola, nem egyházi, valahonnan hallja, és ezt egy cigány kisfiú mondta)

Most 7 éves kisfiú unokatestvérem 3 éve külföldön él az anyjával, gyorsabban tanulta a nyelvet, mint az anyja, de csak később kezdte érteni, később kezdett azon a nyelven értelmesen beszélni, mivel 4 éves koráig Magyarországon éltek, anyuka is magyar. Ugyanez az unokatestvérem 3 évesen kislány akart lenni, mert a nagyszüleink állandóan az apját szidták (apja is magyar, de egy igénytelen élősködő, nem lepne meg, ha bárki hajléktalannak nézné), naívan azt hitték, hogy a gyerekre nem lesz hatással az apjára tett sok megjegyzés, mert még kicsi, nem volt igazuk, a kisfiú egy jó gyerek volt, és abból, ahogy az apját szidták, azt szűrte le, hogy a fiúk rosszak, és a lányok jók (ezt ki is mondta akkor, a maga kis 3 éves szókincsével), és mivel ő jó volt, illetve ezt a visszaigazolást várta, és ezt nem kapta meg, amikor a nagyszülőknél volt.

Senki nem születik rossznak, de ha nincs, aki visszafogja a rosszat, akkor rosszá válhat, ha nem lát a gyerek jót, pontosabban, ha nem kap jót másoktól, ha senkitől nem kap visszaigazolást, biztatást, illetve feladatot a jóra, esélyt, hogy megmutassa, hogy képes a jóra, lezüllik. Tessék mutatni nekem egy céget, ami alkalmaz cigányokat, és nem csak kétkezi munkára, hanem értelmiségire is. Tessék mutatni egy céget, ami hajlandó felvenni cigány embert dolgozni, értelmiségi munkára. Mert vannak egyetemista cigányok, egy huszonéves cigány lány ismerősöm is diplomázik, és nagyon értelmes ember, nem az a típus, aki aluljárókban kéreget vagy segélyért járkál, ő törekszik, és bizonyítani akar, remélem, hogy lesz rá lehetősége.

2009. febr. 13. 16:34
 16/21 anonim ***** válasza:

16:04-es vagyok

Amiket most Te 16:36-os itt leírtál,azokkal teljes mértékben egyetértek!

Délután egy kicsit indulatos voltam,de ez nem azt jelenti,hogy megváltozott volna a véleményem.

A rettentő nagy probléma az,hogy annak a rétegnek kellene megváltozni a cigányok között akiknek most van gyerekük.De mivel ők azt mondják,eddig is így éltem,ezután sem fogok változtatni,és nem fogok elmenni dolgozni,stb.stb.Sajnos a gyerekek ezt a példát látják,és nagyon ritka az a cigány gyerek,aki ki tud ebből törni.

Az iskolába hiába akarnak segíteni a gyerekeknek,próbálják őket terelgetni,de ez sajnos csak addig tart míg haza nem érnek.Mert ott azt mondja a szülő,hogy a hülye magyar mit dumál.....

Legutóbb is a tanárnőt bántalmazták,mert egy kislány azt állította,hogy...Közbe lehet nem is úgy volt,ők mégis rárontottak.

Mondja nekem valaki,hogy magyar nő mikor tesz ilyet???

Én nem tudom mit kellene ezekkel csinálni,de ez nem egészséges,hogy ne tudjanak beilleszkedni a kultúránkba.

Beilleszkedni nem akarnak,alkalmazkodni nem akarnak,de mikor külön osztályba,vagy külön iskolába teszik őket,akkor jönnek a diszkriminációval....???????????

2009. febr. 13. 20:34
 17/21 A kérdező kommentje:
a pár utolso válaszolo megértette hogy mi a kérdés.KÖSZI NEKTEK..
2009. febr. 13. 22:26
 18/21 anonim ***** válasza:
41%

Akkor hadd írjak még egy iskolapéldát. Szó szerint.

Ugyanez a fentebb említett tanítónő, ugyanez az iskola, ahol a magyar gyerekek vannak többségben, és kis százalék a cigány származású, de akad a diákok között, kínai, afgán menekült család gyermeke, vietnami... stb. Tehát akik eljöttek, és letelepedtek itt, bár volt egy angol kislány, akik visszaköltöztek Angliába később. Ez egy viszonylag normális, külvárosi része a fővárosnak.

Van egy kisfiú, most 9 éves, és nem igazán foglalkoznak vele otthon, anyuka plázákat járja, meg külföldet, a gyerek mindent megkap, csak a szülőt nem. A kisfiún le is csapódik alaposan, egy nagyon értelmes gyerek, csak éppen cseszegeti a társait, veri a lányokat is, kést is találtak már nála, nem sorolom, nehéz eset. Elsőre mit mondanál, milyen származású? Én megmondom, ismerem, magyar, fehér szülők gyermeke. És amikor a tanárok megpróbáltak a legnormálisabb fegyelmező eszközökhöz folyamodni (egy ujjal se értek a gyerekhez, figyelmeztetőre meg hasonlóra gondolj), a kedves szülő, aki szintén magyar, fehér emberek gyereke, feljelentette az iskolát, mert "a gyerekének jogai vannak, és hogy képzeli az iskola". És valóban, a jog a szülő és a fegyelmezetlen, társaira közveszélyes gyerek pártjára állt, mert ma ilyenek a jogszabályok (megetetném azzal, aki kitalálta). Ugyanebben az iskolában, ugyanebben az osztályban van egy cigány kisfiú is, aki szintén egy eleven gyerek, de nem közveszélyes, nem bántja a társait, mondhatnánk, hogy a kivételhez tartozik, de most nem mondom, vele is volt gond, a tanító 1-2 alkalommal szólt a szülőnek, és lett foganatja, a gyerek, még ha nem is a legeszesebb, és néha rendetlen, de dolgozik. És egyszer, amikor az a másik, a magyar, fehér szülők gyereke, az a kisfiú olyannyira megcsinálta a balhét, hogy a tanítónő rosszul lett, a cigány kisfiú ment át a szomszéd osztályba segítséget kérni.

Tudod, nagy bajok vannak itt, de nem származási bajok, hanem a jogalkotóknál. Ők soha nem tanítottak iskolában szerintem, nem tudják, hogy lehet bánni ezekkel a gyerekekkel, a szöveges értékelést nem veszik komolyan, pontosabban az osztályzat mellett is értékeltek szövegesen, de több lehetőség volt fegyelmezni, és a szülő nem mehetett egy aprósággal egyből a jogászokhoz, hogy az ő gyerekét nem nevelik helyette. Egy olyan világban élünk, amikor a család nehezen fér össze minden mással, aki dolgozik, legyen szíves összeegyeztetni, és nem elmenni betegszabira, a gyereket küldje betegen is a suliba, mert a szülő nem lehet otthon... stb. stb.

És mindezek a dolgok, amiket leírtam, meg nem írtam le, oda vezettek, hogy vannak, akik perifériára szorultak, és nemhogy nem akarnak, de lelkierejük sincs onnan kikerülni, és gőzük sincs, hogyan induljanak el, mert a munkában az ember kinézik, ha nő, kinézik, ha anya, kinézik, ha pályakezdő, kinézik, ha túl van a 40-en, kinézik a származása miatt, kinézik, ha beteg mer lenni influenzás időszakban, kinézik, ha balos, kinézik, ha jobbos, kinézik, ha egyik sem... stb. Ráadásul a jog csak tovább termeli a hülyéket, mert felnőtt egy olyan generáció, aki el van havazva, és a gyereknevelés valahogy mellékes marad, és felnövekvőben van egy generáció, akik nem lesznek se rendesen megtanítva (elnézve a tankönyveket, és a pedagógusnak azt kell használnia, ami van), se megnevelve. Ember legyen a talpán, aki ilyen körülmények között helyt tud állni. Ráadásul a bársonyszékekben csücsülőknek baromira semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy megfékezzék a bajokat, hiszen nekik addig jó, amíg az ország népe klikkekből áll, hiszen így senki nem látja a valódi problémát, csak rágódik a tömeg az eléjük dobott csonton, ami csak a jéghegy csúcsa - ezért gondolom, hogy az egész bagázs menjen a fenébe, és jöjjön helyettük egy teljesen új, teljesen tiszta csapat, akik tiszta lappal tudják kezdeni, az alapoktól, akár nehezen is, akár kemény módszerekkel, de normális mederbe terelve a dolgokat, és a helyére tenni mindent.

Egy lánclevélnek, ami még tovább klikkesít, semmi értelme nincs, és ezt észre kéne venni. Az orrunknál fogva akarnak vezetni, úgy, hogy bekötik a szemünket. Miért engedjük? Én azt látom, hogy ma, Magyarországon "sok kicsi Hitler" rohangál, csak mindenki mást utál. Jó ez nekünk?

Ami Cozma-val történt, az tragikus, de aki elkövette, az nem "a cigány", hanem "a bűnöző". És a bűnözőt minden ép eszű ember elítéli, legyen az bármilyen származású.

2009. febr. 13. 22:39
 19/21 anonim ***** válasza:
65%
Nem, nincs értelme. Miért jó az, ha X-et raksz a neved elé? Ezzel nem segítesz senkin.
2009. febr. 15. 15:14
 20/21 anonim válasza:

Ma délután Enyingen lelocsoltak egy 100 millás cigányputrit, meg az udvaron álló 30 millás Mercedest benzinnel, majd meggyújtották.

Most gyűjtést szervezünk a teljes rokonság számára!

*Segíts Te is !!!*

Már összegyűlt 70 liter!

Szerdától drágább lesz!!!!

Ha nem küldöd tovább Neked tényleg nincs szíved!!!!!!!!!

2009. febr. 17. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!