Mi az élet értelme? Van rá logikus magyarázat?
Volt már hasonló kérdés, de engem nem az elképzelt, vagy vallási magyarázatok érdekelnek, hanem a logikus következtetés.
Szerintem a Föld, egy bolygó, ami véletlenül hordozza az életet, annyira semmitmondó a világűr méreteihez és idejéhez képest, hogy kizártnak tartom, hogy pont itt és pont mi lennénk a kiválasztottak a "felsőbbrendűséghez". Még hogy a halál után következik egy jobb "élet"? Miért? Mert az emberi elme nem akarja elfogadni, hogy egyszer csak mindennek vége. Az életnek nem célja az ember fejlődése, hanem egyszerűen következménye. Nem azért élünk, hogy minél magasabb szintre eljussunk, csak a fejlődés csúcsa vagyunk (jelenleg): minél jobban alkalmazkodik egy élőlény a környezetéhez, minél sikeresebb, annál életképesebb, ezért élhet. Tehát nem azért vagyunk, mert még jön valami, hanem mert eddig "jók voltunk". De ebből nem következik semmi.
Ha valaki logikai érvekkel meg tudja ezt cáfolni, szívesen olvasnám, de elméleti fejtegetésekre (pl. szellemlényként élünk tovább), vagy "azért élünk, hogy szeretetet adjunk", és bibliai vagy más vallási témából ollózott magyarázatok nem érdekelnek.
"Igen, persze, hogy tagadom. A materialista világnézet soha nem mondta azt, hogy tévedhetetlen."
"A tudomány jelenlegi állása szerint" szöveg csak egy körítés, de valójában a darwinizmus már a 18-ik sz. végén kijelentette, hogy csak a naturalista felfogást lehet tudományosnak elfogadni, amelyik eszme intelligenciát feltételez, azt el kell vetni. Akkor milyen perdöntő bizonyítékok álltak a rendelkezésre, mikor még ma sincsenek ilyenek??? Erről beszéltem!
""Én azt írtam, hogy "sokan közülük" a másik oldalban hittek, mielőtt el nem gondolkoztak a valódi bizonyítékokon."
Felsorolnád ezt a sok embert?"
Olvass utána, már nagyon sok ilyen ember publikálta a ismereteit.
""Tény, hogy a vallások történelme iszonyatos, de nem mindig, nem minden korban, és legfőképpen nem minden vallásé!!!"
Említenél akárcsak egyetlen vallást is, amely több, mint 100 éves, és még nem követtek el a nevében gyilkosságot?
Kíváncsian várom ezt a felsorolást is. :)"
Itt nem felsorolás van, én csak egyet mondok: Jehova Tanúi. Egyébként az első századi Krisztus követők is ilyenek voltak.
""Az emberek százmillióit irtották ki a legelképesztőbb kegyetlenséggel ateista elvek alapján is a nácik, a bolsevikok, a maoisták, pol-potisták, stb.""
Jóval több, mint százmillió a szám, nem tudni pontosan, DE NEM IS EZ A LÉNYEG.
A darwini eszmének nem csak egy "vadhajtása" volt a szociál-darwinizmus, hiszen egy törvényszerű következménye volt, hogy az eszmét az emberiségen alkalmazzák! Ennek az elmúlt 100-150 évben rengeteg áldozata volt!
"(Miért akarta volna Hitler írtani a keresztényeket, pusztán a vallásuk miatt? Hisz a legtöbb német keresztény volt."
Ez a diktatúra is kialakította volna a saját "vallását", ha lett volna ideje. Akiket pedig fel tudott használni, csak látszat keresztények voltak! Ugyanígy minden diktatúrában, csak állkereszténység szolgálja ki ezeket.
""Elismerve a nem Krisztusi elveket gyakorló vallásos rendszerek szörnyű bűneit, azért az ateista világnézet sem kutyafüle."
Miért, a krisztusi mivel jobb? A legvérengzőbb, legtöbb áldozatot követelő vallás a világtörténelem folyamán a kereszténység volt."
Mint mondtam, a látszatkereszténységet nem kéne összekeverni a valódival. Láthatók ők is, aki látni akar.
""A természetéből adódik!"
Miért is? Ezt is magyarázhatnád, mert felettébb érdekelne. :)"
Fent írtam erről.
""Én egyébként a hívők mintájának az első századokban, Jézus tanításait valló keresztényeit hiszem."
Nézőpont kérdése. Én nem. De ez már hitbéli kérdés, és magánügy mindkét fél részéről."
Pedig logikus!
""Egyébként én 22 éves koromig ateista voltam. Előítéletből a vallásos embereket, problémás embereknek tartottam. Azóta sem valamiféle "istenélmény" győzött meg, hanem józan, racionális érvek! Nem több, nem kevesebb."
Látod, te - a bevallásod alapján - már akkor is tele voltál előítélettel."
Nem, pont te vagy tele most is előítélettel, és én vetkőztem ezt le! Az érvelésed alaposan mellélőtt, mert nagyon következetlen.
Én már ismerem azt az oldalt, melyet te védelmezel, de te nem ismered ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!