Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a "pasi" szó női megfelelője?

Mi a "pasi" szó női megfelelője?

Figyelt kérdés
És szerintetek aki pasinak nevez egy férfit, az tiszteli-e őt.
2011. jan. 31. 23:54
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

utolsó:

a kérdés nem etimológiai jellegű, de a jószándékodat nem vonom kétségbe.

2011. júl. 11. 13:50
 22/25 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy belekontárkodok, de a pasi előbb jiddis most meg francia eredetű? Vagy a pasi meg a pasas egymástól független szavak?
2011. júl. 11. 14:06
 23/25 anonim ***** válasza:
spanyolul meg a pasas mazsolát jelent ;)
2011. júl. 11. 14:16
 24/25 anonim ***** válasza:

szerintem nincs női megfelelője, de nem hinném hogy pasinak titulálni valakit mindenképpen pejoratív lenne.

nálam valahol a srác és a férfi között van. vagyis fiú srác pasi férfi a sor, de az utolsó kettő valahogy mégis átfed.

de. a legutóbbi barátom elég sokáig "csak" pasi volt, még akkor is amikor már együtt voltunk (példamondat, ami rengetegszer elhagyta a számat: megőrülök azért a pasiért!) de a tisztelet megvolt a kapcsolatunkban, nem azon buktuk be, sőt, a kölcsönös tisztelet most is megvan.

2011. júl. 12. 00:35
 25/25 anonim ***** válasza:
A noi megfelelojet en sem tudom, de szerintem sem feltetlen pejorativ. Nekem a boltban, a helyes penztaros fiu, lehet pasi. A parom nem.
2013. febr. 1. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!