Mit csináljak? Szeretném elhalasztani az államvizsgát.
Másfél hét múlva lesz/lenne az államvizsgám. 40 tételt kell megtanulni, prezentációt előadni, megvédeni a szakdolgozatot. Sajnos a munkám miatt nem sikerült még megtanulnom és nagyon küszködök a dologgal. Lehet nem jó kifogás, de kimerült vagyok ahhoz, hogy éjszaka is tanuljak. Így arra gondoltam, hogy elmegyek júniusban. Természetesen saját pénzből fizetném ki a vizsgadíjat.
Addig kimennék egy folyami hajóra recepciósnak, ezzel tudnám a nyelvet is gyakorolni. A diplomához le kell tennem felsőfokú és gazdasági nyelvvizsgákat is. Nekem csak 3 középfokúm van.
A lényeg, hogy a szüleim nagyon kibuknának a dolgon, így nem tudom elmerjem-e mondani vagy hazudjam azt, hogy nem sikerült? Szerintetek?
Nem jó ötlet hazudni, éppen azért nem mert felnőtt ember vagy.
1. Mond meg hogy nem tudod megcsinálni és elhalasztod.
2. Próbáld meg (én erre bíztatnálak) hátha sikerül és akkor túl vagy rajta, ha meg nem akkor még mindig csinálhatsz amit akarsz a következő félév végéig.
A mostani munkám egyáltalán nem fontos, csak a pénz miatt csinálom. Viszont márciustól kiutazhatnék 3 hónapra egy hajóra, ahol kétszer ennyit keresnék. Kaptam egy ilyen ajánlatot. Ha hazajöttem még lenne 1 hónapom tanulni.
Azonnali hatállyal nem léphetek ki, van felmondási idő és ugye 1,5 hét múlva már vizsga van.
sztem nem gáz ha halasztasz fél évet
Csináld ahogy jónak látod
A hajós munka jó ötlet
ha eljutottál az államvizsgáig akkor már nincs tárgyad vissza, ha így halasztasz akkor megszűnik a jogviszonyod és az gáz, erre gondolj...én a helyedben inkább azon agyalnék hogyan tanuljak minél eredményesebben a hátralévő időben (ne azon agyalj hogy "úristen nem fog menni")....nekem is 2 hét múlva lesz az államvizsgám (igaz csak fele annyi tétel van) de én is az elején vagyok, na és?
jobb megpróbálni és elbukni (van pót-államvizsga is) mint meg sem próbálni és úgy feladni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!