Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Közigazgatási eljárás lényege?...

Közigazgatási eljárás lényege? Konyhanyelven, nagy vonalakban?

Figyelt kérdés

Mikor/miért/Milyen esetben alkalmazzák?

Valaki leírná érthetően?

Köszönöm előre is!

2011. jan. 15. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:
hát nem tudom hogy milyen esetek vannak még azon kívül, amikor a NAV (korábbi apeh, vpop) közigazgatási eljárást indít, mert adótartozásod vagy adócsalásod van, ez továbbadják igazságszolgáltatásnak és hajrá, meg lehet próbálni meggyőzni a bírót, hogy neked van igazad, nem a hatóságnak
2011. jan. 15. 13:40
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Ha fizetnél sem, bocs!

Nézz utána...

2011. jan. 15. 13:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Talán azért kérdezem,mert már utána jártam és nem sikerült átlátnom ! :)

Gondoltam van aki átlátja és logikailag átfogó képet tudna erről adni nekem.

De köszönöm segítő szándékod, gondolom te sosem teszel fel kérdést itt és nem is várod el,h válaszoljanak:)

2011. jan. 15. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Megértettem én a problémád:):S

Na jó, más szóval ez a bürokrácia. Közügyekben látnak el helyi(önkormányzati) vagy országos (állami) hivatali feladatokat, külön jogszabályok vonatkoznak rájuk, nem BÍRÓSÁG. Ennek keretében adnak ki engedélyeket, vagy tiltanak meg valamit. Pl. építési engedély, cég alapítás, így kapsz személyit, lakcímkártyát stb.

2011. jan. 15. 14:17
 5/5 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM! :P

Első válaszolónak is.

2011. jan. 15. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!