Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha eljöttél, miért jöttél el...

Ha eljöttél, miért jöttél el Magyarországról vagy miért szeretnél eljönni?

Figyelt kérdés

Az okokra lennék kíváncsi.

Ezt most azért kérdezem, mert az előző kérdésre is rengeteg, Magyarországon élek, de minek avagy mit is keresek én itt válasz érkezett.

Az én szemszögemből nézve: Nem tudtam magamnak otthon egy jövő képet kialakítani. Holott a szüleimnek (mindkettőnek) van 1-1 igen jól menő vállalkozása, de látom, hogy szinte megszakadnak és az utolsó bőrt is lehúzza róluk az állam.

Nem mondom, hogy idekint habos torta az élet, de mindenesetre itt a suli mellett is tudok úgy dolgozni, hogy ne szakadjak meg és el tudom tartani magam ( nyílván nem dúskálok az anyagiakban, de nem is dolgozom teljes időben.) Mostanra kialakult bennem egy jövő kép és van végre célom. Sajnos ezt otthon nem sikerült elérnem.

Hétvégén van időm magamra a páromra és MAGUNKRA.

Nagyobb biztonságban érzem magam, mint otthon. Körülbelül ennyi...

2009. febr. 1. 12:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Szia,Kanadaban elek 10 eve,es sajnos a gazdasagi helyzet az egy fo ok ami miatt kijottem,/DE szerintem a lakossag 90%-a ezen okok miatt hagyja el az orszagot!/Imadom Mo.-ot,de szebb jovot szerettem volna magamnak es a leendo gyermekemnek.Tudom,hogy nem szep a "megfutamodas",de ha van az embernek mas lehetosege egy konnyebb eletre,ki kell hasznalni!Itt sem fonjak kolbaszbol a keritest,itt is kell dolgozni,de itt van jovoje is egy csaladnak !Csak annyit tudok mondani,hogy szep aki otthon "harcol"az eletert,a megelhetesert,minden tiszteletem az ovek,DE ha van lehetoseg harc nelkul,kenyelmesen elni, bolond az aki nem azt valasztja.Habar az eletet mindenki sajat maga iranyitja!Szep napot!
2009. febr. 1. 14:32
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Több okból el szeretnék menni. Egyik oka, hogy kint jobban meg lehet élni, azt hiszem, ezt nem kell részleteznem. A másik oka, hogy nyugaton "minden" van, mindent meg lehet szerezni. Többször jártam úgy, hogy meg akartam szerezni valamit, egy filmet, játékot, könyvet stb. Természetesen itthon, ha lehetett is valamikor kapni, már elfogyott. Körülnéztem külföldi oldalakon. Ott is csak használtan árulták, de a legtöbbet vagy nem küldték el Magyarországra, mert féltek, hogy elveszik a postán, vagy olyan drága volt, hogy nem érte meg. A harmadik ok az állatvédelem, ami sajnos nagyon rosszul van megszervezve Magyarországon. Rettentes, hogy egyesek hogyan bánnak az állataikkal, hogy milyen nagy a tudatlanság. Meg lehet nézni itt, a Gyakorikérdéseken, hogy milyeneket kérdeznek és válaszolnak. Tudom, nem szép dolog, hogy feladom, de belefáradtam abba, hogy kötekedő bunkóknak próbálom elmagyarázni, miért szenved a fél méteres láncra kikötött kutya. Ilyen problémák nagyon ritkán vannak pl. Angliában, ott valóban szeretik az állatokat. A negyedik ok a széthúzás, hogy ha az MSZP mond valamit, akkor az fúj, ha a Fidesz mondja, akkor milyen jó ötlet. Fordítva ugyanez igaz, bármit mond a Fidesz, az MSZP hívek rögtön osztják az észt. Elegem van ebből az országból. Szeretem továbbra is, csak már lassan megőrülök.
2009. febr. 1. 17:15
 3/12 anonim válasza:
66%

én is kiszeretnék jutni külfdölre amint lehetséges.

Most 18 éves vagyok de szerencsére apám kb fél éve kinnt dolgozik így remélhetőleg nekem is könnyebb lesz a kijutás a segítségével. Leginkább a pénz miatt mennék ki mert valahogy nem villanyoz fel a tudat h 10-20 évig dolgozzak egy lakásért, másrészt én itt nem érzem jól magam..nem szeretem ezt az országot. Ez van :S

2009. febr. 1. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:
48%
na és hol van az a bizonyos "honvágy"?hogy tudtok idegen foldon élni magyar szó nélkul?arra gondoltatok, hogy a gyerekeitek még lehet hogy tudnak magyarul de az ovéik már csak szótoredékeket!nem minden a pénz , a "fogyasztás" orome.lehet pénz nélkul is boldogan élni, orulni egy szál virágnak .egy szelet kenyér is jobban esik otthon ,mint egy pecsenye idegenben.és az ismerosok, az osztálytársak a család a "gyokerek" már nem számitanak ?csak a huje fenkolt idegenbol átvett "szép napot" és hurrá irány a kulfold, ahol legjobb esetben is másodrendu cigányként bánnak veled!
2009. febr. 1. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
61%

Nincs igaza az előttemszólónak, mert nem bánnak rosszul a külföldivel, általában...(a mi munkahelyünkön van mindenféle nemzetiségű ember, úgyhogy még jó, hogy nincs rasszizmus:)

ezen kívül, persze, hogy van honvágy, de erősebb az az érzés, hogy a gyerekemnek lesz jövője, és ha kettős állampolgárságot megkapom, kihozhatom ide gyógyíttatni a rokonaimat, ha betegek, és csakis ezért érdekel a kettős állampolgárság megszerzése. Remélem nem kell az otthoni kórházi helyzetet ecsetelnem...

Magyar szót meg bárhol hallhatok, hisz már nincs olyan pontja a világnak, ahol ne élnének magyarok. Mikor ideköltöztünk, beírtam az iwiwen, mennyi magyar lakik ebben a városban, és kb 600 jött ki. Csinálunk is rendszeresen találkozókat, volt akikkel összebarátkozzunk...szóval...Az otthoni fiatal barátaink meg csak siránkoznak, hogy jaa igen ki kéne menni...de akiket segítenek a szüleik, meg viszonylag jól megélnek, azok nem mernek mozdulni, sajnos nem gondolnak arra, hogy mi lesz az ő gyerekeikkel:(

2009. febr. 1. 19:58
 6/12 anonim válasza:
42%
hát ez tényleg hülye felfogás (2 vel feljebb a honvágyas csávó) nekem ebből az országból semmi nem fog hiányzni, a családból akik nekem fontosak jönnek ki velem a többi emberrel meg majd beszélek msnen mondjuk..nekem fontosabb a jövőm és a leendő gyerekeim jövője mint az én baráti társaságom! ez az ország haldoklik...évről évre rosszabb lesz itt minden és egyre több ember menekül ki küldölre. persze ezt a jómódú magyarok nem érthetik :)
2009. febr. 1. 20:06
 7/12 A kérdező kommentje:

Kérem megint a tuskó lepontozót, hogy szórakozzon máshol!

A honvágyas válaszra: De van honvágy, sőt ha lenne jövő Magyarországon, nagyon szívesen élnék ott, de nincs.

Itt sem milliárdosok vagy gazdagok vagyunk (legalábbis én nem), hanem egy élhető kevésbé stresszes életvitelt tudok folytatni. Nem kell attól félnem, hogy holnaptól nincs munkahelyem (bár hozzáteszem, most a "világválság" miatt nagyok a leépítések....) és a hétvégéim sem munkával telnek, sem aktívval sem passzívval.

A másik... Otthon fizettem az adót jó kislány módjára (bejelentett alkalmazottként) mi hasznom volt belőle???? SEMMI!!! Miért, mert amit én befizettem, az elment a cigányoknak segélyre. Nem vagyok rasszista, csak épp sikerült adott város azon környékén élnem, ahol rajtunk kívül még 2 magyar család lakott a többi mind cigány volt. Nyílván volt velük némi kapcsolatunk. Ők odáig voltak, hogy jajj megszültem a harmadik gyerekemet is és ez a szemét állam nem ad több pénz nincs miből etessem. Tényleg? Miért nem dolgozol? Mert az náluk nem szokás, mert a férfiak dolgoznak. Aha és a férjed mit dolgozik? Semmit, mert a munkanélküli és a segély együtt több, mintha elmenne dolgozni. Kvázi hülye lenne elmenni dolgozni. És vessetek meg, de ez így van Magyarországon... :o(

Kidolgozom a belemet és segélyekre megy el az adóm, oda, ahova a legkevésbé kéne, miközben az egészségügy a nyugdíjrendszer, a tanrendszer meg egyébként is, ami létezik rohad, mert nincs rá pénz. :os...

A honvágyas válaszolónak: Ha itt elvesztem a munkám, 1 évig kapok munkanélkülit (a volt fizetésem 75%-a...), ha nagyon lerongyolódom, sem engedi az állam, hogy utcára kerüljek, 3 évig fizetnek nekem lakást, ami alapfelszereltség: víz, melegvíz, hűtő,tv... mert az itteniek szerint ez a minimum. 3 év alatt pedig csak akkor nem találok munkát, ha nem akarok.... Itt erre megy az adóm.

S folytathatnám még.

Honvágy vs. Élhető élet, akkor köszönöm élhető élet.

2009. febr. 1. 23:04
 8/12 anonim válasza:
50%
ha szabad kérdeznem hol laksz? (ország)
2009. febr. 2. 11:47
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

En azert jottem el (Wales) mert a magyarok

1.rasszistak: rengeteg attrocitas ert, mert a parom szinesboru, itt egyutt elnek a feketek-feherek-indiaiak-kinaiak-europaiak, mindenki es megsincs problema

2.imadnak sirankozni meg szart kavarni: itt az emberek megoldast keresnek nyavajgas helyett, es ha elkezdek valakirol beszelni nagy tagra nyilt szemekkel neznek, hogy mit pletykalok en itt masokrol.Otthon mindenki odavan ezert a "mitmond a szomszed" hulyesegert.

3.Meg hat egyertelmuen a penz.Itt igaz nem vagyok milliomos, de hetvegen itthon vagyunk es en csak reszmunkaidoben dolgozom, a parom teljesben, mert en mellete egyetemre jarok.Amire otthon nem volt lehetosegem.

4.Anyanyelvi szintre feljesztettem az angol nyelvtudasom egy ev alatt.Mar a franciat is elkezdtem tanuni.

5.Itt nagyon sokat fektetnek a kornyezetvedelembe, ami otthon meg evtizedekre le van maradva.

Ezek az okok.

De hozzatennem, hogy majd egyszer szeretnek hazamenni.

Es a gyermekeim is biztosan beszelnek majd magyarul, de az az orszag a jelen pillanatban elhetetlen.

2009. febr. 2. 16:42
 10/12 anonim ***** válasza:
de ha mindenki elmenekul akkor ki fogja megváltoztatni Magyarországot?nem veszitek észre, hogy a konnyebb utat választjátok ahelyett , hogy otthon tennétek valamit.
2009. febr. 2. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!