Ha eljöttél, miért jöttél el Magyarországról vagy miért szeretnél eljönni?
Az okokra lennék kíváncsi.
Ezt most azért kérdezem, mert az előző kérdésre is rengeteg, Magyarországon élek, de minek avagy mit is keresek én itt válasz érkezett.
Az én szemszögemből nézve: Nem tudtam magamnak otthon egy jövő képet kialakítani. Holott a szüleimnek (mindkettőnek) van 1-1 igen jól menő vállalkozása, de látom, hogy szinte megszakadnak és az utolsó bőrt is lehúzza róluk az állam.
Nem mondom, hogy idekint habos torta az élet, de mindenesetre itt a suli mellett is tudok úgy dolgozni, hogy ne szakadjak meg és el tudom tartani magam ( nyílván nem dúskálok az anyagiakban, de nem is dolgozom teljes időben.) Mostanra kialakult bennem egy jövő kép és van végre célom. Sajnos ezt otthon nem sikerült elérnem.
Hétvégén van időm magamra a páromra és MAGUNKRA.
Nagyobb biztonságban érzem magam, mint otthon. Körülbelül ennyi...
én is kiszeretnék jutni külfdölre amint lehetséges.
Most 18 éves vagyok de szerencsére apám kb fél éve kinnt dolgozik így remélhetőleg nekem is könnyebb lesz a kijutás a segítségével. Leginkább a pénz miatt mennék ki mert valahogy nem villanyoz fel a tudat h 10-20 évig dolgozzak egy lakásért, másrészt én itt nem érzem jól magam..nem szeretem ezt az országot. Ez van :S
Nincs igaza az előttemszólónak, mert nem bánnak rosszul a külföldivel, általában...(a mi munkahelyünkön van mindenféle nemzetiségű ember, úgyhogy még jó, hogy nincs rasszizmus:)
ezen kívül, persze, hogy van honvágy, de erősebb az az érzés, hogy a gyerekemnek lesz jövője, és ha kettős állampolgárságot megkapom, kihozhatom ide gyógyíttatni a rokonaimat, ha betegek, és csakis ezért érdekel a kettős állampolgárság megszerzése. Remélem nem kell az otthoni kórházi helyzetet ecsetelnem...
Magyar szót meg bárhol hallhatok, hisz már nincs olyan pontja a világnak, ahol ne élnének magyarok. Mikor ideköltöztünk, beírtam az iwiwen, mennyi magyar lakik ebben a városban, és kb 600 jött ki. Csinálunk is rendszeresen találkozókat, volt akikkel összebarátkozzunk...szóval...Az otthoni fiatal barátaink meg csak siránkoznak, hogy jaa igen ki kéne menni...de akiket segítenek a szüleik, meg viszonylag jól megélnek, azok nem mernek mozdulni, sajnos nem gondolnak arra, hogy mi lesz az ő gyerekeikkel:(
Kérem megint a tuskó lepontozót, hogy szórakozzon máshol!
A honvágyas válaszra: De van honvágy, sőt ha lenne jövő Magyarországon, nagyon szívesen élnék ott, de nincs.
Itt sem milliárdosok vagy gazdagok vagyunk (legalábbis én nem), hanem egy élhető kevésbé stresszes életvitelt tudok folytatni. Nem kell attól félnem, hogy holnaptól nincs munkahelyem (bár hozzáteszem, most a "világválság" miatt nagyok a leépítések....) és a hétvégéim sem munkával telnek, sem aktívval sem passzívval.
A másik... Otthon fizettem az adót jó kislány módjára (bejelentett alkalmazottként) mi hasznom volt belőle???? SEMMI!!! Miért, mert amit én befizettem, az elment a cigányoknak segélyre. Nem vagyok rasszista, csak épp sikerült adott város azon környékén élnem, ahol rajtunk kívül még 2 magyar család lakott a többi mind cigány volt. Nyílván volt velük némi kapcsolatunk. Ők odáig voltak, hogy jajj megszültem a harmadik gyerekemet is és ez a szemét állam nem ad több pénz nincs miből etessem. Tényleg? Miért nem dolgozol? Mert az náluk nem szokás, mert a férfiak dolgoznak. Aha és a férjed mit dolgozik? Semmit, mert a munkanélküli és a segély együtt több, mintha elmenne dolgozni. Kvázi hülye lenne elmenni dolgozni. És vessetek meg, de ez így van Magyarországon... :o(
Kidolgozom a belemet és segélyekre megy el az adóm, oda, ahova a legkevésbé kéne, miközben az egészségügy a nyugdíjrendszer, a tanrendszer meg egyébként is, ami létezik rohad, mert nincs rá pénz. :os...
A honvágyas válaszolónak: Ha itt elvesztem a munkám, 1 évig kapok munkanélkülit (a volt fizetésem 75%-a...), ha nagyon lerongyolódom, sem engedi az állam, hogy utcára kerüljek, 3 évig fizetnek nekem lakást, ami alapfelszereltség: víz, melegvíz, hűtő,tv... mert az itteniek szerint ez a minimum. 3 év alatt pedig csak akkor nem találok munkát, ha nem akarok.... Itt erre megy az adóm.
S folytathatnám még.
Honvágy vs. Élhető élet, akkor köszönöm élhető élet.
En azert jottem el (Wales) mert a magyarok
1.rasszistak: rengeteg attrocitas ert, mert a parom szinesboru, itt egyutt elnek a feketek-feherek-indiaiak-kinaiak-europaiak, mindenki es megsincs problema
2.imadnak sirankozni meg szart kavarni: itt az emberek megoldast keresnek nyavajgas helyett, es ha elkezdek valakirol beszelni nagy tagra nyilt szemekkel neznek, hogy mit pletykalok en itt masokrol.Otthon mindenki odavan ezert a "mitmond a szomszed" hulyesegert.
3.Meg hat egyertelmuen a penz.Itt igaz nem vagyok milliomos, de hetvegen itthon vagyunk es en csak reszmunkaidoben dolgozom, a parom teljesben, mert en mellete egyetemre jarok.Amire otthon nem volt lehetosegem.
4.Anyanyelvi szintre feljesztettem az angol nyelvtudasom egy ev alatt.Mar a franciat is elkezdtem tanuni.
5.Itt nagyon sokat fektetnek a kornyezetvedelembe, ami otthon meg evtizedekre le van maradva.
Ezek az okok.
De hozzatennem, hogy majd egyszer szeretnek hazamenni.
Es a gyermekeim is biztosan beszelnek majd magyarul, de az az orszag a jelen pillanatban elhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!