Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem értem meg ezt a hozzáállás...

Nem értem meg ezt a hozzáállást, komolyan mondom! (? )

Figyelt kérdés
Étteremből szoktam rendelni,saját magamra nem főzök,így jobban kijövök.Volt itt 1étterem,ami ugyanazt csinálta,mint a mostani:először normális árakkal,normális minőséget adnak,aztán 1-2hónap múlva drasztikusan felverik az árat,és még jóval kevesebbet is adnak:)Egyértelmű,hogy onnantól kezdve többet ott nem vásárolok...És szerintem nem csak én vagyok így ezzel,ez viszont biztos kiesés nekik.A rossz hír amúgy is gyorsabban terjed,mint a jó.Nem az lenne a cél,hogy megtartsuk a vendéget,ami hosszabb távon sokkal jobb,mint hogy elriasszuk kis idő után?
2011. jan. 13. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos ez magyar mentalitás: minél több nyereség, minél gyorsabban...


Csak sajnos azt valamiért nem kapcsolják össze, hogy nem lesz több a nyereség, inkább csak elveszítik az ügyfeleket.

2011. jan. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
73%
én ezekről azt gondolom, hogy eleinte még nem voltak tisztában azzal, hogy mennyi is lesz a bevételük, és túl alacsony áron adták az ételt
2011. jan. 13. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Nézd, nem akarom osztani az észt, de én olyan kifőzdét még nem láttam, legalábbis az árai alapján, ahol tényleg megérte volna enni, vagy hozni kaját.Még a menük is b*szott drágák, de az legalább megbízható, mert kénytelenek minennap frisset főzni, nem tudják felhasználni a tegnapról megmaradt maradékokat.

Igen, jól olvasod, kérdező, ezek a sarki kifőzdék, de gyakran a puccosabbnak tűnő éttermek is mind-mind megmaradt kajákkal maipulálnak, összeöntögetik őket, felhígítják a leveseket, ha másnap pl.főzeléket akarnak enni és még sorolhatnám.Talán a kisebb maszekok nem merik ezt megcsinálni, mert félnek a gyakori szúrópróba ellenőrzésektől, de a nagyobbak már igen.Ilyen helyeken én ingyen se ennék...

De visszatérve a kérdésedre: nem éri meg nekik a bolt, ha folyamatosan olcsón adnak mindent, fetételezem, az üzletvezető nem a minimálbérre gyúr, hanem a minnél nagyobb nyereségre.

2011. jan. 13. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt marketingben úgy hívják, hogy gyors behatoló stratégia. Alacsony árakkal kezd, hogy elcsábítsa a vendégeket a konkurenciától, majd mikor azok tönkrementek, vagy csőd közeli helyzetbe kerültek, akkor szépen árat emel.
2011. jan. 13. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!