Mi a kínai emberek jellemzoje?
Kérdezd meg tőlük.
Mert pl miben hisz egy magyar? :)
Szorgalmas, okos, ravasz, és totál hülyének néz minket!
( És sajnos ebben igaza van.:( )
"Szorgalmas, okos, ravasz, és totál hülyének néz minket! "
Szorgalmasak ??? Magyarországon lehet. Kínában a 80%-uk lusta, tróger, semmirekellő... Szar pénzért motiválatlanul dolgoznak. Az utcán egy laza mozdulattal csapják ki a taknyujat a járdára (már ahol van)... A kisboltban mikor fizetsz pofátlanul elédtolakodnak és tolják a boltos orra alá a pénzt.
Metrón egyszerre szállnak fel és le, nem várják meg, hogy előbb leszálljanak... Nagyon nehéz a felfogásuk... Viccet azt abszolut nem értik. Nagyon kiváncsiak... Mindent csapatostul csinálnak. Az ő kultúrájukban az egyén szerepe nem nagy, őket nem lehet azzal motiválni, hogy megdicséred, vagy elismered a munkáját...
Időben 2 napnál előbbre nem tudnak gondolkodni. Mindent az utolsó pillanatban oldanak meg, és sokszor rosszul. Nekik fontos a látszat. Te mindig azt fogod látni, hallani, amit szeretnél. Amikor rájössz az igazságra, te azt mondod 'hazudtál'. A kínaiak azt mondják, nem hazudtak, csak ők 'nem adják el az arcukat'. Ha valami olyat kellene mondaniuk, amiről tudják neked nem tetszik, azt nem mondják, inkább eltussolják... Ebből van sok galiba, mikor kiderül...
Meg kell tanulni velük bánni. Fontos nekik a család ! De mellette a férfiak 80%-a félrelép, és ez elfogadott... Nagy a külvilág fele történő 'képmutatás', azt mutatják, amit te látni szeretnél... röviden ennyi...
Most kerestem rá, mert nem nagyon jövök ki a kínai kolléganőmmel, és egyébként tényleg.
Nagyon nem jött be a hozzáállása, amikor tisztázni akartam vele, mi az, hogy lelép szó nélkül előbb, és itthagy a francba.
Még nekiállt feljebb, felemelte a hangját, csapkodott, ami az én magyar vehemenciámnak elég nagy kihívás volt, hogy ne menjek le erre a szintre.
Hazudik, képmutató, a főnököknek nyájaskodik, amikor nincsenek ott, akkor meg dobálja a valagát erre-arra.
Nagyon nem jön be. Meghazudtolja amit mondok, visszatámad, akkor is ha igazam van. Elnézést nem kér a viselkedéséért, még tőlem kérdezi, hogy ugyan nekem mi a bajom...
Hát, ha a képembe hazudnak, és nme ismerik be, hogy hibáztak, azzal nálam elég hamar el lehet kapálni, a jó munkaviszonyt.
Manapság talán a köszönésig eljutunk, de sajnos így én nem szeretnék a továbbiakban együtt dolgozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!