Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A bollywoodi filmekben gyakran...

A bollywoodi filmekben gyakran latjuk furdoruhaban a noket, fedetlenul, vagy maskepp aluloltozve. Ez nem okoz konfliktust Indiaban?

Figyelt kérdés
Marmint, ott azert eleg tradicionalisak az emberek, mind erkolcsileg, mind oltozkodesileg. Hogy allnak ok hozza ezekhez a filmekhez, amiben nyiltan szerepel a testiseg?
2009. jan. 24. 15:45
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Indián belül hol? Mert Indiában készülnek erotikus filmek is, ugyanakkor sok indiai film készül, amely konzervatívabb nézőket szolgál ki. Indiában a különböző korosztályok, különféle vallási csoportok és népek különbözőképpen állnak a kérdéshez, ez elég bonyolult.

Akiket igazán zavar a hollywoodi meztelenség, azok a muszlimok. A muszlim országokban gyakran nem importálják az illetlennek számító amerikai filmeket (csak videokazettán veszik, esetleg pult alatt), vagy előfordul, hogy a moziban jeleneteket kivágnak. Az arab világ "Hollywoodja" régen Egyiptom volt, ma sok (konzervatívabb megjelenésű) indiai filmet importálnak, de kevesebb amerikait.

2009. jan. 24. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a pucérsághoz való viszony területileg, vallásilag változó Indiában.

A muszlimok túlnyomó többsége elutasítja a filmbéli meztelenkedést, sőt a fundamentalista országokban törvény tiltja ezen filmek megnézését, de mivel amit szabályok tiltanak, azt át is hágják általában mindenütt.

Olyanról már hallottam, hogy Afganisztánban a tálib rezsim ideje alatt egy nő könyvet írt, majd filmet adott ki az USA-ban egy leszbikus pár szerelméről; a saját hazájában vérdíjat tűztek ki a fejére és köröztették mindenütt.

De hogy visszatérjünk Indiához:még régebben hallottam, hogy egy moziban széttépték a vetítővásznat a nézők, mert - az ottani - közízlést sértő jelenetek szerepeltek a filmben.A mozit beperelték, az meg állítólag még kártérítette is a csalódott nézőket...

2009. jan. 24. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
A bollywoodi filmek témája legtöbbször könnyed, vicces stb. Legalábbis én ezt láttam. És nagyon sok indiai szereti a bollywoodi filmeket, ezért a férfiak miatt szinte "kötelező".
2009. jan. 24. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
27%

Hát, a "bollywoodi" filmek lehet, hogy ártatlan, negédes filmecskék, de a HOLLYWOOD-i termékek igencsak szélsőségesek, tipikusan sikerorentáltak,gyakran tömeg-manipulatívak.

Vannak persze kész remekművek, de azért mindegyikben jelen van az a fajta - drasztikus - motiváció, hogy kényszeres-fogyasztóvá váljon a néző, hiszen mindenütt ezt erőltetik, amitől enyhén szólva már sokunk hócipője tele van..

No, de a kérdésre a válasz:szerintem nem kéne India kultúráját a saját földhözragadt (európai= fizikai síkon megvalósított és átélt szexuális kultúra) gondolkodásmódunkkal azonosítani, mert náluk egészen mást jelent a szexualitás, a testiség, ami annak is köszönhető, hogy mentálisan jóval fölöttünk állnak, és lehet, hogy a férfiak többségénél kimerül ott, hogy látnak egy meztelen nőt, de mégsem ez foglalja el a központi szerepet.

Mint ahogy ezen a féltekén lassan nem lehet egy darab kiflit pucér nő nélkül eladni (olyan szintű a test-kultusz),és nem lehet részletes ágyjelenet nélkül leforgatni egy mozifilmet, úgy Indiában, szerintem ennek ellenére kelendő "cikk" lehet egy-egy film, ha van valami mondanivalója.

2009. jan. 24. 23:33
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezz egy indiait.
2009. jan. 25. 09:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!