Így mi lesz a pécsi lövöldözős Ákossal? Hogy fejezi be az egyetemet? Stb?
Ma volt az első tárgyalása, és előzetesben van, na de így szegény fiúval mi lesz? Hát azért fiatal még ahhoz, hogy most évekre kiessen, és az egyetemet se tudja befejezni, nem?
Vagy az előzetes ideje alatt azért folytathatja a tanulmányait?
Mi a véleményetek?
oké, na de akkor így eleve el van vágva az út az olyan zsenik elöl, akiknek valamiért kifogásolható a viselkedésük
Tőlem lehet valakinek 300-as IQ-ja, amíg nem tud kulturáltan viselkedni vagy veszélyt jelent a környezetére, addig lehetőleg ne menjen normális emberek közé.
jó csak látod, csupa szubjektív fogalmat használsz, mint "viselkedés", "normális" ... tehát ez alapján nem igen lehet mérlegelni
gondolj bele, h a nagy zsenijeink is tulképpen nem nagyon tudtak egyetemeken tanulni valami gixer miatt, sőt mi több, legtöbb zsenink kifejezetten perverz állat volt, csak hát valamiben mégis kiemelkedtek
értelek, mindent értek!
én egyetléen dolgot szerettem volna mondani, hogy tehát az agyi képessége valakinek és az, hogy netán bűncselekményekbe fut, nem igazán van összhangban
Tudod engem pont nem érdekel, hogy azért, mert ő börtönbe kerül, nem fogja felfedezni a rák ellenszerét, mivel azt úgyis felfedezi valaki más, ha "fel kell fedeződnie". Viszont egy ilyen embernek nincsen joga ahhoz, hogy bármilyen jó dolog történjen vele ezentúl! Ergó ha ő tanulni akar, tojok rá, nem fog tanulni és kész!!! Ha rajtam múlna (feltéve, hogy bebizonyosodik a szándékosság, tehát se drog, se bizonyítható elmebaj) én bizony meg is ölném úgy ahogy van, fizesse neki az évi 1 milliós koszt-kvártélyt a halál! Szó szerint...
De mivel te ennyire aggódsz szegény szerencsétlen agyi üdvéért, ha szabad ezzel a kifejezéssel élnem, elárulom, hogy a börtönben zavartalanul lediplomázhat akárki, ha akar. Az állam természetesen ezt is fizeti neki...
ez komoly?
ha így van, akkor mégis csak rendes ez az állam ....
Nem megy ki -.- Bent marad, és tanul a börtön könyvtárában, aztán a vizsgáztatók bejönnek hozzá a börtönbe. Meg lehet oldani. Elég naív elképzeléseid vannak a világról, ha azt hiszed kiengedik, és majd ott ül a normális emberek között lábbilincsben, az ajtónál meg vigyáz rá a két börtönőr, akit kiküldtek vele :D Gondold végig, elég lehetetlenül hangzik, nem?
Szerintem ez az ember nemhogy tanulást, TV-t, kondigépeket sem érdemelne meg...Nincs joga az élvezethez! Mellesleg hiába végzi el az egyetemet, úgysem dolgozhat a büdös életben soha, a börtönben sem alakíthat ki vegyi műhelyt, akkor meg minek erre pazarolni az állam pénzét??? Nem lehetne inkább venni belőle egy lakást egy családnak, akiknek elvitte a házát az árvíz? Sokkal többet érne. És mi van, ha abban a családban született meg a következő Einstein, csak még az állami finanszírozás ellenére sem mehet egyetemre, mert a szüleivel együtt be kell állnia a gépszíj mellé, hogy kifizethessék a kényszerűen vett új ház csillagászati összegű törlesztőrészleteit? Akkor már ő sem fogja felfedezni a rák ellenszerét...
Viszont ha ehelyett az állam vesz nekik valamit a ro.hadék tandíjából, akkor már valószínűbb, hogy elmehet egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!