Ha munkahelyen pl. egy megfigyelés, ellenőrzés van valamilyen okból, akkor ki hogy reagál rá, ha pl. a közelébe ülnek, vagy pedig ha távolról figyelik, bosszantja, zavarba jön stb. Kit mennyire zavar avagy sem?
Saját példám: ha nincs "takargatni valód", lelkiismeretesen, az előírásoknak megfelelően végzed a munkád, akkor nem zavaró, ha közben árgus szemekkel figyelnek, avagy "lesből", hiszen jól csinálod azt, amit csinálsz, nem akadékoskodnak, okoskodnak. Nekem a főnököm bevallotta, hogy a próbaidőm alatt figyeltetett, ill. néhányszor ő maga is "meglesett". Mivel nem találtak kivetni valót a munkánban, ill. a munkavégzésemben, így megtartottak. De felhívták rá a figylememet, hogy bármikor "bárkik" odajöhetnek mellém gúvasztani a szemeiket, hisz' vannak akiknek ez a munkájuk...
Okozhatnak kellemetlen pillanatokat, de túl kell/lehet élni, nem vészes :))
Engem zavarna, azt hiszem. Ülő munkát végzek, sokszor előfordul, hogy 10 órát nézem a képernyőt. Ha ez idő alatt végig valaki a szemeit gúvasztaná rám, biztos, hogy egy idő után elborulnék.
Bár ebbe beletartozik az is, hogy nem vagyunk nagy cég, kb. 10 emberből áll az irodai személyzet, a munka mindig el van végezve időre, kifejezetten rosszul esne, ha a főnök így hálálná meg a sok évnyi elkötelezettséget. Egy nagy cégnél, ahol egy volnék a többszázból, ott azt hiszem, el kellene viselnem.
Szia!
Dolgoztam ilyen helyen.Ha szóba került,hogy esetleg figyelhetnek,akkor kicsit furcsa érzés belegondolni ,de egyébként észre sem vettük semmilyen formában,hiszen a munkánkra figyeltünk.
Voltam benn ilyen kamerás figyelő helyiségben,ahol őrök figyeltek több monitort,szerintem nagyon unalmas számukra,nem irigylem.
Éngem zavar, habár, hogyha az volna a dolgom, hogy figyeljem a munkásokat, akkor előszeretettel állnék a hátuk mögött, és egyfolytába nézném öket.
Még így is, amikor nincsen munkánk, akkor kiállok a csoportból, a semi leader mellé, és figyelem a nagydobozosokat( akik a hátunk mögött dolgoznak).
De hogy engem figyeljenek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!