Miért nem képesek egyesek elfogadni a határon túli magyarokat?
Miért tekintenek egyesek az erdélyi magyarokra románként, a szlovákiakra szlovákként stb?
Hallottam már olyat, amikor valaki a székelyföldi magyarok jogairól, autonómiájáról, esetleges magyar állampolgárságáról beszélt, erre a haverja válasza csak az volt, hogy nincsenek olyanok, hogy erdélyi magyarok. Csak mocskos románok vannak. Mi motiválja az ilyet?
Komolyan nem tudom, ti kikkel találkoztatok, én ilyen szemét embereket csak az itthoni magyarok között ismerek. Nem lehet, hogy az erdélyiek esetleg ügyesebben dolgoztak? Lehet, hogy nálatok nem, de a legtöbb magyar magyarnál sokkal becsületesebbek. Legalábbis azok, akiket én ismerek, mindenképpen! Kivéve azt az egy gyökeret, aki székely létére ellenzi a kettős állampolgárságot. Arra nem is gondoltatok, hogy nekik itt élnek rokonaik, és az ő érdekeiket nézve szavaznak? És azok a magyarok, akik itt születtek, majd elköltöztek x évesen, de megtartották magyar állampolgárságukat is? Azok se szavazzanak, mert nem itt élnek? Különben sem lenne ebből tömeges szavazási hullám, nem mindenki menne el szavazni Erdélyben, de azért jó érzés lenne nekik szorosabban az anyaországhoz tartozni.
Minden, amit mondtok, az szóról szóra megegyezik az MSZP komcsi propagandájával. (Mellesleg se határon túli, se hungarista, se Fideszes nem vagyok, szavazni pártfüggetlenül szavazok.)
"Komolyan nem tudom, ti kikkel találkoztatok, én ilyen szemét embereket csak az itthoni magyarok között ismerek. Nem lehet, hogy az erdélyiek esetleg ügyesebben dolgoztak? Lehet, hogy nálatok nem, de a legtöbb magyar magyarnál sokkal becsületesebbek. Legalábbis azok, akiket én ismerek, mindenképpen! "
Attól, hogy szerelmes vagy beléjük, még ők is csak emberek...
Nem vagyok beléjük szerelmes, köztük is vannak ugyanúgy rosszak, mint az itteniek között, de itthon mindenhonnan süt a rosszindulat. Itt is helytálló a példám, hogy a magyar magyarok mennyire imádnak kicseszni a saját honfitársaikkal:
Egy barátnőm Németországban meglátott egy csizmát egy olyan boltban, ami itthon is van. Ott 7000 forint volt, de mivel fogyóban volt az eurója, úgy döntött itthon veszi meg. Itthon elment ugyanabba a boltba, ami - mivel franchise - ugyanonnan kapja, ugyanannyiért a terméket. Magyarország ugyebár Németországnál gazdaságilag sokkal rosszabbul áll, az embereknek nincs annyi pénze, mint ott. Mégis itt képesek ugyanazért a csizmáért 13.000 forintot elkérni! Ezeket az árakat bizony már az itteni magyar képviselet határozza meg. És ez még csak egy enyhe példa. Olyan esetről is hallottam már, hogy egy magyar kiment Angliába dolgozni, és egy másik magyaro.-i magyar lett a kollégája és bizony kitúrta...Tőletek hallok először olyan sztorit, hogy erdélyi magyar túr ki valakit a munkahelyéről. Ja és egy harmadik eset: egy teljesen külföldi barátom ideköltözött, mert beleszeretett egy magyar nőbe. Kapott is állást egy csapatban, ahol 5 emberből (mind magyar) 2 részeges, 1 meg pocsékul dolgozik...Nem csoda, hogy hamar ő lett a csapatfőnök! Természetesen a többi meg most irigy rá, a háta mögött meg mindennek elhordják, amiért kitúrta őket az állásukból, holott csak minőségibb munkát merészelt végezni, mint ők. Természetesen nem azt mondom, hogy minden magyar olyan, mint amilyenek ebben a csapatban vannak, sok magyar szerencsére még tud becsületesen dolgozni, de amelyik nem, az mind a jobbra fogja rá, hogy mert ő bezzeg nem is magyar és/vagy csak azért jött ide, hogy kitúrjon, holott csak képtelen magába nézni...
Én már csak ilyen sz-ar emberekkel találkoztam. Nem eggyel, nem is kettővel. Megcáfolni nem tudtál, csak fújod az MSZP propagandát, ami engem amúgy sem érdekel.(Lecarom MSZP-t és a többi pártot is.)Mondhatom a példákat is.
A művészek és művész urak névsorát, a kirúgatott magyarországiakat. A besúgásért műszakvezetői állást kapott erdélyi nevét, aki írni-olvasni magyarul nem tudott. Az elvesztett állásomat elfoglalót, amelyet, mint kiderült fülbeduruzsolásért és rágalmakért "nyert el".
Rokonom, öreg alkesz albérlőt fogadott a házába, szintén öreget, nőt. Hogy-hogynem, egy reggel az ágyában találta a banyát, pedig a férfiassága már nem okozott gondot neki régóta, még józanul sem.10-12 főből álló rokonsága megszállta a házat, esküvő kellett,ezután ennyien szívták a vérét. Jó nyugdíja van, mégis árverezik a házát, amit kölcsön nélkül épített föl.
Itt is volt válaszoló, akit egy betolakodó rúgatott ki több évtizedes munkája helyéről.
Ennyi jó ember maradhatott volna akár a Székelyföldön.
Már nem azért, de részeges vérszívók mindenhol vannak, nem azt mondom, hogy minden székely egytől egyig szent. Viszont a te rokonod - már megbocsáss - elég gyökér volt, hogy befogadott egy részeges nőt, amikor már eleve látszott rajta, hogy nem teljesen normális...
Arra kíváncsi vagyok, hogy amikor éppen valami "kedvességet" követnek el a románok/szlovákok/szerbek/stb. az ott élő magyarok ellen (Pl. nyelvtörvény), ahhoz mit szóltok ti, akik így gyűlölitek őket? Biztos örültök, hogy jujj de jó, most aztán jól megkapják a pofájukba...
Tényleg! Csak az erdélyieket utáljátok így, vagy a többi külföldi magyart is? Amúgy felvetettem még jópár érvet a szavazásról is, arra meg nem válaszoltok. Van mit?
Az ilyen "összetartás" miatt tartunk ott, ahol. Ezek után képmutatás lenne elénekelni a Himnuszt is, hiszen egy ilyen népen hogy segítsen bárki is? Kár érte...a kommunizmus előtt tök jó fej nép voltunk :(
Előző, félreértettél. A banya nem részeges. Erdélyi magyar a hatalmas vérszívó pereputtyával.
Semmi bajom másik országból menekült emberekkel. A Vajdaságból költözött Magyarországra néhány család,akit megismertem. Nagyon jó emberek és jó magyarok, kivétel nélkül. Ők aztán nem kaptak ilyen-olyan segélyt.Maguknak teremtették meg a megélhetésüket.
"Rokonom, öreg alkesz albérlőt fogadott a házába" én ebből értettem, hogy alkoholista. Maradjunk annyiban, hogy te csak a rossz, én meg csak a jó példákkal találkoztam. Úgyse fogjuk egymást meggyőzni.
51%! Igazad van, nyelvbotlás: nem kommunizmus volt, hanem "csak" szocializmus, de a kettőt kb. már csak annyi választotta el egymástól, hogy nem lett bevezetve az árucsere gazdálkodás, meg hogy az egyik a szép eszme, a másik meg az arról szóló duma és hitegetés. A mondandóm lényegén pedig főleg nem változtat. Amúgy is mindenki hívja mindkét módot a "boldog" békeidőket még akkor is, ha tudja, hogy melyik a hivatalosan helyes. Ahelyett, hogy a kákán is csomót keresnél, inkább szólj hozzá érdemben, vagy sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!