Miért nem képesek egyesek elfogadni a határon túli magyarokat?
Miért tekintenek egyesek az erdélyi magyarokra románként, a szlovákiakra szlovákként stb?
Hallottam már olyat, amikor valaki a székelyföldi magyarok jogairól, autonómiájáról, esetleges magyar állampolgárságáról beszélt, erre a haverja válasza csak az volt, hogy nincsenek olyanok, hogy erdélyi magyarok. Csak mocskos románok vannak. Mi motiválja az ilyet?
Még a Ceausescu-házaspár kivégzése előtt érkezett romániai
magyar a klubban, ahol dolgoztam megmutatta a különböző kis füzetkéit,amikben fel voltak jegyezve a kapott segélyek. Állami, egyházi(felekezeti), Máltai stb. Segélyben 3x annyit kapott, mint én a 2 állásommal kerestem. Csak Kent cigit volt hajlandó szívni, jól kiröhögte "az albán sz-art" szívó pénzteleneket.
A többi erdélyi, akit ismerek,ha még hajlandó volt munkahelyen dolgozni, nagyon rövid idő alatt "kisfőnök" lett.Be -és feljelentgetésben kiváló munkát végeztek és még jelenleg is végeznek. A másik fele pedig "művész".
Ha tudja, hogy az ecset melyik végét kell megfogni, akkor már festőművész,ha még azt sem, akkor népművész. A színházakat meg kell nézni, a színészek egyharmada Romániából jött.Ha ne adj isten igazgató lesz egy áttelepülőből, ott pedig kihullanak lassan a magyarországi magyarok.
"azzal a kijelentésével, hogy Orbán Viktor mekkora egy idióta, amiért automatikusan állampolgárságot akar biztosítani a külföldön kisebbségben élő magyaroknak"
Ezzel maximálisan egyet értek,mert30 év munka viszony után egy ide"menekült" vezető állásba került "erdélyi magyar" rúgott ki.Ezek után valaki elvárná hogy szeressem őket?
"De ezt még cifrázta azzal a kijelentésével, hogy Orbán Viktor mekkora egy idióta, amiért automatikusan állampolgárságot akar biztosítani a külföldön kisebbségben élő magyaroknak. Ezt próbáljátok megmagyarázni nekem, mert én nem értem! "
Végre egy olyan normálisan gondolkodó határon túli, aki nem akarja másokéval verni a csalánt, és adott esetben nem dumálna bele kibicként olyan dolgokba, amelyek az ő életét aligha befolyásolják. Csupán azzal a kijelentésével vitatkoznék, hogy Orbán idióta lenne. Nem, nem az. Sőt, sokkal inkább aljas, sunyi és számító. Az anyaországi magyarok kárára.
20:26-os
beszélgess egy kicsit a 20:28-assal
20:07-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!