Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok többsége miért...

A magyarok többsége miért utálja a japánokat?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 13:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem inkább a kínaiakat utálják az általad említett emberek csak nem tudják, hogy honnan jöttek. Nem hiszem, hogy annyi japán lenne nálunk, hogy már utálótáboruk lenne.
2010. dec. 15. 14:07
 22/24 anonim ***** válasza:
45%
ma 13:37 ---Na ezt jól eltaláltad!!Szarva közt a tőgyét!!Hol van a sok olcsó japán cucc???A tudatlanságod határtalam--hiába nálad már a hülyeség is globális!!!
2010. dec. 15. 20:07
 23/24 anonim válasza:

Szerintem is inkább szeretik őket. :D ÉN SI ODÁIG VAGYOK ÉRTÜK!!!!

velem beszélhetsz róluk:D

ha kell az elérhetőségem irj :D :P

2010. dec. 26. 01:15
 24/24 anonim ***** válasza:

Ennek több oka is lehet.

1. Félelem az ismeretlentől. Idegen kultúra, idegen szokások, más gesztikulációk. Ha egy magyar meghajolva köszön, minimum kiröhögik, és megalázkodónak tartják. A rengeteg furcsa japán szokás, ami nekik tök természetes, nekünk meg nem, például az egyenruha viselése már óvodáskortól ("nincs egyéniségük"), aztán az ebből fakadó őrült japán divatok a fiatalok körében. (Itthon egy idős néni egy közönséges punkot is ugyanolyan hülyének néz, mint egy japán decorát.)

2. Mindenki utálja őket, hát utálom én is, esete. De nem tudja, miért utálja, a válasz, "csak".

3. Tudatlanságból, például a kínaiakat utálja, mert elözönlik Magyarországot, de nem tud különbséget tenni, ezért a japánokat is utálja.

4. Csak a tévéből tájékozódik. Megnéz egy shounen animét, és azt hiszi, minden japán erőszakos és epilepsziás, és erőszakos, epilepsziás gyereket akarnak nevelni.

5. Oka van az utálatra, például van egy unszimpatikus japán ismerőse, és azt hiszi, minden japán ilyen.

6. Oka van az utálatra, mert a japánok levadásszák és megeszik a bálnákat, pedig mindenki azon igyekszik, hogy védje azokat. A japánok az élő polipot is megeszik.

7. Sokan nem is a japánokat, hanem a japánfanatikusokat utálják.

Egyébként azzal a problémával, mint a kérdező, én is sokszor találkoztam. Én szeretem a japán kultúrát, és nagyon sokszor találkoztam olyannal, akik utálták a japán popkultot, főleg az animéket, a mangákat és azokat a japán énekesnőket, akiknek nagyon japános, magas a hangjuk.

Sokan azért utálják a japánokat, mert azt hiszik, olyanok, mint az animékben

Sokan azért szeretik a japánokat, mert azt hiszik, olyanok, mint az animékben.

Az én tapasztalatim még 1998-ra vezethetők vissza, akkor még nem volt ennyi japánfan, és nem is védték ilyen agresszívan szeretetük tárgyát.

2013. ápr. 19. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!