Miért nem képes elfogadni a többség, hogy létezik egy nagyon szűk felső réteg? Miért fáj ez nekik?
Most kifejezetten arra a legfelsőbb pár %-ra gondolok, akik valamilyen X okból, de igen magas színvonalon élnek, és az átlagember egyszerűen mintha zsigerből utálatot érezne akár csak az életmódja miatt (nem politikusokra gondolok, azoknál ők jóval felettük levő színvonal).
Miért szólja le, ha BMW terepjáróval közlekedik, és emellett még van 2 másik autója 17 évesen, stb, sorolhatnám. Csak hát ez mind természetes ezekben a körökben, nem felvágásról van szó, amikor valaki felkapaszkodik, és egy Audi A8-al aztán "megmutatja" ....
Miért van ez? Hát mindenki előtt nyitva az út ... nem?
Állj, én nem provokatív kérdésnek szántam, ahogyan azt valaki próbálta belém beszélni, és nem "ide tartozok" sajnos, hanem szociológus vagyok, és ismerem mindkét oldalt.
Most az a baj, hogy kötelező jelleggel fújjolnom kellene arra, akinek van pénze? na várj csak, mindárt hozom az érveimet :-)
Várj! Ha valóban ismered mind a két oldalt, akkor te is tudod, Kérdező, hogy ugyanúgy, mint ahogyan léteznek bunkó szegények, léteznek bunkó gazdagok is! Ha ezzel a ténnyel tisztában vagy, akkor miért úgy szól a kérdésed, ahogy?
Ha valóban ismered őket, akkor te is tudod, hogy vannak közöttük olyanok, akik nem tisztességesen jutottak a vagyonukhoz, és ezt soha az életben nem fogják tudni se lemosni magukról, se eltakarni a pénzükkel, mert egész egyszerűen lesüt róluk. Azzal meg pláne hangsúlyozzák, ha felsőbbrendűnek hiszik magukat.
Szóval ..
12.10 - 22:32 h
Jól teszed, én se vagdalkozásnak szerettem volna ezt, de hát látod ... Valóban nem tudom én se, miért iokoz valakinek örömet az, ha a másikat is busszal látja munkahelyre járni pl, ez amolyan dögöljön meg a szomszéd tehene felfogás, attól tartok, realitás-alapja nem sok van. De amúgy valóban, a végén még a jobban keresőknek lesz bűntudatuk, legalábbis ezt várnák el, mert van pofájuk értelmesnek, talpraesettnek lenni. Ezt boncolgathatjuk tovább, de alapjában azért az értelem egy nagyon nagy meghatározó eleme ennek. És itt nem egy diplomára gondolok persze.
12.10. - 23:43 h
Nézd, ezt nem tudom, mindenesetre nyilván be kell fizetnie a rá eső részt, ahogy fogalmaztál, hiszen a % az neki is %. Na most megint hű de csúnya leszek, de én a felsőbb körökbe nem a havi fél millát keresőet sorolom, azért szerintem a havi fél milla nem tekinthető magas keresetnek. De látod, te is torpedózol itt, értelmes indokot meg itt se látok. A szórakozóhelyeken amit tapasztalsz, azt csak megerősíteni tudom, de tudod miért? Pont az utolsó válaszoló típusú emberek miatt van ez, sőt olyanon is voltam, ahol szándékosan a "sima" belépő 50 ezer volt, a VIP részleg pedig 200 ezer, mert eleve ezzel már ki akarták szűrni, hogy azért legyen egy színvonala a bulinak, és akárki ne juthasson be. Megint visszatérhetünk ahhoz, hogy valami "érthetetlen ok" miatt, szeret a legfelsőbb kör elkülönülni. Megint csak kérdezném, hogy te a helyükben nem ezt tennéd? Nézd meg, milyen emberek vannak, tisztán irigységből, frusztráltságból még fenyegetni is képes, ahelyett, hogy inkább a maga boldogulását nézné, és javítaná a saját életét. És képes még agresszív is lenni, csak mert valaki jobb módú. Még mindig csodálkozol, hogy elkülönülnek? Ezt is meg tudom erősíteni egyébként, ez olyan szinten igaz, hogy még gimis koromban volt igen gazdag körökből származó osztálytársam, akinek megtetszett eghy lány más osztályból, de aztán amint megtudta a társadalmi helyzetét, mindjárt meggondolta magát. Látod, ennyire nagyon kiütközik az, hogy nem is hajlandók más körökből ismerkedni, csak az a nagy helyzet ám, hogy ennek alapja van. Megszokták, hogy csak a zűr származik ezekből a helyzetekből, és szándékosan kerülik. Így aztán valóban igen zárt a felső körök rétege, de ide csupán a pénz nem elég, azzal nem tudsz bekerülni, ehhez kell származás is, és kapcsolatrendszer is. Akikről itt valaki beszélt, azok az újgazdag rétegek, de ez megint más téma.
12.11. - 01:47h
Tehát akkor még egyszer megismétlem: a kérdést ugyan nem provokatívnak szántam, de a válaszolók egy része azzá tette. Miből gondolod, hogy nem tudom, mi folyik ma Magyarországon? Amíg itt bontogatod te magad az embereket "normális gazdagokra" pl, addig sztem furcsa, ha pont te beszélsz arról, hogy ki kit néz le.
Az hogy kerülőúton jutni pénzhez, igen relatív dolog, már párszor elmondták sokan, mit értenek alatta, de aztán kiderült, hogy már az se számít becsületes pénzszerzésnek, ha valaki nem 8-16 óra között áll a gépnél egy gyárban, hanem ennél intellektuálisabb módon szerzi a pénzt, bár az rendszerint napi 24 órás idegi munka.
A nyitott útról én nem tudok mást mondani, ne haragudj, most az a kiragadott joghallgatós eseted azért nem hiszem, hogy általános lenne. Ennek ellenére meg kell hagyni, legfelsőbb körökben minimumként elvárt pár diploma, úgyhogy nem egészen úgy van az, hogy páran elmondták, hogy "pénze van, de segghülye". Igazából ezt nem értem, mert nem ezt látom. Szerintem itt megint a felkapaszkodott újgazdagokkal keverik sokan, akik az éjszakai életben gazdagodtak meg, de könyörgöm, ez nem az, amiről beszélünk. Ők azért messze állnak a legfelsőbb, legelitebb köröktől.
Hát ennyi lett volna, remélem reagáltam mindenre. KÁELEF beszólásai meg durvák nagyon.
20:15
iogen tudom, de épp ezt is leírtam, hogy az elit réteg nem keverendő semmiképpen az éjszakai maffiózó figurákkal, akik jelenleg az újgazdag réteget alkotják
és igen, ilyen is van, de most nem róluk van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!