Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem képes elfogadni a...

Miért nem képes elfogadni a többség, hogy létezik egy nagyon szűk felső réteg? Miért fáj ez nekik?

Figyelt kérdés

Most kifejezetten arra a legfelsőbb pár %-ra gondolok, akik valamilyen X okból, de igen magas színvonalon élnek, és az átlagember egyszerűen mintha zsigerből utálatot érezne akár csak az életmódja miatt (nem politikusokra gondolok, azoknál ők jóval felettük levő színvonal).

Miért szólja le, ha BMW terepjáróval közlekedik, és emellett még van 2 másik autója 17 évesen, stb, sorolhatnám. Csak hát ez mind természetes ezekben a körökben, nem felvágásról van szó, amikor valaki felkapaszkodik, és egy Audi A8-al aztán "megmutatja" ....

Miért van ez? Hát mindenki előtt nyitva az út ... nem?

2010. dec. 7. 19:03
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
10%

Bakker, szakadjatok már le erről az adakozás témáról! "miért nem költik értelmes dolgokra a pénzüket" -hja, például a te számláidra, ugye? Őrület, hogy mindenki a markát tartja, amint feltűnik egy igazán gazdag ember. És igenis gyűlölködtök, méghozzá látatlanban, csak egy példa: nekem a fejemhez vágta már egy teljesen idegen ember, hogy forduljak fel és fulladjak bele a pénzembe, csak mert meglátta a kabátom

belsejében(!) a márkanevet. Ez mi, ha nem a kicsinyes irigykedés?

Méghogy az olyan ember szánalmas, akinek három kocsija van, na

peeeersze... és akkor ti, akik máról-holnapra éltek, ti mik vagytok? Na,

most lehet kifigurázni engem, a csúnya-gonosz gazdag ellenséget, aki

szintén soha nem adakozik, de még a sarki csövesnek sem, viszont

évente többet tesz adó formájában a "közösbe", mint amennyit más

egész életében, rettenetes összegeket költ havonta, a közelemben jól

járnak az üzlettulajdonosok, illetve figyelemreméltó borravalót adok mindenhol -de ez mind nem számít, nem az ilyen gazdagok miatt tud(na) előrébb haladni az ország, ááh, a minimálbéres, ilyen-olyan segélyekért sorbanálló, a kilátástalan életüktől frusztrált nagyokosokat kell követendő példának tartani, ugye..?

2010. dec. 10. 08:29
 32/48 A kérdező kommentje:

na igen, ebben teljesen igazad van 08:29, hasonló történeteket én is hallok, szóval ez az egész valóban már a kicsinyességig fajul olyan szinten, hogy én speciel egy márkás öv miatt hallottam hasonló "megvető" megjegyzéseket

örülök, hogy van akkor ilyen ember, akinek abszolút nem furcsa a 3 autó, de ebbe csak egy kicsit gondolna bele valaki, hogy akinek több 100 milla forog a kezei között havonta, annak miért is lenne felvágóan kirívó 3 autó ... na nemtok rá én se értelmes magyarázatot találni, de hát látod, hogy sokan meg egyenesen felvágásnak tartják, de ez a kabátos példa is ütős volt valóban ...

(én csak ajándékba kaptam egy igen drága, márkás farmert, igen drága övvel -na nem a 30 ezres kategória, annál azért feljebbi szint ez ...-, és pl azóta nem szól hozzám az egyik kedves kolleganőm ... sőt megvetően néz rám, na puff, akkor ez is most mi ? pedig nem én vagyok ez a nagyon gazdag, tényleg csak ajándék volt, de ennyi elég a kicsinyeskedő agyának, hogy ne álljon szóba velem. szerintetek ez normális??)

2010. dec. 10. 09:43
 33/48 A kérdező kommentje:

És abban is nagyon igazad van, hogy valóban nézzük meg, egy ilyen ember vajon mennyit is tesz a közösbe? Szóval én maximálisan meg tudom érteni, hogy ő még ki is van akadva, hogy az ő megkeresett pénzéből aztán csak úgy repülnek a havi milliók adó és egyéb címen. Úgyhogy valahol ez se igazságos ... Adakozik tehát ő éppen eleget.

(még mindig nem én vagyok a milliárdos, mielőtt megkapnám, csak ismerem ezt a kört, és értem abszolút ezt a gondolatmenetet is, amit az utolsó hozzászóló írt)

2010. dec. 10. 09:57
 34/48 anonim ***** válasza:

08:29-esnek:

Ha jártál volna v.ha egyszer is az életben pl. Munkaügyi Központban, tudhatnád, hogy oda nem csak azok mennek, akik aluliskolázottak. Rengeteg diplomás van közöttük, én 3. napja járok olyan tanácsadói csoportba, ahol van építészmérnök, faipari mérnök, biológus, és ügyvéd is. Ebben az országban nincs követendő példa, nem divat értelmesnek, szorgalmasnak lenni. Egyébként, a többségben lévő nehezen megélő emberek adójából osztogatják a segélyeket - logikus, hogy az ő általuk befizetett - pontosítok, elvett - összeg a nagyobb, mint a néhány százezer gazdag ember adójának összege. Szóval, akinek itt van reklamálni valója, hogy hová is megy a pénze, az nem a gazdag ember.

2010. dec. 10. 19:47
 35/48 A kérdező kommentje:

19:47

hát most én vagyok az aluliskolázott, mert sokszor nekifutottam az írásodnak, de esküszöm, nem értem ...

de azért annyit hozzátennék, hogy valóban nem csak aluliskolázottak lehetnek munkanélküliek, na csak ez úgy is igaz, hogy egy egyteemi diploma még nem biztosít feltétlenül magas intelligenciát, nagyon komoly kapcsolatrendszert és talpraesettséget egyszerre, mert úgy kb ezek kellenének mindenképpen, és olyan emberekkel meg én is találkozok sorra, hogy kijön az egyetemről, és azt gondolja, hogy ez által valahogy megnyílnak a kapuk számára, csak úgy maguktól ... na ezt a hozzáállást meg sose értem

vagy rosszul látom?

2010. dec. 10. 20:07
 36/48 anonim ***** válasza:
0%

Én ugyan nem vitázom, nyugodtan vagdalkozzatok, még a végén azt is meg fogom tudni, hogy a minimálbéresek miatt erősödik az államkassza, hehe...

Kérdező, az ilyen reakciókhoz kezdhetsz hozzászokni. Még ez a jobbik eset, ha valaki nem szól hozzád, mert ha kinyitná a száját, akkor nyilván csak a panasz dőlne belőle: "hitelem van, X gyerekem van, havonta csak ennyit meg annyit keresek, te meg hetvenezerért veszel magadnak övet, jaaaaaj, milyen borzalmas ember vagy..!" Mintha nem saját magának köszönhetné, hogy hol tart az életben. Minha attól másnak fikarcnyival is könnyebb lenne, ha mi is kínai piacról öltöznénk és busszal járnánk... Könyörgöm, nem teljesen mindegy akár a nyomi kollégádnak, akár annak a taplónak aki az én kabátom miatt hőbörgött, hogy hová költi az ember a saját pénzét? Nehogy bűntudatod legyen, csak mert nem kell semmit nélkülöznöd. Mindenki a saját életéért felelős, nem másokat kell figyelni, én sem nézem soha, hogy ki mennyire elegáns, vagy egyszerű, ugyanis nem tartozik rám. Na. További kellemes gyűlölködést.

2010. dec. 10. 22:32
 37/48 anonim ***** válasza:

B*kker! Lássál már a sorok közé! Szerinted ebben az országban hány gazdag ember van? A közel tíz milliós lakossághoz képest baromi kevés! Szerinted ebből a rétegből mennyi fizeti be a közterhek ráeső részét normálisan - és akkor még az adóbevallásokról nem is beszéltem (!)? Ha be is fizeti rendesen, akkor szerinted az őáltaluk befizetett összeg hogyan arányul a nem gazdagok által befizetett összeghez? Szerinted az új adórendszer kinek fog kedvezni? Annak, aki havonta alig 100.000 Ft-ot keres, vagy annak, aki havi fél milliót zsebre tesz nettó, vagy ennél is többet?

Kit érdekel, hogy pl. mennyiért veszel ruhát?! Úgy öltözködsz, ahogy akarsz, de az miért normális, már ne is haragudj, hogy pl. szórakozóhelyekre azért nem engednek be, mert nem egy havi fizetést érő szerkóban mész be? Nem érdekli a kidobókat, hogy normálisan viselkedsz-e, hanem az, hogy milyen kocsival, meg kivel jöttél! Nem baj, ha ótvar, részeges, bárcás k*rva (strici) vagy, de bemehetsz, mert pénzed van! Ez csak egy példa, rengeteg más van - üzletekből is simán kinéznek, ha nem vagy csak a ruháid alapján pénzesnek látszó (és akkor még meg se szólaltál).

Az a fő, viselkedjél normális ember módjára, ne nézz le senkit azért, mert rossz anyagi körülmények között él! Attól, hogy csóró v.ki, még lehet rendes ember! Nekem is van gazdag barátnőm, de annyira rendes, hogy sok más elbújhat mellette! Szerencsére neki megtanították a szülei, hogyan kell emberként viselkedni.

Nem az a baj, hogy van pénzed- akár beleszülettél, akár szerezted. Becsüld meg, de maradj mellette ember, és ha a semmiből lettél vagyonos ember, pláne ne felejtsd el, hogy honnan jöttél.

Nagy baj viszont, hogy ma az iskolából kikerülő fiataloknak gyakorlatilag 0 esélye van normális, végzettségének megfelelő állást szerezni - akár diplomás, akár nem! Ebben vastagon van hibája a közgondolkodásnak is, és az oktatásnak is.

2010. dec. 10. 23:43
 38/48 anonim ***** válasza:
91%

Egyértelmű, hogy a kérdés provokatív. Maga a kérdező is olyan ember, aki lenézi a nem gazdagokat, és fogalma sincs arról, mi folyik ma Magyarországon.

Bankszámlából sosem lesz gerinc - tanuld meg.

Milyen "érdekes", hogy csak azokat a gazdagokat zavarja a róluk élő negatív közvélemény, akik lenézik az átlagembereket.... A normális gazdagok nem veszik magukra a sértéseket, mert valószínűleg nem kerülőúton jutottak hozzá a pénzükhöz.

Az a bizonyos út elméletileg van nyitva - gyakorlatilag nem. Élő példa, 5 éve esett meg: egyetemen megkérdezik az első éves jogi karos hallgatóktól egy előadáson tanév elején, kinek nincs a családjában jogi végzettségű ember. Jelentkeznek néhányan. Reakció az oktatótól: "Akkor mit tetszenek itt keresni?"

Akkor hogy is van ez a nyitott út???

2010. dec. 11. 01:47
 39/48 KÁELEF ***** válasza:

"A válasz megírásának időpontja: 12-10 08:29"

Imádkozzatok serényen hogy megvédjenek benneteket a mindenkori kormányok, mert ha egyszer mi a nép ütünk, akkor nagyot fogunk ütni rajtatok. Ezt vehetitek ígéretnek is. Kádár szelleme máig él és élni fog mindaddig amíg a fajtátok létezik ebben az országban.

2010. dec. 14. 19:07
 40/48 A kérdező kommentje:

azt a mindenit .....

Szted te magadnál vagy?

Nem volt időm, de éppen készültem reagálni a bejegyzésekre ...

2010. dec. 14. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!