Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem képes elfogadni a...

Miért nem képes elfogadni a többség, hogy létezik egy nagyon szűk felső réteg? Miért fáj ez nekik?

Figyelt kérdés

Most kifejezetten arra a legfelsőbb pár %-ra gondolok, akik valamilyen X okból, de igen magas színvonalon élnek, és az átlagember egyszerűen mintha zsigerből utálatot érezne akár csak az életmódja miatt (nem politikusokra gondolok, azoknál ők jóval felettük levő színvonal).

Miért szólja le, ha BMW terepjáróval közlekedik, és emellett még van 2 másik autója 17 évesen, stb, sorolhatnám. Csak hát ez mind természetes ezekben a körökben, nem felvágásról van szó, amikor valaki felkapaszkodik, és egy Audi A8-al aztán "megmutatja" ....

Miért van ez? Hát mindenki előtt nyitva az út ... nem?

2010. dec. 7. 19:03
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

Én két csoportra osztanám az általad említett gazdagokat. Az egyik fele tényleg ez, tegyünk mindent a gyerek feneke alá, ha hót hülye, nem számít, van miből élni, apuci úgyis adja a lóvét.

A másik fele meg nem engedi, hogy az általa létrehozott, örökölt vagyon egy ostoba hülyegyerek kezében összpontosuljon később. Baromi jó iskola, magánóra, nyelvtanulás, lehetőleg üzleti egyetem, akár külföldön is. Nem csak a tanulás miatt, hanem azért is, hogy megismerje a világi elitet, akikből később szintén a "nagy emberek" kerülnek ki. Ez utóbbiakat nem látjuk. Aki azt írta, hogy ezek az emberek nem szállnak el, igaza van. A párom már találkozott olyan gazdag emberrel, akinek magánmúzeuma, helikoptere van, mégis egyszerű és egyenes ember. A jó autó, modern berendezésű ház azért van, mert kényelmes, megteheti, hogy a legjobbat vegye meg és élvezi ezt, nem azért veszi, hogy villogjon vele.

2010. dec. 7. 21:10
 22/48 anonim ***** válasza:

Ez a szűk, legfelső réteg nyomorítja meg a tág, szegény réteget. Bármit követnek el, büntetlenül megússzák, de az a nyugdíjas, aki megvédi a tulajdonát, börtönbüntetést kap. Szégyen.

Akik kőgazdagok, nem a gyakorikerdesek.hu-n nyomulnak, hanem hajtják a pénzt 0-24. ENNYI.

2010. dec. 7. 21:34
 23/48 anonim ***** válasza:
75%
Ezek miatt nyomorognak a szegények. És milyen dolog az, h elvből nem adakoznak? Milyen elv köti őket? Minden társadalomban vannak elitek csak nem mindegy mekkora a különbség az elit vagyona és a köznép között. Pl. a skandinávoknál köznép x , elit 3szor x vagyonnal rendelkezik míg nálunk 15-20 szor x.
2010. dec. 8. 00:40
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is, három autó senkinek sem kell, pláne nem 17 évesen. Aztán meg ne hidd, hogyha valaki luxusautót vesz, akkor egy pillanatra sem ötlik az eszébe a felvágás - pláne, ha 17 éves. Ez a kapitalizmus átka, hogy az emberek úgy érzik, ha van pénzük, rögtön mindent meg kell venni - abba meg bele sem gondolnak, hogy ez a környezetünkre milyen nagy terhet ró. Nekik csak az a fontos, hogy minél több, minél nagyobb legyen, és jól nézzen ki.

Szerintem ha valakinek 17 évesen 3 autója van, akkor az szánalmas. 30 évesen lesz neki 10, vagy mi??? Annyival értelmesebb dolgokra költhetne...

2010. dec. 8. 11:57
 25/48 A kérdező kommentje:

huu nagyon sok észrevételhez fűznék vmit, de képtelenség, na de pár azért:

21:10

igen, én azt látom, hogy a valóban legeslegfelső réteg abszolút nem villog semmit, ez az a réteg, aki ezen a színjátékon már túkjutott, és talán pont azért ismét, mert neki ez természetes. És egy szakadt inget is ugyan úgy magára vesz, mivel egyszerűen xarik a világba ilyen értelemben, nem igazán ad arra, hogy őt most akkor minek is nézik ez alapján.

21:34

hát azért ez olyan vegyes, mert a pénzt hajtani 0-24 h között érdekes kérdés mindig, sztem ennek a rétegnek nem abból vannak nagyon nagy összegei, hogy hajtják rabszolga módjára a pénzt, hanem jellemzően nekik elég pár telefon egy nap, és ezzel is több (10) milliós üzleteket mozgatnak, szóval ez egy érdkes kérdés ismét

00:40

nézd, ezt én se tudom pontosan megmondani, de lényeg h többel is szóba került, és hevesen mindegyik azzal jött, talán pont a nagy elszigeteltség és "titokban levés" miatt, hogy elvből adakozásokba tuti nem mennek bele. és itt arra is válaszolnék, hogy mert a legeslegfelsőbb réteg tényleg láthatatlan, ők ugyan nem fognak semmivel se villogni, ez inkább a felső-középre jellemző, akinek tényleg nagy villogási lehetőséget jelent egy menő autó, na de ennek a rétegnek meg ez természetes, és semmi villognivalót nem látnak benne

11:57

de figyi, hidd el, hogy számára ez nem felvágás, mert van egy terepjárója, van egy luxus nagy autója meg van egy kisebb, városi autója, szóval praktikus ez így, csak hát nyilván egy alsóbb rétegbeli embernek durván hangzik, hogy neki meg ez a természetes. azaz 30 évesen se lesz neki 10 autója, mert valóban, ugyan minek? de 3 lesz ugyan így ...

hát kb ennyit szerettem volna azt hiszem, de a legfontosabb meglátáskénnt még egyszer szeretném azt kiemelni, hogy a legfelsőbb réteg valóban nem a villogásairól ismert, hanem nagyon is igyekeznek a névtelenséget, ismeretlenséget megőrizni, ez számukra nem téma, és mivel ismerek pár ilyen embert, pontosan tapasztalom ezt, nem csak gondolom

2010. dec. 8. 12:49
 26/48 anonim ***** válasza:

Aha, szerintem ebből a pár emberből te vagy az egyik, nem? :D

Lehet, hogy neked praktikusnak hangzik, de szerintem ez inkább mentség... Indokokat keresel, hogy ez miért is van így, és lehet, hogy tényleg nem felvágás, de az tény, hogy egy jobb autóval bármit meg lehet csinálni, nem kell ahhoz hármat venni.

Az én családom viszonylag gazdag. Szüleim 500-600 ezret keresnek havonta, de eszükbe sem jutna nekem 3 autót venni. Volt, hogy két autónk volt, de egyik sem volt luxuskocsi. Az egyik egy egyszerű, régi ford fiesta volt, azzal járt apám horgászni és kertészkedni - göröngyös, sáros utakra tökéletesen jó volt, és a halszag sem zavart senkit. Mellett volt egy BMW-nk, ami máig megvan, pedig egyesek már 5 év után lecserélik a kocsijukat. Ha nekünk, három emberre elég egy autó, akkor másnak 17 évesen miért kell 3?

2010. dec. 8. 19:21
 27/48 A kérdező kommentje:
hát pedig nem én vagyok az ... (sajnos)
2010. dec. 8. 19:29
 28/48 A kérdező kommentje:

de figyi 19:21 !

Én nem a 600 ezres fizetésűekről beszélek itt, hanem a nagyon szűk felső körről, azaz ez a 600 ezer rosssz esetben olyan napidíjnak jó, ha visszaosztjuk, de messze van ez tehát attól a rétegtől, akik a pár %-os elitet képezik, ne viccelj

2010. dec. 8. 19:31
 29/48 anonim ***** válasza:

21:34-es vagyok: a pár telefon csak egy dolog, hogy azt elintézi, ezen kívül jár ellenőrizni az üzleteit, jár tárgyalásra, átolvassa az aktuális üzleti szerződéseit, figyeli a gazdaság alakulását. Egy üzletember nem 8.00-tól 16.00-ig dolgozik; ha kicsit is figyelmetlen, bukta a pénzét. Itt most nem feltétlen a vállalkozókra gondolok.

Azt, hogy megnyomorítják az embereket, arra gondoltam, hogy b*sznak bejelenteni, ha náluk vagy munkavállaló (bármilyen), és utána jön a meglepetés, hogy x Ft-nyi tartozásod van az állam felé, és utána fizessél, mint a katonatiszt, mert ha nem, utcára kerülsz. Testvérem majdnem így járt.

2010. dec. 8. 20:37
 30/48 A kérdező kommentje:

igen, igen, ezt én is így gondolom, ez nem 8-16 h közötti munka ... nyilván

na most a másik dolog, h nem jelenti be vagy nem úgy jelenti be, ez meg most mondjam azt h a ma magyar valóság törvényszerűsége? sajnos csak így megy ... de sztem erről nem ő tehet leginkább

2010. dec. 8. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!