Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem képes elfogadni a...

Miért nem képes elfogadni a többség, hogy létezik egy nagyon szűk felső réteg? Miért fáj ez nekik?

Figyelt kérdés

Most kifejezetten arra a legfelsőbb pár %-ra gondolok, akik valamilyen X okból, de igen magas színvonalon élnek, és az átlagember egyszerűen mintha zsigerből utálatot érezne akár csak az életmódja miatt (nem politikusokra gondolok, azoknál ők jóval felettük levő színvonal).

Miért szólja le, ha BMW terepjáróval közlekedik, és emellett még van 2 másik autója 17 évesen, stb, sorolhatnám. Csak hát ez mind természetes ezekben a körökben, nem felvágásról van szó, amikor valaki felkapaszkodik, és egy Audi A8-al aztán "megmutatja" ....

Miért van ez? Hát mindenki előtt nyitva az út ... nem?

2010. dec. 7. 19:03
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan szállodában dolgozom, ahová sokan járnak a felső rétegből. Tudnék mesélni, általatok is ismert emberekről. :-) Azok a gyerekek... nem kívánom senkinek őket. A szüleiknek muszáj nyalnod, ezért a gyereknek se szólhatsz. Ők egyszerűen így nőnek fel. Felsőbbrendűségi érzéssel. és emiatt válnak sokan f*szkalappá. Tisztelet a kivételnek.
2010. dec. 7. 19:33
 12/48 A kérdező kommentje:
igen, pont ez az sztem is, h egyszerűen más körülmények között nőnek fel, és ezért más lesz a természetes számukra, de ő maga ezt fogja pl felvágásnak tartani
2010. dec. 7. 19:41
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Ha van szeme, azért láthatja felnőttkorában, hogy másoknak nagyobb szüksége lenne olyasmire, amivel ő nem is tud mit kezdeni. Ezért kellene néha jótékonykodni is.
2010. dec. 7. 19:50
 14/48 A kérdező kommentje:
na ez is egy érdekes terület, erről is beszéltem több ilyen nagyon gazdag fiatallal, és mindegyiknek az volt a válasza, hogy elvből szó nem lehet róla ... hát érdekes ez is
2010. dec. 7. 20:02
 15/48 anonim ***** válasza:
84%

Sztem több dologból tevődik össze. Egyrészt, vannak azok a középosztálybeliekből, akik zsigerből utálják a gazdagokat (ezeket szánalmasnak tartom): aki nem hajlandó tenni azért, hogy neki jobb legyen (és azt hiszi, neki kijárna minden, és ezért veti meg azt, akinek megvan, amire vágyik), meg aki tényleg majd' belerokkan abba, hogy elérje a céljait-az természetesen ellenérzéssel lesz azoknak az irányába, akik nála gyengébb képességűek, és nem tettek semmit, mégis az ölükbe pottyant minden.

Aztán igen, a gazdagoknak jelentős része lenéző és beképzelt. Sőt ez nemcsak a legfelső rétegnél van így, hanem egyes középrétegeken belül is. Nézzük csak meg itt a kérdéseket, rengeteg olyan van, hogy "Mit tegyek, a pénzesebb osztálytársaim kiröhögnek, mert mi csak a kínait engedhetjük meg magunknak?". És igen, az tényleg baromi dühítő, hogy nekem egész jó tanulmányi átlaggal teljesen kérdőjeles a jövőm, egyik volt évfolyamtársam, aki angol, matek és magyarérettségin alig tudta összekaparni a kettest, beleült a jóba, mert az apja vmi menő cég vezetője, és a semmiért kapott egy baromi jó állást.

2010. dec. 7. 20:18
 16/48 anonim ***** válasza:
Én is elég jó színvonalon élek, de 18 éves létemre nem kívánok se kocsit, se mást. Még amiatt is lelkiismeret-furdalásom volt, hogy 47.000 Ft-os telefont kértem szülinapomra. Nem érdekelnek a menő cuccok, se a menő kütyük, nem egy osztálytársam van, akinek olyan Apple cuccai vannak, amik 100 fölött vannak pénzben. És nem dicsekszem soha és én is gyűlölöm a sznobokat. Viszont nagyon utálom azt is, amikor valaki nem bírja elképzelni, hogy aki gazdag, az megdolgozott a pénzért, és nem tőle lopta el és irigykedik. A gazdagok között is vannak jó és rossz emberek. Aki meg fiatal és gazdag és emiatt nagy a pofája, azt én is elküldeném egy túlélőtáborba pár hétre...
2010. dec. 7. 20:20
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
Akinek 17 évesen már három autója van, az bizony dögöljön meg, akár gazdag, akár nem. Az sem érdekel, ha megdolgozott érte. Mi a f*sznak kell egy gyereknek 3 autó? Pazarlás, felvágás... Nagyon rossz példát hoztál fel. Semmi bajom a gazdagokkal, de ha valaki esztelenül költekezik, az kikészít.
2010. dec. 7. 20:27
 18/48 KÁELEF ***** válasza:
100%

A föld lakosságának vagyonának több mint 90%-a, körülbelül a lakosság 4%-nál öszpontosul.

Ez az egyenlőtlenség az oka a társadalom szétszakadásának, a világméretű nyomornak, szegénységnek. A kapitalizmus az emberiség legsúlyosabb betegsége és természetesen azok az emberek akik ezt működtetik. A "gazdag" réteg akikről beszélsz, a nyomor és minden bajunk okozói, ők tehetnek arról hogy nekünk többieknek ilyen rosszul megy, hogy ezen a gyönyörű bolygón ilyen nyomorúságos körülmények között kell élnie és halnia embermilliárdoknak.

Bűnösök, mert egy bűnos rendszer kiszolgálói és élvezői. Eljön majd az idő amikor mindenért felelniük és münhődniük kell, talán nem is olyan sokára.

2010. dec. 7. 20:32
 19/48 A kérdező kommentje:

KÁELEF, ezt ki jósolta neked ? :)

felvágásra meg annyi, hogy éppen nem felvágásra hoztam a 3 autós példát, hanem neki egy luxusautó vásárlása, csak amolyan délutáni elintézendő a többi között, eszébe se jut, h ezzel felvágna, szal nem így gondoltam, ahogy valaki írta

2010. dec. 7. 20:40
 20/48 KÁELEF ***** válasza:
100%
Nem számít hogy ki, a lényegen ez semmit sem változtat.
2010. dec. 7. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!