Milyenek a németek?

Figyelt kérdés
2009. jan. 17. 20:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
94%

17:39

Nem értem, hogy lehet még egy olyan ostoba ember, mint te!

Hogy lehet a mai német népet okolni a majd' 100 éve történt események miatt? És különben is, egy akkori átlag német nem is tehet a világháborúk kirobbanásáról!

Na mind1.

Szerintem a németek többsége igenis nagyon rendes, pluszpont, hogy szeretik a magyarokat.:D

És tényleg nagyon sok találmányt köszönhet a németeknek a világ, Németországot egyébként a "költők és gondolkodók földjé"-nek is nevezik.

Egyébként az, hogy csak 2-3 naponta fürödnek, tapasztalataim alapján csak a bajorokra jellemző, de az északnémetek igényesebbek, főleg aki nagyvárosokban lakik (Berlin, Hamburg, Köln). És közel sem olyan hidegek és kockák, mint amilyennek beállítják őket. Ha egy délnémet kisvárosban jár az ember, szinte olyan, mintha Olaszországban lenne.:)

2010. ápr. 13. 19:09
 22/31 anonim válasza:
89%
nekem nincs semmi bajom velük. van egy jó barátja a családomnak, aki magyar, és német nőt vett el... nagyon jól megvannak, már mindketten 70 év fölöttiek. minden nyáron kijönnek hozzánk, és a néni is nagyon barátságos. én is hallottam olyat, hogy a németek távolságtartóak, gorombák, és néha olyanok, mintha karót nyeltek volna, stb... de sztem nem mindegyik ilyen, sőt! meg az, hogy a németek rondák...ez tényleg ízléstől függ. sztem amelyik ronda - lehet férfi/nő - az tényleg olyan igazi ronda, és van olyan, akire más azt mondja, hogy ronda, sztem meg nagyon jól néz ki (ez a pasikra vonatkozik, mivel lány vagyok és a német nőket nem szoktam megnézni olyan szemmel, mint egy német papsit XD). dehát az én ízlésem mindenki szerint ficamodott, szóval... XD
2010. máj. 28. 16:43
 23/31 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nagy részük elképesztően érzéketlen, komolyan sokuk olyan, mint egy kőszívű tuskó, semmi emóció nincs bennük, ugyanakkor elég hangoskodóak sokszor, nyilvános helyeken pl. boltban, buszon sokszor elég faragatlanul viselkednek....és hát ez a fürdéses dolgot is megtapasztaltam, holott elsőre nem akartam elhinni, ugyanis ott a közterek rendkívül rendezettek, nincs szemét az utcákon stb., viszont a személyes, és a lakáson belüli higiénia elég alacsony színvonalon van, nem adnak nagyon magukra.....és ezeket nem csak úgy találtam ki, hanem voltam már több alkalommal Németországban, ill. olyan helyen lakom, ahol sok német turista fordul meg évről évre.Persze biztos nem MINDENKI ilyen, pl. ismerek egy keletnémet hölgyet, akire abszolút nem ezek a jellemzőek,sőt egy nagyon kedves, aranyos személy, igaz őneki magyar férje van, és több évtizede itt és Magyarországon.
2010. jún. 23. 02:00
 24/31 anonim ***** válasza:
92%

Nahát van itt sok baromság!Szerintem eszméletlenül kedves emberek élnek itt!Nekem eddig mindenki csak segített. Fél éve élek itt a barátommal, aki német és rosszul van ha nem fürdik naponta 2x.

Szerintem nagy hülyeség általánosítani, a magyarok között is ugyanúgy vannak bunkók, mint itt és minden más országban.

És lehet hogy a többségük nem túl szép, de van kivétel, az én barátom nagyon helyes például:)

2011. febr. 9. 20:34
 25/31 anonim ***** válasza:
76%

Csak rossz tapasztalataim vannak velük.

Bunkók, közönségesek, lenézőek

2011. máj. 20. 21:55
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Butaság felcímkézni valakit akár származása, akár vallása, akár bármely tetszőleges testrésze színe, alakja vagy mérete alapján. Minden, általam eddig megismert (azaz tucatnyinál több) nemzet képviselői között találkoztam megbízható és megbízhatatlan alakokkal, szép lányokkal meg kevésbé szépekkel, tisztaságmániásokkal és idült víziszonyban szenvedőkkel, intelligens emberekkel és intelligentoidokkal.

Egyébként, még ha lehetne is osztályozni anyanyelv alapján... Gondold csak meg, több német nyelvjárás van, mint magyar, és ezek némelyike távolabb esik egymástól, mint az orosz meg az ukrán, a szerb és a horvát, vagy a cseh meg a szlovák. Vagy akár a budapesti meg a székely. (Előbbiek nem mind magyar nyelvjárások...)

2011. aug. 23. 23:59
 27/31 anonim válasza:
100%
Jaj emberek hol éltek ti? Ennyi ostobaságot... Felsőbbrendűnek érzik magukat? Ugyan.. Senki nem néz le senkit, nem szólnak be, és még csak nem is bunkók! Sőt! Mindenki nagyon kedves, aranyosak, segítőkészek.. Amikor első napjaimat töltöttem Berlinben (ami azóta álmaim helye), és tehetetlenül csak a térképet bámultam, nem egy ember állt meg, hogy segíthet-e. Még a bolti eladók is mosolyognak, további szép napot kívánnak, nem úgy mint itthon. Ha valaki rossz véleménnyel van róluk, bizonyára nem is járt ott. Ha mégis, nem a németekkel van a gond;) Egyszerűen imádom őket. Aki nem tapasztalta, ne is alkosson véleményt a történelemkönyve alapján, vagy amit mások mondtak neki.. Nagyjából ennyi:)
2014. jún. 29. 18:55
 28/31 anonim ***** válasza:
A nemetek... Amikor kikerultem pontosan ugyanaz volt a velemenyem roluk, mint most. Mindenki egy robot. Mosolyog mintha muszaj lenne, segitokesz, kedves emberek, megy a wie geht's mindenhol, de a valaszt mar nem varjak meg, azt meg hogy eggyel is mely baratsagot koss, vagy akar egy haveri kapcsolatot, az kb 1:100000000. Ez Hessen, mashol nem tartozkodtam annyi ideig, hogy tudjak altalanositani, ez ket ev tapasztalata.
2017. máj. 9. 12:34
 29/31 anonim ***** válasza:
Nekem bajorországi tapasztalataim vannak. Ami feltűnt,hogy mint otthon vidéken,itt is mindenkinek szófosása van :D A boltban,rendelőben,állomáson tuti szóba elegyedsz valakivel,akit cseppet sem zavar,hogy alig beszélsz németül,ő zavartalanul elmeséli a fél életét :DDD Ami vicces,én szeretem ezt a nyitottságot,csacsognak,locsognak összevissza. Viszont "komolyabbra" tényleg nem fordulnak a dolgok,sajnos van egy határ,amitől már záródnak,pl. hiába hívtam meg kollégámat egy kávéra a szülinapján,az már "nem fért bele" a haveri viszonyba. És egymással is így vannak,ha kollégák és jóban vannak,attól még nem barátok. Viszont működik az ország,ami nekem tetszik,szervezett,nem úgy mint Anglia. Ha elmegyek orvoshoz,vagy utazok,nagyjából kiszámítható mikor,mi történik. Azt viszont tényleg nem értem,hogy ilyen mentalitással hogy a francba került itt anno Hitler hatalomra,ezt még nem sikerült megfejteni.
2018. jún. 26. 16:19
 30/31 anonim válasza:
Bennem is van német, igaz csak 1/16-od, de annál erősebben dominál. Amiket itt leírtak, a 99%-a jellemző rám is.
2019. nov. 8. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!