Elég egy lánynak ennyi pénz egy hónapban?
Kollégiumban élek, de kaját nem kapok. Anyukám havi 15 ezer ft-ot tud adni nekem. Ebból kell minden szükséges dolgot megvennem. Ennivaló, innivaló, esetleg ruha, tisztálkodószereket is csak néha tudok hozni otthonról.
Az a gond, hogy ez a pénz nagyon hamar elfogy. Utolsó héten már szinte nincs, pedig csak silány minőségű kaját eszek, mindenből a legolcsóbbat... és anyukám mérges rám emiatt, mert neki sincs már pénze és kölcsönkérni sem tud senkitől.
Szerintetek ez az összeg nem irreálisan kicsi? Kíváncsi lennék, ti kb mennyiből jöttök ki havonta.
Köszönöm szépen annak, aki ír választ!
tuti elmennék valami diákmunkát keresni, vagy pályáznék valami ösztöndíjat.
nekem nem lenne elég maximum kajára a suli menzája mellett.
adj fel a neten hirdetest diáklány gáláns partnerrel ismerkedne. szerzel igy egy támogatos pasit es nem lesznek anyagi gondjaid. a 15öt simán elkérheted minimum alkalmankent. ha heti 1szer talizol vele az már havi 60 és nem vagy k...a mert csak 1 pasid van aki támogat vagy kérj a pasitol havi 100at heti 2x találkoztok aztán okés laza kapcsira. mások is ezt csinaljak különben nem tudnának suliba járni.
Undorító te még hirdeted is ezt,ez prostitució,akárhogy mondod,k*rválkodás bizony a lerosszab fajta,ehhez kell ám jó gyomor,meg hogy ne köpd magad szembe a tükörbe nézve ,mondjuk manapság tele azELTE ilyenekkel,akik ilyen pénzes pasikat sz>nak le pénzért,meg elmennek velük ide oda,meg szexelnek,meg igy mennek manapság férjhez a nők,érdekből,Szánalom.Én inkább kukáznék,vagy elmennék vc-pucolónak...
Elsőéves vagyok, én is koleszos, és én a szociális ösztöndíjból élek, ami havi 12000, meg az alaptámogatást kaptam meg, az pedig kerekítve 60000. De ugye ebből majd lejön a kolesz, ami havonta 9000.
Anyum nem igen tud hozzáadni, kifizeti a bkv-bérletet, meg maximum ad 2-3 ezret, hétvégén csinál vmit, amit el tudok majd vinni hétfre és keddre, és ennyi. És nem azért nem ad többet, mert nem akar, hanem mert nem tud.
Hát igen, eléggé irreálisan kicsi összeg. Hetente 2 ezret költök kajára, és próbálom beosztani a pénzt, mindig számolgatom, hogy akkor mit vehetek meg.
Diákmunkára azért nem megyek, mert nekem fontos, hogy ne csak kettesekkel bukdácsoljak át egyik félévről a másikra. Plusz, ha még valahogy lenne is időm munkára, akkor meg nem találnék olyan helyet, ahol felvennének olyan időbeosztással.
Én úgy vagyok vele, hogy ilyet is át kell élni, majd kibírom és kész. (De azért tényleg durva, hogy nem azért vagyok "csóró egyetemista", mert elbulizom meg 20 ezres ruhákra költöm, hanem mert otthon sincs semmi pénz...)
(Ja, igen. Szerintem a diákhitelről előbb kérdezősködj olyanoktól, akik már vettek fel, és már a kifizetésnél járnak. Én elég gyanakvó vagyok. Ha valami csak jót ígér, azzal valami nem stimmel. :D De azért kérdezd meg, nem olyan nagy hü1yeség, mint amit én írtam. :D)
Próbálj meg otthonról kaját hozni, és a koliban főzni. A főzelékek pl. nagyon olcsók és hamar megvannak.
Igyekezz jól tanulni, hogy legyen ösztöndíjad.
Alaptámogatást, szoctámot, Bursa Hungaricát miért nem pályáztad meg? Azokból már egész jól meg lehet élni.
Emellett igenis próbálj meg munkát szerezni. Én találtam olyan munkát, mit lehet vállalni egyetem mellett, mert rugalmas, pl. a vizsgaidőszakban szinte egyáltalán nem kell dolgozni. Persze ahhoz, hogy ilyen munkát találj, időt és energiát kell belefektetni. Ha más nem, vállalj el takarítást, az irodában, ahol dolgozom, heti egyszer jön a takarító csaj és 4-5 óra munkáért kap 4 ezret. Abból már megvan a heti kaja. Ő is diák és sok órája van, azért vállalta csak ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!