Hogyan szoktassak le mindenkit arról, hogy a felelősséggel szekáljon?
ma 15:17
A szülei miért hibásak?Abban hogy nevelik még mindig az x éves gyereküket,és mindent amit csak tudnak többek közt pénzt is,megadnak neki??Vagy mert mosnak főznek rá?Abban talán hibáztak,hogy sok minden rá lett hagyva és elkényelmesedett,de az hogy valaki a nevelésért segítsen ahol csak tud ez magától érhetődő.
Én 16évesen legalábbis így gondolom a dolgokat,pedig én nem vagyok olyan jó helyzetben mint ő.Nekem nagyon rossz a szüleimmel a viszonyom.
Talán szerencsés vagy, talán nem. Az viszont érdekes, hogy nem alakult ki benned az az igény, hogy független légy. Általában a szülők életritmusa nem azonos a gyermekükével, ezért sok a surlódás közöttük, ami a szülőktől való leválást eredményezi. Én nem is a felelősségvállalásodra apellálnék, inkább a szüleid felé való érdektelenségedre. Leírásodból úgy tűnik, hogy ők nem igazán érdekelnek téged. Ez viszont baj. Ennek súlyával akkor fogsz majd szembesülni, ha te is szülő leszel, ha leszel.
Másrészt, ha tévedek és a család minden tagja között teljes az összhang így ebben a formában, előbb-utóbb magányos leszel. Ott fogsz állni egyedül az idős szüleiddel, minden haverod és csajod már révbe ért és csak nézel ki a fejedből, az élet elment melletted. Most sem te irányítod az életedet, addigra meg már csak sodródni fogsz. Ülj le és vess számot magaddal, ki vagy, mit akarsz és azt hogyan éred el. Ha viszont döntöttél, akkor már felelősséget is vállaltál magadért és nem lesz szükséged arra, hogy ilyen kérdéseket tegyél fel. Ugyanis a választ tudni fogod. Ahhoz, hogy el tud magad fogadtatni a környezeteddel muszály szocializálódni az általános társadalmi elvárásoknak megfelelően. Különben kivet magából.
Az ilyen férfiaktól ments meg Uram engem!
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!