Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassak le mindenkit...

Hogyan szoktassak le mindenkit arról, hogy a felelősséggel szekáljon?

Figyelt kérdés
A szüleim eltartanak, semmi gondom, mindenem megvan. Nincs gondom a rezsikre, kajára, benzinre, mosásra, takarításra. A haverok meg a csajok állandóan papolnak, hogy elkényeztetett vagyok és nem akarok felelősséget vállalni. De nem értem, hogy miért kellene felelősséget vállalnom csak azért, mert már felnőttem. Ez a felelősségesdi valahogy annyira nem vonzó. Összeaszott gondterhelt arc, sárga csekkek mindenütt, gondok, problémák megoldása. Hát kell ez nekem?
2010. nov. 25. 14:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Te tudod csak aztán ne várj el dolgokat. Pl hogy legyen barátnőd vagy igazi barátaid. Lehet hogy jól elélsz csak magányosan. Aztán a szüleid sem élnek örökre.
2010. nov. 25. 14:56
 12/32 anonim ***** válasza:
Hán éves vagy? 18-20 évesen még okés az ilyen gondolkodás, de ha több vagy, akkor gondolkozz el egy kicsit.
2010. nov. 25. 15:04
 13/32 anonim ***** válasza:
Az arcod meg gondok nélkül is összeaszik egyszer, na akkor mi lesz, öngyi leszel? xD
2010. nov. 25. 15:11
 14/32 anonim ***** válasza:
Azért gondolom csak besegítel a szüleidnek.Ha nem,akkor igaza van a barátaidnak hogy több felelőséget kellene válalnod.
2010. nov. 25. 15:16
 15/32 anonim ***** válasza:
67%
Miért mindenki a srácot hibáztatja??? A szüleinek is nagyon nagy a felelőssége ebben!!!!! SŐT! Ők adják neki a zsét, ők nyal...kényeztetik. Ha a gyerekeinknek megadunk MINDENT de cserébe' nem várunk semmit, mindíg csak kap, akkor honnan kéne bármit is megtanulnia? Nem a srác a hibás, hanem a szülők.
2010. nov. 25. 15:17
 16/32 anonim ***** válasza:
66%

ma 15:17

A szülei miért hibásak?Abban hogy nevelik még mindig az x éves gyereküket,és mindent amit csak tudnak többek közt pénzt is,megadnak neki??Vagy mert mosnak főznek rá?Abban talán hibáztak,hogy sok minden rá lett hagyva és elkényelmesedett,de az hogy valaki a nevelésért segítsen ahol csak tud ez magától érhetődő.

Én 16évesen legalábbis így gondolom a dolgokat,pedig én nem vagyok olyan jó helyzetben mint ő.Nekem nagyon rossz a szüleimmel a viszonyom.

2010. nov. 25. 15:31
 17/32 anonim ***** válasza:

Talán szerencsés vagy, talán nem. Az viszont érdekes, hogy nem alakult ki benned az az igény, hogy független légy. Általában a szülők életritmusa nem azonos a gyermekükével, ezért sok a surlódás közöttük, ami a szülőktől való leválást eredményezi. Én nem is a felelősségvállalásodra apellálnék, inkább a szüleid felé való érdektelenségedre. Leírásodból úgy tűnik, hogy ők nem igazán érdekelnek téged. Ez viszont baj. Ennek súlyával akkor fogsz majd szembesülni, ha te is szülő leszel, ha leszel.

Másrészt, ha tévedek és a család minden tagja között teljes az összhang így ebben a formában, előbb-utóbb magányos leszel. Ott fogsz állni egyedül az idős szüleiddel, minden haverod és csajod már révbe ért és csak nézel ki a fejedből, az élet elment melletted. Most sem te irányítod az életedet, addigra meg már csak sodródni fogsz. Ülj le és vess számot magaddal, ki vagy, mit akarsz és azt hogyan éred el. Ha viszont döntöttél, akkor már felelősséget is vállaltál magadért és nem lesz szükséged arra, hogy ilyen kérdéseket tegyél fel. Ugyanis a választ tudni fogod. Ahhoz, hogy el tud magad fogadtatni a környezeteddel muszály szocializálódni az általános társadalmi elvárásoknak megfelelően. Különben kivet magából.

2010. nov. 25. 15:35
 18/32 anonim válasza:
89%

Az ilyen férfiaktól ments meg Uram engem!

22/N

2010. nov. 25. 15:43
 19/32 anonim ***** válasza:
Természetesen kamu a kérdés, de azért egyszerű a válasz. Ha valakit abszolút nem érdekel, hogy nincs felelőssége az életben, és semmit sem ér el soha, az nem foglalkozik vele egyáltalán, még kérdés szinten sem, és marhára nem érdekli, hogy ki mit gondol róla. Aki foglalkozik vele, az belül pontosan tudja, hogy ez nem helyes, és valószínűleg erősen szégyelli is magát. Minden egyes sárga csekk befizetése annyit jelent, hogy hasznos tagja vagy a társadalomnak, és elértél valamit, számítasz. Akinek csak kifizetnek mindent, az nem számít a társadalom számára, értéktelen. És ezt minden eltartott tudja. Nincs is annál rosszabb érzés, ha az ember haszontalan, és ezt tudja is.
2010. nov. 25. 16:07
 20/32 anonim ***** válasza:
15:31 Majd ha felnőtt leszel és lesz gyereked pontosan tudni fogod miről beszélek! Amíg a szülei nem vonják meg tőle a pénzt, és egyéb dolgokat ugyan miért mondana le róluk?!?!?!? Főleg ha egyke. A madarak is kilökik a fészekből a fiókát, hogy magától megtanuljon repülni. Igenis a szülő dolga, hogy finom az Életre szoktassa a gyerekét!
2010. nov. 25. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!