Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mihez kezdjen magával egy...

Mihez kezdjen magával egy fiatal aki előtt még ott az élet, csodás kultúra és közösségünkben?

Figyelt kérdés

Amióta élek azt tapasztalom, hogy a mi csodás kis világunkban mindegy, hogy ki mit mond, a lényeg az, ahogyan mondja. Kiskoromban még nem értettem, hogy az egyik óvónénire miért hallgatok jobban mint a másikra, vagy, hogy a környezetismeret tanárnő miért olyan nevetséges és hagyja magát, amíg a matektanár szigorú.

Aztán rájöttem lassanként, hogy egyszerűen szánalmasan manipulálható világban élünk és a hangsúly az önbizalmon és a tekintélyen van. Ha vitázni kell valamiről, vagy véleménykifejtés van, ha egy önbizalom hiányosnak van teljesen igaza a vitában, akkor mindenki lesz@rja ha a másik vitapartner határozottan ki tud állni a (hibás) véleménye mellett akkor a többiek neki fognak igazat adni. Ugye ismerős a sablonos osztály felállás? A tanítóbácsi nagy határozottsággal elmondja a tananyagot és ha valaki megkérdőjelezi az osztály kórusban rázendít, hogy "jajj istenem" vagy hasonló remek kedv elvevő, terelős szöveggel. Egyszerűen mindent ki lehet forgatni, még a legapróbb részleteket is. Mindennek be lehet bizonyítani az ellenkezőjét és unom már, hogy tudom, hogy képes lennék rá, mert tudatában vagyok ennek a dolognak, de külső hatások miatt leblokkolok, nem tudom alkalmazni vagy megunom és feladom. Hihetetlenül szánalmas az egész közösségi/emberi lét, és az emberiség túl van értékelve. Ne értsetek félre, tudok szeretni, de még a szeretet mögött is felfedezek ezt-azt, még az anyai szeretet mögött is. A tanáraimon tisztán látom mikor unják az egészet és akkor én is megunom, mert ha ők unják... persze a szájuk azt mondja, hogy nem unom, csinálom, a többiek persze elhiszik és megy nekik. Na mind1, ha már bent vagyok legyek a legjobb, nincs más dolgom mint elnyomni az érzéseim és manipulálni, mint ahogy a "nagyok" teszik.

2010. nov. 23. 20:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
27%
A gondolatod eredetiségéből ítélve téged is manipulálhatott egy közhely.
2010. nov. 23. 20:42
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van. Ilynek az emberek. Szerintem ne agyalj ezeken ennyit. Éld az életet, tanulj, sportolj, amihez kedved van. És tényleg vannak ilyen kiforgatható dolgok. És én is utálom. De ilyen a világ, vagy megszoksz vagy megszöksz, tudod...

18L

2010. nov. 23. 20:46
 3/25 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy közhely de ilyen szépen csak kevesen tudják megfogalmazni. Nehogy azt mondd, hogy nem tudsz beszélni, ezen az íráson is látszik, hogy milyen jól ki tudod fejezni magad.
2010. nov. 23. 20:57
 4/25 A kérdező kommentje:

20:57

KÖSZÖNÖM!

LÁTOD? Ebbe őrülök bele. Megtudom fogalmazni, de nem mindig, pedig mindig tudnom kellene, hiszen ha most tudom akkor akkor is tudnom kéne, csak a sok külső hatás befolyásol. Befolyásol egy szexi csaj a közelemben, befolyásol egy agresszív idióta akin látom, hogy bármikor kitörhet.

Tudod a legszánalmasabb az egészben a folytonos bizonyítás, ha egy új közösségbe kerülsz be kell bizonyítanod, hogy nem vagy hülye. Én például imádok szarkasztikus lenni, egyesek értik, mások meg nem és ezért hülyének néznek, mert szó szerint veszik amit mondok. A jegyeim sem fényesek, mert zavar ez az egész és ingatag is vagyok. Eddig nem nagyon használtam a manipulálást, nem vettem rá magam, majd talán ezután...

2010. nov. 23. 21:04
 5/25 anonim ***** válasza:
41%
Minden kamasznak van egy korszaka, amikor felsőbbrendűnek érzi magát a világnál.
2010. nov. 23. 21:10
 6/25 A kérdező kommentje:

21:10

Minden ember előbb utóbb feladja ezt a korszakot és beáll a robotok közé.

2010. nov. 23. 21:15
 7/25 anonim ***** válasza:
Ettől még te is robot maradsz.
2010. nov. 23. 21:19
 8/25 A kérdező kommentje:

21:19

De nem mindegy, hogy olyan aki tudja magáról, vagy aki nem.

2010. nov. 23. 21:23
 9/25 anonim ***** válasza:
41%
Nem úgy írtál, mint aki tudja magáról.
2010. nov. 23. 21:29
 10/25 A kérdező kommentje:

21:29

Aki manipulált vagy manipulálni akar majd téged, sem fogja olyan hozzá állással kezdeni a beszédét, hogy "egy robot vagyok, mint a többi ember" Erről szól a tekintély, olvasd még 1x át amit leírtam.. Most megyek aludni, várom még a válaszokat.

2010. nov. 23. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!