Miért szeretik az emberek magukon hordozni egy tömeggyilkos arcképét?
Nem igaz, hogy senki sem tudja Che Guevara-ról, hogy egy tömeggyilkos volt, ennyi erővel Hitlert is simán pólóra lehetne nyomtatni! Azt még értem, hogy néhányan nem tudják, de ennyire sokan? Azt vettem észre, hogy sokan csak elolvasták az Egy motoros naplóját, és máris azt hiszik, Che egy hős volt, pedig senki sem ír magáról negatív hangvételű könyvet, tehát ne várja senki, hogy ez a mű a valóságot tükrözi....
Csak hogy értsétek, miről beszélek: amikor a Sierra Maestra-ban harcolt a kubaiakkal, ugye elég kicsi volt az élelmiszer tartalék, be volt osztva, hogy ki mennyit ehet. Egy 16 éves fiú a neki szánt 1 konzerv helyett kettőt evett meg, ami persze nem szép dolog, de miért kellett emiatt kérdés nélkül főbe lőni? Ezt olyan embertől tudom, aki ott volt,tehát nem csak egy anekdota.
A multis témában nem értek veled egyet, mert hol próbálták ki a liftet és a színes TV? Azokban a hotelekben, lakásokban, irodaházakban, amiket az amerikaiak használtak. Jelenleg meg valjuk be, abban a környéken az USA dominál. Az embargó nem csak azt jelentette, hogy nem veszünk onnan semmit, hanem hogy nem üzletelhet amerikai cég olyan céggel, akik üzletelnek velük (jelenleg nem tudom, hogy mi a helyzet), ezzel azért eléggé el lehet szigetelni egy országot gazdaságilag azon a környéken. És ne feledd a többi Amerika-barát vezetőségű országot sem!
Che mezőgazdasági tudatlanságában teljesen egyetértünk, abszolúte nem értett hozzá, de ettől még Kuba fejlődött. A baj az, hogy a potenciál az országban messze nagyobb volt annál, mint amit ki is használt.
Viszont az utolsó mondatoddal nagyon is vitatkoznom kell. Ha csak a tényeket vesszük, akkor is, ha hatalmat akart, miért ment el miniszteri pozíciójából dzsungelbe harcolni, a forradalmat képviselni? Szerintem igen is hitt az eszmékben, hitt abban, hogy ezzel jobb sorsot tud kivívni az embereknek, ízig-vérig kommunista volt (nem a sztálini, hanem a lenini értelemben); és nem pedig csak egy ügyes helyezkedő volt. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb... :S
Húha! Te nagyon félreértettél engem! :D Akkor volt lift és színes TV, amikor még nem volt Fidel Castro! Arra mondtam, hogy szerinted, amíg ott voltak az amerikai multik, mindent lefülöztek, a gazdaságuk meg rossz helyzetben volt. Erre mondtam, hogy amíg az amerikaiak ott voltak, a gazdaság dübörgött, és sokkal jobb volt a helyzet. Persze, hogy most alig van 1-2 embernek TV-je, meg lift is csak a hotelekben van! Ne feledd, az embargó csak Fidel Castro uralma alatt lépett életbe, én aFidel előtti időkről beszéltem!
Hogy hogy fejlődött az ország?? Mikor?? Az első két évben Fidel nyilvánossá és ingyenessé tette a kórházi ellátást, és megtanította írni az analfabéta lakosságot. Onnantól kezdve pedig csak hanyatlott az ország. Ma már ott tart, hogy még Afrikában is szívesebben laknék, mint ott! A nénikém egy olyan házban lakik, amit én még disznóólnak is szégyellnék használni, annyira le van pukkanva, és ő még örül, mert téglából van a viskója, míg a környéken a többieknek fából van összetákolva. Így mikor jön a hurrikán, neki csak a tetejét viszi le a szél, a többieknek meg az egész házát. Persze a hurrikán nem a nyomor következménye :D. Tavaly, amikor ott jártam a csatornából a szennyvíz ott csordogált a járda tövében, ahol amúgy az esővíznek kéne elvezetődnie. Havannában olyan kóbor kutyák járkáltak, amiknek a fél teste rohadt, a hús is kilátszott. A szemetet havonta egyszer viszik el, minden utca sarkán szószerint 2 méteres bűzlő szeméthegyek vannak. Esküszöm onnantól kezdve, hogy leszálltunk, addig amíg fel nem szállt a gép hazafelé, végig éreztem a bűzt :S Sajnos ez van ma, és nem mondom tovább...De egy biztos: 1959, na jó...1961 óta egy cseppet sem fejlődött az ország, onnantól kezdve csak egyre rosszabb lett minden :(
Jó lehet, hogy Che Guevara tényleg hitt az eszméiben, de az biztos, hogy megszállottan kereste az elismerést. Nem volt ő önzetlen, azért ment a dzsungelbe, mert azt akarta elérni, amit végül sikerült is neki: örökké hős legyen az emberek szemében...ez pedig szerintem nem dicséretes.
Hogy miert? Az kerlek szepen csak is a tomeggyilkosodtol fugg!
Che Guevara egy hos volt es tobbet tett nepeert, mint jezuskad vagy orvanod valaha fog.
Pablo Escobart is csobe huztak, tobbet er, mint kajszibarack obama.
Hitler is egy zseni, ha a jok vannak tobbsegben, a zsenik gyoznek, csapj fel egy hitelesnek mondott torikonyvet, vagy googlezz!
Ha elegedett vagy a talalattal baszass egy 360-ast es lodd le magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!