Előfordult már veled, hogy szemtanúja voltál tanárok részéről történő testi fegyelmezésnek az iskolában?
ma 15:09
Egyet értek. Szerencse, hogy ebben a liberális világban még nem ment el mindenkinek az esze.
Nálunk még volt olyan, hogy két verekedő osztálytársamat a térdére fektetett a tanító néni, és az egész osztály egyet rácsapott a gyerekek hátsójára. Többet nem akart verekedni. Volt nevelő célzatú vonalzóval koppintás, ez másik osztályban, vagy hasonló jellegű krétadobálás a beszélgetők irányába.
Egyébként vannak esetek, amikor "durr! két pofon" tényleg nem ártana. (például a gyereknek, aki majdnem kiszaladt ma a kocsi elé.) Volt olyan tanár, aki erkölcsi célzatú beszélgetéseket végzett, ott nem kellett odacsapni, és volt olyan, aki hangszín+hangerő kombóval tette meghunyászkodóvá az osztályt.
17:13
Huhh, az az osztály általi fenekelés kicsit morbid, engem a 80 huszár c.film egyik jelenetére emlékeztet, de lehet, hogy nem abban láttam; ott volt az, hogy a katonatársak fenekelték végig egyenként a fegyelmezni kívánt emberkét....
Hát, nekem bizony van néhány kellemetlen élményem a testi fegyelmezéssel kapcs, ami inkább a fenyítés kategóriát meríti ki, nem a nevelői célzatot.
Vidéken jártam áéltalánosban, ott volt egy ilyen pofozkodós "tanár néni", mindenki félt tőle, de nem a tekintélye miatt, hanem a keze miatt, ami igen gyakran eljárt.
Egyik eset: tetten ért egy kislányt, aki elvett az asztaláról vmit kérdezés nélkül, ráfogta, hogy lopott, úgy megverte ott mindenki előtt, hogy ihaj.Állítólag még a papucsát is levette és azzal ütlegelte.
A másik: ikerlányok jártak az osztályába, akikre rászállt már a kezdetektől fogva, külön ültette őket, sarokba állította stb.Egyik ünnepélyen hátul álltak a sorban és kicsit röhögcséltek, szívatták egymást, odament hozzájuk, és nagyon megverte mindkettőjüket, a fél iskola szeme láttára.
Nekem még most is feláll a szőr a hátamon, ha visszaemlékszem..
Én ilyen nem éppen kellemes élmények miatt mondom, hogy nem bánom, hogy nem fegyelmezhetnek tettleg a tanárok, én állítom, abban az időben is voltak persze rossz diákok, de sokszor talán pont a tanár hozta elő belőlük az "állatot"...
A kislányom most megy iskolába, örülök neki, hogy még csak esély sincs rá, hogy egy ilyen "állat" osztályába kerüljön, mint a fent említett pedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!