Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Előfordult már veled, hogy...

Előfordult már veled, hogy szemtanúja voltál tanárok részéről történő testi fegyelmezésnek az iskolában?

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 13:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%

ma 15:09

Egyet értek. Szerencse, hogy ebben a liberális világban még nem ment el mindenkinek az esze.

2010. nov. 20. 15:37
 22/26 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk még volt olyan, hogy két verekedő osztálytársamat a térdére fektetett a tanító néni, és az egész osztály egyet rácsapott a gyerekek hátsójára. Többet nem akart verekedni. Volt nevelő célzatú vonalzóval koppintás, ez másik osztályban, vagy hasonló jellegű krétadobálás a beszélgetők irányába.

Egyébként vannak esetek, amikor "durr! két pofon" tényleg nem ártana. (például a gyereknek, aki majdnem kiszaladt ma a kocsi elé.) Volt olyan tanár, aki erkölcsi célzatú beszélgetéseket végzett, ott nem kellett odacsapni, és volt olyan, aki hangszín+hangerő kombóval tette meghunyászkodóvá az osztályt.

2010. nov. 20. 17:13
 23/26 A kérdező kommentje:

17:13

Huhh, az az osztály általi fenekelés kicsit morbid, engem a 80 huszár c.film egyik jelenetére emlékeztet, de lehet, hogy nem abban láttam; ott volt az, hogy a katonatársak fenekelték végig egyenként a fegyelmezni kívánt emberkét....

2010. nov. 20. 17:44
 24/26 anonim válasza:

Hát, nekem bizony van néhány kellemetlen élményem a testi fegyelmezéssel kapcs, ami inkább a fenyítés kategóriát meríti ki, nem a nevelői célzatot.

Vidéken jártam áéltalánosban, ott volt egy ilyen pofozkodós "tanár néni", mindenki félt tőle, de nem a tekintélye miatt, hanem a keze miatt, ami igen gyakran eljárt.

Egyik eset: tetten ért egy kislányt, aki elvett az asztaláról vmit kérdezés nélkül, ráfogta, hogy lopott, úgy megverte ott mindenki előtt, hogy ihaj.Állítólag még a papucsát is levette és azzal ütlegelte.

A másik: ikerlányok jártak az osztályába, akikre rászállt már a kezdetektől fogva, külön ültette őket, sarokba állította stb.Egyik ünnepélyen hátul álltak a sorban és kicsit röhögcséltek, szívatták egymást, odament hozzájuk, és nagyon megverte mindkettőjüket, a fél iskola szeme láttára.

Nekem még most is feláll a szőr a hátamon, ha visszaemlékszem..

Én ilyen nem éppen kellemes élmények miatt mondom, hogy nem bánom, hogy nem fegyelmezhetnek tettleg a tanárok, én állítom, abban az időben is voltak persze rossz diákok, de sokszor talán pont a tanár hozta elő belőlük az "állatot"...

A kislányom most megy iskolába, örülök neki, hogy még csak esély sincs rá, hogy egy ilyen "állat" osztályába kerüljön, mint a fent említett pedagógus.

2010. nov. 20. 18:06
 25/26 anonim ***** válasza:
Egyszer egyik énektanárom fejbevágta egyik osztálytársamat anno egy könyvvel...
2010. nov. 20. 19:18
 26/26 anonim ***** válasza:
53%
ja még nekem is volt egy kollegám, aki kicsit idegbeteg volt, és simán a kulcscsomóját hozzá vágta a gyerekhez erőből, na aztán pár ilyen húzás után végre kitették, és örülhet, hogy nem találta el egyszer valamelyik diák fejét és nem csukták le, szóval az ilyen állatoknak én úgy gondolom, hogy semmi keresnivalója diákok között ... (mellesleg csodálkozott, miért tartották idegbegetnek egy cseppet ...)
2010. nov. 21. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!