Ha visszahoznák a halálbüntetést + az egyéb testi fenyítéssel járó büntetést, ti lennétek hóhérok?
És akkor se vállalnátok be, ha kapnátok saját birtokot, lakást, sőt még nőtök is lenne minden bizonnyal - egy másik hóhér családból, mint a régi időkben?
:)
Én más pályán képzeltem el az életem, eddig nem is lett volna a listán a hóhérség.
De ha kapnék birtokot, házat, jó fizetést (nőről magam gondoskodnék), akkor már megfontolnám, de még ezzel együtt is szívesebben lennék mérnök, vagy csillagász, mint hóhér.
"Aki nem akar gyilkost ölni, kivégezni, annak csak azt kívánom legyen egy áldozat a családjából"
Köszönjük szeretettől és jóságtól csöpögő kívánságaidat, engedd meg, hogy én mégis azt kívánjam,, hogy messze elkerüljön téged egy ilyen tragédia.
DE! Gyilkos és gyilkos között is van különbség... és ne felejtsük el, neki is van családja. Tehát légy te a hóhér, és mondd te az illető édesanyja és gyermekei szemébe, hogy te márpedig megölöd azt, akit a világon mindenkinél jobban szeretnek.
Nem vitatom azt, hogy a gyilkost felmenti az, hogy vannak, akik szeretik, ettől még szörnyű a tette. De ha nem is adsz neki esélyt, hogy megváltozzon, akkor még szarabb ember vagy, mint ő.
"De ha nem is adsz neki esélyt, hogy megváltozzon, akkor még szarabb ember vagy, mint ő."
Lehet szar ember vagyok szerinted, de a gyilkosok adtak esélyt áldozatuknak az életre? Akkor meg miről pofázol?
Gyilkos növendék!!! Beszartál, hogy nem lenne esélyed nálam a túlélésre ?
Nem vagyok semmivel sem rosszabb mint az átlag ember, de majd ha a lányodat, fiadat, netán párodat megölik, akkor is így vélekedj és mosolyogva bocsáss meg a tettesnek ! Mert én nem tudok, nem is akarok!!!!!
08:00
Látod? Süt a soraidból az indulat és gyűlölet, amit nálam nem találsz meg - ezek alapján hamarabb lennél gyilkos,mint én.
És buta is vagy, ha hagyod, hogy csak a bosszú kísérjen, mert mit ért az, mikor valaki egész életében a szerettei gyilkosság üldözte. Semmit. Megölhette, megkínozhatta, bánthatta őket, az már semmin nem változtatott, a gyerekeit nem hozta vissza semmi, csak az ő élete ment rá az egészre.
De akkor is ilyen nagy eréllyel suhogtatnád-e a bárdot, mikor a te gyilkos gyermeked élete felett kell dönteni? Mert senkit nem ölni nevelnek, mégis sokan megteszik, akár a te fiad/lányod is köztük lehet - akkor mit mondanál: hogy te ismered őt, és tudod, hogy meg tud változni, ezért adjanak neki egy esélyt, vagy nyugodt szívvel hagynád, hogy megöljék.
És lehet mondani, hogy az utóbbit tennéd, de mikor valóban erre kerülne a sor, te is csak ott állnál a sorban, hogy annak az életéért könyörögj,akit szeretsz, még ha rosszat tett is az illető.
Szerintem felesleges vitatkoznotok, hiszen itt most nem arról van szó, hogy ki mekkora élvezettel végezné ki a halálraítéltet, hanem az, hogy egyáltalán elvállanátok-e?
Egyébként érdekes, amit az utolsó előtti felvetett, hogy ha az ő családját ölné meg vki, akkor kívánná e az elkövető halálát.Aki azt mondja, hogy nem, megbocsátana neki, az vmilyen szinten önmagának is hazudik..
"Megölhette, megkínozhatta, bánthatta őket, az már semmin nem változtatott, a gyerekeit nem hozta vissza semmi, csak az ő élete ment rá az egészre."
Ha nekem meggyilkolnák a szeretteimet, abban a pillanatban az én életemnek is vége lenne, és nem nyugodnék, amíg a tettes feje előttem nem hever a porban.
"te ismered őt, és tudod, hogy meg tud változni, ezért adjanak neki egy esélyt, vagy nyugodt szívvel hagynád, hogy megöljék."
Aki előre megfontolt szándékkal (esetleg különös kegyetlenséggel) öl, az nem tud megváltozni. Aki pedig indulatból, azt nem szokás halálra ítélni.
"Aki azt mondja, hogy nem, megbocsátana neki, az vmilyen szinten önmagának is hazudik.."
Mondod ezt úgy, hogy nem voltál még ilyen helyzetben, tehát nem tudhatod, mit él át az illető, és mert te nem tudnál megbocsátani, nem azt jelenti, hogy más sem. Az indulat csak ideig-óráig él, de mikor először eszedbe jut, hogy "Istenem, ez csak egy hülye ember, akinek beteg a lelke".
Hidd el, nem azért mondom, mert nem tudnám, mi ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!