Falusiakkal nektek is nehéz? Máshogy gondolkoznak?
Értem ez alatt, hogy nem találják fel magukat ha nem a kis megszokott otthonukban vannak. Divatot nem nagyon követik, sokszor olyan ruhákban járnak amivel a kocsit nem törölném le. Persze megkérdezi, hogy na milyen az új fölsőm? Én meg csak hümmögök.. Nem próbálnak a dolgok mögé látni, gyakorlatilag amit a TVben hallanak az a szentírás. Feszengenek nagyobb társaságban, pl. discoban képtelenek elvegyülni a tömegben. Valahogy minden olyan bonyolult nekik, mintha 60-70 évesek lennének.
Tisztelet a kivételnek, de én nagy százalékban ezt tapasztaltam!!!
Hát, én nem érzem így magamról. :S
Városban sem tűntem ki azzal, hogy eredetileg vidéki vagyok. Inkább az öregekre mondanám, hogy ezt tapasztalom én is, de, hogy fiataloknál?! Ugyanolyan jól érzem magam diszkóban, én is, és az ismerőseim is, mint a városiak. Már pedig városba járunk bulizni. :D
Nalunk az egyetemen nagyon sok olyan hallgato van, aki videkrol, egy-egy kis falubol jott Bp-re tanulni. En azt vettem szre, hogy sokkal kedvesebbek. Egyaltalan nem olyan fellengzos, nagykepu varoslakok, mint nehany pesti.
Nagyon becsulom oket, hogy hiaba koltoztek a varosba, nem tudta megfertozni oket ez a legkor.
Perzse, az elejen nehezen szokta meg az egyik baratnom( alfoldi kis falubol jott) a tomegkozlekedest, de mostmar szinte jooban ismeri a varost, mint en.(:
Pest mellett élek,párom pedig szabolcs megye,egy év költözött fel hozzám..a nagymamám szintúgy szabolcsi,ő több mint 50 éve került fel ide..sőt,vannak rokonaim a szlovák határ mellett,és lent tolna megyében is...tehát,van egy csomó falusi,kisvárosi ,VIDÉKI rokonom...és mivelismerem őket, téged ha nem haragszol,körberöhögnélek...a vidéki emberek sokkal de sokkal kedvesebbek mint a pesti emberek...megtanulták hogy mi az a kétkezi MUNKA!!!!a fiatalok is részesei sok esetben a munkának...hétköznaponként suli,hétvégén meg nyáron bármikor mennek a szüleiknek segíteni..főleg azok,akiknek van otthon állat tartva,meg akiknek vannak földjeik..sokkal jobban becsülik egymást,és jobban összetart a család!bár pest mellett élek,pestre járok suliba,ezerszer jobban szeretem a vidéki embereket,mint a pesti bunkókat,aki neked emgy a villamoson és még neki áll följebb...
erről ennyit.
Hát szívesen írnék néhány gondolatot, de csak kedvesen.
Pl. nem lehet, hogy inkább Te nem akarsz a dolgok mögé látni látni és megismerni (őket)?
Miért különc az, akinek nem az életközéppontja a disco? És ha esetleg utálja a sok embert?
Vagy inkább ti nézitek ki őt, mert "falusi"? Amúgy már a szóhasználatod is inkább az utóbbit tükrözi, mert ha belegondolnál, azt írtad volna, vidéki, vagy nem fővárosi, stb. De hogy falusi?! Felfogod egyáltalán a sértésed fokát? Nem hinném. Vagyis inkább Te hiszel el mindent, amit a televízióban mondanak a bunkó "falusi"akról.
Kedves voltam. De tényleg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!