Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért rekedt meg a japánok...

Miért rekedt meg a japánok humora egy ötéves gyerek szintjén?

Figyelt kérdés

Belenéztem már több japán műsorba is, mert nem tudtam elhinni, hogy ennyire fapados a humoruk.

Eltúlzott reakciók, erőltetett nevetés, elesnek, megbotlanak. A legjobb szó, amivel tudnám jellemezni az a cringe.

Néhány japán standup-osba is belehallgattam, akik angolul tolták, de azok is rém gyengék voltak.

Mi miatt van ez?

nov. 21. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Ezt már én is megfigyeltem. A japánok a reál tudományok terén nagyon pengék, de minden más területen elég bárgyúak. Érzelmileg felszínesek, a szexualitásuk is beteges és infantilis.
nov. 21. 21:05
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
Ha felnőtt emberek csinálják, akkor az nem egy ötéves gyerek szintjén van.
nov. 21. 21:10
 3/12 anonim ***** válasza:
47%

A japánok abnormalitására két lehetséges magyarázat van:

1. 1945-ig szinte teljesen el volt zárva a világtól, nem formálták őket más kultúrák, így pl. a szarkazmus nyelve sem tudott még igazán meghonosulni a humorukban.

2. A két atom ledobása egy olyan kollektív traumát okozott náluk, ami a japán néplelket is eldeformálta. Ez is oka lehet az imbecilis humoruknak vagy a fent említett torz szexualitásuknak.

nov. 21. 21:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
#2 akkor te még nyilván nem halottál a "gyerekes" jelzőről.
nov. 21. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
#4: de hallottam róla.
nov. 21. 21:33
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Szó se róla, humor terén biztos valami nagy gebasz van a japik fejében.

Az okát nem tudom, de már én is többször rácsodálkoztam.

nov. 21. 23:13
 7/12 anonim válasza:
75%
Egyetértek a #3-mal. Egyébként nem csak a japánoknál észrevehető ez, amit említ a kérdező. Én a k-popos és más koreai showműsorokban is ugyanezt látom. Sokszor tényleg nagyon erőltetett minden, amit csinálnak sőt túltolják a dolgokat. Egyszerűen imádom a japán kultúrát meg a koreait is meg úgy sok minden mást, ami hozzájuk köthető, viszont így pár év után rájöttem, hogy tényleg vannak furcsa dolgaik.
nov. 22. 00:14
 8/12 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
Nem rekedt meg a japánok humora egy ötéves gyerek szintjén. Ha olyan műsorokat nézel, akkor nyilván ez lesz a benyomásod.
nov. 22. 01:03
 9/12 A kérdező kommentje:
#8 Akkor ajánlj valami jót, minőségit! Lehetőleg ne valami szituációs komédiát.
nov. 22. 01:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#8 Ezzel a véleményeddel engem is kíváncsivá tettél.

Tudsz mutatni olyan japán videót, ami európai szemmel nézve is humoros és szórakoztató?

(#6)

nov. 22. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!