Ezt már én is megfigyeltem. A japánok a reál tudományok terén nagyon pengék, de minden más területen elég bárgyúak. Érzelmileg felszínesek, a szexualitásuk is beteges és infantilis.
nov. 21. 21:05
2/12 anonim válasza:
Ha felnőtt emberek csinálják, akkor az nem egy ötéves gyerek szintjén van.
nov. 21. 21:10
3/12 anonim válasza:
A japánok abnormalitására két lehetséges magyarázat van:
1. 1945-ig szinte teljesen el volt zárva a világtól, nem formálták őket más kultúrák, így pl. a szarkazmus nyelve sem tudott még igazán meghonosulni a humorukban.
2. A két atom ledobása egy olyan kollektív traumát okozott náluk, ami a japán néplelket is eldeformálta. Ez is oka lehet az imbecilis humoruknak vagy a fent említett torz szexualitásuknak.
nov. 21. 21:16
4/12 anonim válasza:
#2 akkor te még nyilván nem halottál a "gyerekes" jelzőről.
nov. 21. 21:18
5/12 anonim válasza:
#4: de hallottam róla.
nov. 21. 21:33
6/12 anonim válasza:
Szó se róla, humor terén biztos valami nagy gebasz van a japik fejében.
Az okát nem tudom, de már én is többször rácsodálkoztam.
nov. 21. 23:13
7/12 anonim válasza:
Egyetértek a #3-mal. Egyébként nem csak a japánoknál észrevehető ez, amit említ a kérdező. Én a k-popos és más koreai showműsorokban is ugyanezt látom. Sokszor tényleg nagyon erőltetett minden, amit csinálnak sőt túltolják a dolgokat. Egyszerűen imádom a japán kultúrát meg a koreait is meg úgy sok minden mást, ami hozzájuk köthető, viszont így pár év után rájöttem, hogy tényleg vannak furcsa dolgaik.
nov. 22. 00:14
8/12 Gál Gábor 2024 válasza:
Nem rekedt meg a japánok humora egy ötéves gyerek szintjén. Ha olyan műsorokat nézel, akkor nyilván ez lesz a benyomásod.
nov. 22. 01:03
9/12 A kérdező kommentje:
#8 Akkor ajánlj valami jót, minőségit! Lehetőleg ne valami szituációs komédiát.
nov. 22. 01:24
10/12 anonim válasza:
#8 Ezzel a véleményeddel engem is kíváncsivá tettél.
Tudsz mutatni olyan japán videót, ami európai szemmel nézve is humoros és szórakoztató?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!