Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan alakult volna az...

Hogyan alakult volna az emberiség fejlődése, és milyen hatása lett volna annak ha őseink soha meg se kóstolják az alkoholt, és nem terjed el?

Figyelt kérdés
Nem fedezik fel, hogy meg lehet inni, vagy ha igen, letettek volna arról hogy később is igyanak belőle ( Bár ezt tudom nagyon nehéz elképzelni) De mi történt volna? Milyen előnye, és hátrányai származtak volna belőle az emberiségnek? Persze nem lettek volna régen sem részeg emberek, de ellazulni se tudtak volna, vagy bátorságot meríteni pl csata előtt. Nem nagyon tudtak volna mit inni a fertőzött víz helyett. A sebek fertőtlenítését se nagyon tudták volna megoldani. Mulatozáshoz nem tudtak volna mit inni, amitől jobban érzik magukat, pláne a sötét középkorban. Szerintem a férfiak nehezebben is ismerkedtek volna a nőkkel. Viszont előnyei is lettek volna, főleg egészségügyi, illetve kevesebb lett volna az agresszív, és magáról mit sem tudó ember. Meg persze fontos kereskedelmi termék volt, és az előállítása is sok embernek nyújtott megélhetést. Ti hogy gondoljátok? Hátránya volt több, vagy előnye? Illetve a mai világban mennyire fontos, és káros a jelenléte? Én úgy gondolom, hogy manapság már inkább károsabb mint régen, at alkoholizmus miatt. De gondolom régen a középkorban is voltak alkoholisták.

nov. 18. 03:45
 1/4 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
50%

- A késő középkorig-újkorig nem volt "kemény" alkohol, csak erjesztéssel tudtak alkoholos italokat készíteni.

- voltak más tudatmódosító szerek is

- az ellazuláshoz sosem kellett alkohol

- az egy mítosz, hogy az emberek bort ittak volna víz helyett

- az sem igaz, hogy elterjedt lett volna a szesz használata sebkezeléshez

- az ismerkedés régen nem egészen úgy zajlott, mint ma :)

Mindenesetre hallottam olyan érvelést, miszerint a kávézás elterjedése jelentősen javított a civilizáltságon, mert onnantól kezdve nem italoztak az emberek kocsmákban, hanem a kávé miatt élénkebbek lettek.

nov. 18. 04:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy sokkal régebbi dolog, millió éves is lehet.

Az alkoholt sokkal jobban tűri az ember, mint a majmok, tehát volt egy olyan - nagyon hosszú - időszak, amikor komolyan segítette az emberiség túlélését. Nyilván akkor ez még erjedt gyümölcs volt.

nov. 18. 13:20
 3/4 anonim válasza:
100%
A férjem még élne és nem lennék már majdnem két éve a gyászba belesüllyedve. Hiába volt alkoholista, ami miatt meghalt, szerettem, mert tudtam, hogy értékes ember. Az alkoholizmus súlyos betegség - e nélkül sokkal jobb lett volna és lenne a világ.
nov. 18. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
szinte minden kultura a vilag minden reszen rajott, milyen tudatmodosito novenyek, vegyuletek, keverekek stb. voltak korulottuk, ez ugy latszik, az emberisegre jellemzo kivancsisag es "szukseglet"
nov. 18. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!