Milyen az élet Magyarországon ?
Magyar vagyok de nem igazán voltam mèg Magyarországon .
Édesapám és édesanyám mèg születésem előtt ki vándoroltak Amerikába. Jelenleg Beverly Hillsben élünk . Én itt is születtem .
Azért írok inkább erre az oldalra mert kiváncsi vagyok milyen is Magyarország. ?Milyenek az emberek . ? Picit aggódom mert írásban jobban tudok kommunikálni mint szóban magyarul . Mondhatni hogy töröm a magyart
1 hónapra oda fogunk utazni. Sajnos a családban történt halál eset miatt . Temetés és a hagyatéki tárgyalások miatt .
Meséltek nekem milyen is ? Persze a szüleim már meg tették de olyan véleményére vagyok kiváncsi akik ott élnek jelenleg .
8-as vagyok
Akkor mar voltal Europaban, azt tudod, mi a kulonbseg Amerika es Europa kozott.
Egy honap pont jo lesz szerintem.
Magyarorszagon a november nem a legszebb honap, mert szurke minden, mar nincsenek levelek a fakon, de meg nincs ho. De eleg hideg van. Szegenyebb, mint Dania vagy Franciaorszag, de szerintem teged nem ez fog eloszor erdekelni.
Mindenki magyarul beszel es magyarul van kiirva minden. Anyukad csaladja biztos nagyon fog orulni neked es sok mindent rajtuk keresztul latsz meg. Olyan helyeket fognak neked megmutatni, ami erdekel. A magyarok altalaban buszkek arra, hogy magyarok, es tetszeni fog nekik, ha igazan erdekel az orszag.
Altalaban az europaiak nem lelkesednek olyan gyorsan, mint az amerikaiak, es nem latszanak baratsagosnak. Nem annyira segitokeszek, de egy kis ido utan feloldodnak, es a magyarok szeretik a kulfoldieket! A magyarok elegge szeretnek panaszkodni, de igazabol Budapest egy szep europai varos. Nagyon jo a tomegkozlekedes, mindenhova kenyelmesen el tudsz menni. A tomegkozlekedes tiszta es biztonsagos, altalaban jo a kozbiztonsag.
Van egy app, "budapestgo", ezt ingyen le lehet tolteni a telefonodra es ugy mindent megtalalsz busszal, metroval, villamossal stb. Egy havi berletet is lehet venni a telefonoddal, es akkor jegyet sem kell venni.
Ha elmentek mas varosba, pl. Egerbe vagy Gyorbe (ezek kb. 2 orara vannak Budapesttol, de van kozelebb is, pl. Szentendre, Esztergom, vagy kicsit messzebb Pecs), ott minden nagyon tiszta, biztonsagos, szep, es keves az ember, nincs nagy tomeg. Vonattal nyugodtan lehet menni, pontos es olcso.
Az idosebbek, nem mindenki tud angolul (25 ev felett), de ha magyarul beszelsz, azt altalaban nyugodtan vegighallgatjak, akkor is, ha rosszul mondod es segiteni fognak.
Hogy hogyan es hol ismerkedj fiatalokkal, azt majd az unokatestvereid jobban tudjak, mint en.
Nagyon ajanlom, hogy kostolj meg mindent, nagyon sok etterem van, es nem kell draga helyre menni. Sok kavezo van, pekseg, ahol finom sutiket ehetsz es friss kenyeret. Biztos ettel mar magyar kajakat, de Magyarorszagon minden jobb! Menj el piacra is.
Biztos tudod, hogy van egy app, amivel ha valamilyen szoveget a telefonod ala teszel, akkor leforditja angolra. Olyan is van, hogy angolul beszelsz a telefonba es magyarul elmondja. Es forditva.
A magyarok is ugyanolyanok, mint mindenki: vannak kedvesek meg nagyon baratsagtalan hulyek is. Ha sietnek, foleg Budapesten, vagy mar eleguk van az emberekbol, akkor nem segitenek, de akik igen, azok nagyon!
Egyebkent mar nem Magyarorszagon elek, en egy magyar "anyuka" vagyok, az en gyerekeim is kulfoldon szulettek es nem tudnak tokeletesen magyarul, de mindig megprobaljak! Egy kicsit idosebbek, mint te. Es mar voltak Budapesten amerikai baratokkal is, es nagyon jol ereztek magukat, ok is mindent megettek :-D.
Budapesten nagyon gazdag helyen fogsz lakni, de nem tudom, ott milyenek az emberek.
Arra kell vigyazni, hogy a turistakat, foleg a kulfoldieket becsapjak, kulonosen a taxisok, de ettermekben is. Vannak olyan taxik, ahol megmondjak elore az arat, talan tudja itt valaki pontosan. Uber, Bolt, azok jok, azt tudom. Etteremben is kb. szamoljatok ki elore, hogy mennyi lesz. 16 evesen, gondolom, a szuleid fognak fizetni.
Azt nem szeretik a magyarok (altalaban az europaiak), ha az amerikaiak nagyon hangosak es kiabalva beszelnek. De ezt szerintem a szuleid tudjak.
Nagyon sajnalom, hogy meghalt valakid.
Igazából tegnap utaztunk.
Mèg nem láttam sokat a városból nem ia nagyon akarnak engedni egyedül .
Szép a Rózsadomb de nekem kissé szokatlan. Nincs Pálma fa furcsa nekem..
nincs ki mondottan hideg de nekem már az főleg éjszaka . Nálunk egész évben meleg van. Ma voltunk bátyámmal sétálni kicsit a környéken . Annyira beszélek magyarul hogy el tudjak tájékozódni viszont nem mindig érthetően.
Anyukám családja nagyon kedves egyébként. Nekik is furcsa volt hogy egymás között is angolul beszélünk testvéreimel . Mert nekünk így könnyebb .
Viszont kicsit zavar hogy itt mindenki a brit angolt beszéli . Bár értem de furcsa.
Még sosem ültem vonaton lehet ki próbálom majd .otthon minden hova kocsival megyünk mert nagy távolságok vannak .
Voltunk étterembe .Nagyábol ismerem a magyar ételeket azt szokott anya is főzni otthon .
Viszont összeségében meg szoknom kell .
Nos nem igazán nyerte el eddig a tetszésemet. Sajnálom. Nagyon honvágyam van . Haza akarok menni
Sajnos már a második nap ért egy negatív tapasztalat. Ami bátyámat és párját érte. Ez pedig a homofóbia. Szomorúan vettem észre ami otthon Beverly hillsben normális az itt botrány. Pedig csak egyszerű kézfogás volt . 🥺de ettől függetlenül szép ország . De nem érzem úgy mintha haza jönnék ahogy anyám családja mondta .
Nem igazán tudtam. Lehet naiv vagyok de reménykedtem benne szerelem mindehol szerelem amiért nem szoktunk másokat meg ítélni . Legalább is Amerika többsége persze nálunk is van homofób de itt Beverly hulla én mindenki foglalkozik s maga dolgával . Nem botránkoztat meg senkit max egy napig utána senkit nem érdekel .
Most vagyok itt először . Bár a Rózsadomb ahol most vagyunk szép persze itt annak számít de nem mondanám különösebben gazdag résznek legalább is hozzánk képest .
Valamint a világ színvonalas váci utca is mérföldekkel van a Rode drive-tol
Igen ki bírom aztán lehet csak az első benyomásom hónap végére meg meg szeretem. Azért lássuk be nagy különbség van a Rózsadomb és a North Elm Drive között. Nehéz meg szokni .
Mindegy nagyon más mint Amerika.
Igen minden képen .
Végül is ha úgy nézünk skid row vagy captonhoz képest a Rózsadomb nagyon is elit .
Volt szerencsém látni mindegyiket.
Nem tudom milyen egy cigány telep .Borsodban sem voltam sose De La-nak ezek a részei borzalmasak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!