Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy ember miért nem pusztul...

Egy ember miért nem pusztul el? Miért meghal, elhalálozik, elhuny, de sosem elpusztul?

Figyelt kérdés

okt. 8. 01:56
 1/3 Szabi15 ***** válasza:
Mert állatokra mondják, hogy elpusztult. Csak megfogalmazás kérdése, és mert így etikus. Arra vagy kíváncsi hogy miért/hogyan alakult ez ki így?
okt. 13. 12:24
 2/3 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem azért, hogy ilyen hülyeségeket tudjál kérdezni.
okt. 13. 15:11
 3/3 anonim válasza:
100%

Szerintem csak azért mert az emberek az embertársaikra kegyeleti okból “szebb” kifejezéseket próbálnak használni, s az elpusztult az nem annyira szép, növényre vagy valami kártevőre mondjuk ezt. De olyan házi állatokra is amik kedvesek nekünk azokra is szebb kifejezéseket használunk.

Nekem az a angol kifejezés tetszik hogy “passed away” ez teljesen lágy megfogalmazás. De az orvosi “exit” kifejezés is humánus megfogalmazás szerintem.

Sajnos aki már vesztette el közeli hozzátartozóját, annak talán érthetőbb hogy szebben lágyabban próbálja megfogalmazni ezt, mert ha beszél róla akkor az emlékeket is egyúttal akarva/akaratlanul felidézi.

De sértésként használják az elpusztul szót bármire/bárkire, vagy olyanra amikor szándékosan valami kártevőt irtanak ki, s mondják pl. hogy “végre kipusztultak már ezek a bogarak”.

okt. 14. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!