Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Olyan történeteket várok a...

Olyan történeteket várok a tömegközlekedésről, mikor idős emberek, tolakodnak fellöknek, beszólnak stb! Sőt olyan idős emberek reagálását várom akik magukra ismertek a felsorolásból! Miért csinálják? Ha lehet írjátok, írják meg a korukat is!

Figyelt kérdés
Illetve egy találós kérdés: az idős nénik miért szeretik macerálni a kisbabákat, úgy hogy közben nem is ismerik őket? Talán testrablók?
2010. nov. 2. 23:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

00:20-as vagyok, hozzátenném, hogy nem utálom az idősebbeket, elismerem, hogy többet tapasztaltak, mint én, stb. A probléma nem a korral van, nem csak az idősek furkók - a baj az, hogy van egy rétege a 60+ korosztálynak, akik mindenképpen korán reggel akarnak szervezkedni, noha megtehetnék, hogy kicsit később kelnek, vagy hétköznap 8-ig még elütik valamivel az időt. Persze pozitív példákat is tudok, akadt már, akinek mikor elmagyaráztam, hogy a húsz perccel későbbi buszon feleannyian utaznak, ... így aztán átszokott, ő sem akarta, hogy agyontapossák a Converse-ekkel és tűsarkakkal. :D

És biztos azért csinálják ezt az idősebbek, mert "bezzegelnek". Ugyebár régen bezzeg mindenki... És miért bezzegelnek? Mert egy bizonyos kor után nem olyan rugalmas az ember felfogása. Nincs munka, nem találkozik annyi emberrel, nem nyüzsög körülötte a világ, talán még magányos is. Kiszikkad, elfonnyad, begyöpösödik.

Van, aki nem. Szerencsére. :)

2010. nov. 3. 01:26
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

Nem szabad altalanositani! Nem egyformak az emberek es ez nem korfuggo!

Nekem volt pl. hogy a 70 eves idosember atadta a helyet, de a fiatal 14 eves nem, es Enis 8 honapos terhesen utaztam es tomeg volt a buszon.

Egyforman tapasztaltam azt, amit Te tapasztal, tehat a fiatalok es az idosek kozott egyforman vannak szemtelen, vagy durva emberek, Akik nem figyelmesek es nem segitoek.

De ugy erzem, hogy az az idos, Aki igy viselkedik, az fiatalon is ilyen volt, s most a korral ez a tulajdonsaga elhatalmasodott, mivel azt erzem neha, hogy szinte elvezik ezt a fajta viselkedesi format.

Egyebkent ma mar Enis nagymama vagyok, de igen meg ma is eszre veszem ezeket a dolgokat.

2010. nov. 3. 06:28
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

Nekem két problémám van. Általában időben indulok el, nem vagyok késésben, így a tömött járművekre nem szállok fel. Mondjuk nevetséges, hogy 3 megállóra lakom az egyetemtől és az út tömegközlekedéssel 25 perc, gyalog 17. Amikor nem szállok fel, akkor szoktam nézni, hogy 7,15 környékén kik vannak a villamoson. Nagyon sok idős néni, aki a piacról a gurulós táskával szalad és tolakszik. Amúgy nem magam sajnálom, maximum sétálok, ha van kedvem. Viszont nem értem, hogy miért a reggeli csúcsban kell elindulniuk vásárolni. Jó, menjenek akkor, amikor akarnak, de lehetne bennük egy kis figyelmesség. Elvégre ők is ezt várják el.

A másik problémám, hogy egy mai 65 éves 1945 körül született. Pont az ő generációjuk az, amelyik nem éppen az illemtudásáról hírhedt el. A mai fiatalok az ő unokáik, akiknek a szüleit ők nevelték félre. Végső soron visszakapják azt, amit csináltak. Sajnos sokszor nem azok kapják, akik érdemelnék...

Amit leírtam az alól van kivétel, nem is kevés, de maga a jelenség (idősek reggeli csúcsban való tülekedése és az idősek fiatalkorának hiányosságai) létezik.

2010. nov. 3. 06:39
 14/23 A kérdező kommentje:

Én sem utálom őket, csak szeretném megérteni. Az én meglátásom szerint feljogosítva érzik magukat, arra, hogy a többi emberen átgázolva (hol káromkodva, hol verekedve) végig vigyék amit kigondoltak. Igen egyet értek vannak kivételek. Kb 16 éves lehettem nyár volt nagyon meleg a 6-os villamosra felszállt egy idős bácsi (jelzem csendesen engem nem neveltek arra, hogy átadjam a helyem, személyes igényem volt, hogy a nálam sokkal jobban rászorulók ülhessenek inkább), azonnal felpattantam, ahogy odaért a bácsi az ülésemhez (amúgy nem voltak sokan, de az összes ülőhely foglalt volt). Mire a bácsi (kb 70 körül lehetett) közölte, hogy én egy hölgy vagyok és hogy néz az ki, hogy átadom neki a helyet? Mondanom se kell iszonyatosan ledöbbentem, soha nem tapasztaltam ilyet. A másik 1-es villamos hazafelé du 4 körül tömve volt, akkor 4 hónapos terhes voltam a már látszott a pocim (ahol én szálltam fel még volt ülőhely). Később felszáll egy másik kismama- nagyon a végén volt a várandósságának- és nagyon látszott rajta, hogy kivan. Mindenki nézte az óriási hasát közben a villamos akkorákat fékezett, hogy majd kiestem az ülésből. Ekkor megelégeltem az utazóközönség impotenciáját és jó hangosan mondtam a kismamának, hogy üljön le mert sokkal előrébb tart, mint én neki jobban kell a hely. Valaki elszégyellte magát fölállt és átadta a helyet.

Volt olyan is. hogy szintén villamos tömve. Felszáll egy begipszelt kezű tizenéves fiú, nagyon sápadt volt szegény (volt eltörve a kezem, lábam -persze nem egyszerre- és tömegközlekedve jártam be a kórházba tudom milyen érzés) Felálltam, hogy átadjam a fiúnak a helyet erre egy idős néni odafurakodott és le akart ülni (úgy fordultam, hogy ne tudjon). Kérdeztem, hogy mégis hogyan gondolta ezt, mert én a fiúnak akarom átadni a helyet. Közölte, hogy ő futott!!! a villamos után és fáradt. Mondtam, hogy már ne haragudjon, de a fiú meg mindjárt elájul. Erre leszállt inkább- gondolom kínos volt ez a kis közjáték neki!

2010. nov. 3. 10:02
 15/23 anonim ***** válasza:
84%

Ááh, én teljesen megértem a kérdezőt! Igaza van.

Én az a lány voltam/vagyok mindig, aki mindig átadja az öregeknek a helyet.

Egyszer full tele a villamos, segítettem egy barátnak a cuccait cipelni, mert költözött és sok volt a táska. A villamosra épp felszálltunk, csak a végén az ajtónál tudtunk megállni mert tele volt. A kövi megállónál egy vén majom, hogy ő le akar szállni majd fellökte a barátnőmet, végig gázol a táskákon, még belém is direkt belém lök, amikor oda vagyok paszírozva a falhoz így is, meg sem tudok mozdulni.

És akkor jön a ráadás: ugy ekkor leszállt csomó ember, felszállók közül beszól a vénlány: "jajj, hát miért az ajtóba kell megállni? Nem lehet felszállni". o.O???

na elborult az agyam aztán elmagyaráztam neki, h nyilván nem poénból, hanem mikor még felszálltunk kicsit többen voltak, kb h nem lehetett beljebb menni, talán ezért??? Utána már belátta dolgokat és mondta h kár volt szólnia.

Eszméletlen antiszociálissá tudják tenni az iylenek az embert.

2010. nov. 3. 11:24
 16/23 anonim ***** válasza:
81%
Ja, a legdurvább meg az volt, mikor meg még azért is én kaptam az érzést, mer át akartam egy bácsinak adni a helyet! :D Mert h neki nem kell, mert tudja milyenek vagyunk, h mi fizetünk a jegyért, ők nem, meg milyen fáradtak lehetünk iskola után meg szidva a fiatalságot.
2010. nov. 3. 11:28
 17/23 A kérdező kommentje:
Igen, abban igazuk van, hogy fiatalok vagyunk! De másban nem mindig azért ne legyen valaki arrogáns, mert idős lett! Az ő idejükben így meg úgy, akkor is volt nyomora mindenkinek, meg most is! A fiatalságról meg annyit :), hogy sokuk reggel 4:30-kor meg 5:00-kor kel, hogy beérjen a suliba időben. Közben viszik a hátukon a nemegyszer több tízkilós cuccot, megspékelve mindezt napi 7-8 tanórával. Utána még valakinek külön óra, sport foglakozás, korrepetálás. Hazaesnek szegények este 6 körül (vagy még később), tanulni kell holnapra (hiszen ez a dolguk) Lazításra esetleg hétvégén van idő (persze nem mindenkire vonatkozik, de azokra a fiatalokra akiket én ismerek egytől egyik igen!!!) Kérem az időseket, hogy legyenek egy kis belátással arra, hogy IGEN IS A FIATAL IS LEHET FÁRADT, NEKI IS FÁJHAT A LÁBA STB!!! Nem kell a fiatalabbakat szenté avatni, de attól hogy ők 10-en 20-on évesek, attól még emberek!!!! Bocs hogy így berágtam csak a 16 éves húgom most mesélt el egy sztorit, ennek a hozadéka a kifakadásom!!! :)
2010. nov. 3. 12:35
 18/23 anonim ***** válasza:
84%

Én eddig sosem vettem fel az öregek tolakodását, úgy vltam vele, hogy hadd csinálják. De múltkor már nekem is ütött :)

November elsején jöttünk haza a temetőből. A buszmegállóban kisebb tömeg, na mit ad az ég, pont előttem áll meg az egyik ajtó. Mikor lassított a busz, a nénik már startra készen vetették magukat elém, de még csak nem is a járókeretes, rozogák, hanem az a 60-as nagydarab típus.

Taposták a lában, löktek arrébb, nehogy már véletlenül előttük lépjek fel a buszra, nem ők szépen odébb tolnak hab testükkel. Én szép nyugisan hátraléptem, hadd menjenek.

Aztán végre én is felértem a buszra, az üléseket addigra megtöltötték a nénik. Mivel én is családdal voltam, kissé hangosan megjegyeztem az öregek tömegének közepén, hogy "Azért szánalmas, hogy majd földbe tapossák az embert az öregek, nehogy már véletlenül állniuk kelljen azon az 5 percen, amíg kiér a busz" (kb. ennyi a menetidő a végállomásig a temetőtől.)

Na, jöttek a gyilkos pillantások... aztán mikor a következő megállónál leszállt ezen néni fele, mamám meg mondta, hogy üljek le egy üres helyre, nem bírtam ki, hogy meg ne jegyezzem: "Dehogy ülök, hát mások majd megöltek engem ezért a helyért, nem szeretném elvenni tőlük az ülés lehetőségét."

Újabb gyilkos pillantások...

2010. nov. 3. 13:35
 19/23 anonim ***** válasza:
85%
Velem körülbelül 2-3 napja történt egy eset. A villamoson álltam (sosem ülök, mert úgyis felrángatnak, még ha reggel 6tól este 8ig suliban vagyok sem [fősuli]) Egy idős bácsi rálép a lábamra, majd megbotlik. Én a kis rendes bocsánatot kérek (holott én csak álltam), erre az "úr": " A fene egye ki a büdös qrva anyádat te gci rib@nc". Erre mit lehet mdani? :(
2010. nov. 3. 15:58
 20/23 anonim ***** válasza:
78%
Az kor nem érdem, hanem állapot, tehát csak azokat tisztelem akik véghez vittek valami számomra nagy dolgot. Illem tudom vagyok, és átadom a helyem ha kell, de ha megkérdezem a vénasszonytól hogy leül-e és nem válaszol, majd fölállok átadni a helyem, ő meg egy szó nélkül leül, az nem az én szegénységi bizonyítványom. Azt mondják, azért tolakodnak, mert bármikor meghallhatnak, és még el kell intézniük a dolgaikat, és nem akarnak lemaradni az olcsó paprikáról, a nyavalygásról a patikában, majd a következő buszra való várakozásról, és persze mindenről ami a tv-ben megy. Csak még az nem világos, hogy miért nem annak örülnek ami van, régen nem volt ennyi busz, így ülőhely sem, meg bolt ami éjjel-nappal nyitva van, meg ezer darab patika. És ki a fene találta ki a gurulós szatyrot, mert a találmánya ugyanolyan szörnyű mint Nobelé, remélem belátja és díjat alapít a befolyt pénzből.
2010. nov. 4. 01:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!