A brazilok általában miért sötétebb bőrűek mint az átlag spanyolok, portugálok?
Figyelt kérdés
Tudom nagy ország keveredés meg minden. De ők valahogy teljesen mások viselkedésileg meg kinézetileg is, legalábbis ezek jönnek le a videókból amiket szoktam látni. Nem hiszem hogy ez az indián vér miatt lenne, mert akiben van annak általában jellegzetes arcvonásai vannak és nincs sötét bőre. Nem akarok csunyán fogalmazni, de nekem kicsit cigányosak, rájuk hajaznak. Például a mexikóiak inkább indián kinézetűek. De lehet én látom ezt rosszul.ma 16:22
1/3 A kérdező kommentje:
Vannak köztük világos bőrűek és hajúak is
ma 16:27
2/3 Sanyi2025 

válasza:

Brazíliában van hófehér (európai származású) ember, meg éjsötét (afrikai származású) is.
A Wiki szerint 10% a fekete és 45% kevert.
3/3 anonim 

válasza:

Brazília közelebb van az Egyenlítőhöz, mint az Ibériai-félsziget vagy Mexikó. Más az éghajlat, máshogy alkalmazkodtak az emberek, a sötét bőr is egy ilyen alkalmazkodás. Plusz ott is voltak afrikai rabszolgák, az ő leszármazottjaik is keveredtek a helyi és a telepes népességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!