BécsiFehér kérdése:
Mit tartassz "nemzeti" identitásodnak?
Figyelt kérdés
aug. 4. 13:35
A kérdező szavazást indított:
Színmagyrnak érzem magam és erre büszke vagyok.
Magyar vagyok, de európai polgárnak érzem magam.
Világpolgár vagyok, hiszen országhatárok csak a térképen léteznek.
Mást gondolok, kifejtem lentebb.
6 szavazat
1/4 anonim válasza:
Magyar vagyok, de nem tartom büszkeségnek, hanem egy ugyanolyan állapotnak, mint azt, hogy nő vagyok.
Külföldön élek, bizonyos kultúrákkal jobban tudok azonosulni (személyes preferenciák alapján), mint a magyarral, de azt túlzásnak érezném írni, hogy ezek a nemzeti identitásom részét képezik.
Talán az európai polgár áll hozzám közelebb, de azt túl tágnak és korlátozónak érzem, mert vannak nem-európai kultúrák, amik fontosabbak számomra, mint néhány európai. A világpolgárt pedig pláne túl tág és megfoghatatlan fogalomnak tartom.
25/N
2/4 A kérdező kommentje:
Pedig az angolban is van olyan kifejezés, hogy "planetary citizen", világpolgár.
aug. 4. 13:51
3/4 anonim válasza:
Tudom, és? Az olaszban és a spanyolban is van. Ettől még nem érzem magaménak ezt a kifejezést.
25/N
4/4 A kérdező kommentje:
Oké.
aug. 4. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!