Miért lopnak más sírjáról virágokat az emberek?
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:24
Elég fura egy életszemlélet,de nem vagyunk egyformák!Ha a gyereknek kell kaja,akkor sem az elhunytat gyalázzuk meg!!!Ennél nagyobb ocsmányság nincs!És szerinted hogy érez az az ember akinek a hozzátartozójának a sirját megbolygatják és ellopják a koszorút,virágot?Ebbe belegondoltál? Te vagy a lopósok mondják meg hogy az elhunytnak mire van szüksége és mire nincs? Komolyan mondom ez a világ már kifordult magából,hogy milyen értékrenddel élő emberek élnek e földön!
19:46
Nem hiszem, hogy én lennék alacsony értékrendű ember, csupán mert véleményem szerint nem a virágok és mécsesek jelentik az igazi megemlékezést. És mint mondtam, nekem eszembe sem jutna lopni, mert ami nem az enyém, az egyszerűen nem az enyém. akár egy síron van valami, akár a boltban.
A rendszeres jövedelemmel rendelkező családoknak valószínűleg nem jelent anyagi problémát,hogy évente egyszer a rokonok,közeli barátok sírjához visznek koszorút/virágot és meggyújtanak egy mécsest.
Mégis gyönyörű hagyomány.
Számomra mint sok mindennek,ennek is meg van a varázsa.
Ez egy kedves gesztus.Számomra azt jelzi,hogy még mindig emlékszünk rájuk és sosem felejtjük el.Persze ezt egy halott nem érzékeli...De én hiszek abban,hogy felülről vigyáznak ránk a hozzánktartozóink és látják,hogy megemlékezünk róluk!
Megérdemlik.Nagyon sok rokonom keserves időket élt meg,gondolok itt akár a világháborúra,vagy amikor annak örültek,ha száraz kenyeret tudtak enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!