Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez miért van így? Köszönés...

Ez miért van így? Köszönés illetve bemutatkozás a kérdésem.

Figyelt kérdés

Mióta Magyarországra költöztem feltűnt, hogy itt ritkán köszönnek, még ritkábban mutatkoznak be az emberek.

Illetve mindenki azonnal tegeződni kezd, de ezen már túllendültem, örülök, ha egyáltalán valaki köszön. Megyeszékhely. Vármegye, akinek ez a megnevezés szimpatikusabb.

2024. júl. 12. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Honnan szalajtottak téged is, hogy zavar a tegeződés...
2024. júl. 12. 22:35
 2/7 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
22%

Honnan jöttél?

Most hány éves vagy?

2024. júl. 12. 22:41
 3/7 A kérdező kommentje:
A tegeződés és a korom is mellékes, a nem köszönésre, illetve a bemutatkozás hiányára irányult a kérdésem.
2024. júl. 12. 22:54
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Elképzelem.

Bemegyünk (férj, két gyerek, én) a madaras tescóba, hogy hétvégére vegyünk valami kaját főzni, meg gyümölcsöt stb. A bejáratnál köszönünk és bemutatkozunk mindenkinek, aki kifelé tart a tömött bevásárlókocsijával. Kb 2,5 óra múlva, amikor egy szusszanásnyi idő alatt senki sem jön kifelé az ajtón, berohanunk, és az összes bentlévő vásárlónak köszönünk és bemutatkozunk.

A pénztárosnál három km-es a sor, mert hiába van 20 pénztár nyitva, mindenki k0sz0n, bemutatkozik, kezet ráz.

Más:

Fiam (15 éves) megy reggel a suliba, fel akar szállni a buszra, de a busz fél óra késéssel jön, mert minden utas kezet fog a vezetővel és egymással, és bemutatkozik. A második megállóban már egy óra a késés, és a 3. megállóban már másfél, mert a leszállók is és a felszállók is köszönnek és bemutatkoznak egyesével. A fiam délutánra ér be a suliba, amikor köszön és bemutatkozik a portásnak, majd azonnal visszafordul, hogy hazajöjjön. Az idióta köszöngetés és bemutatkozás miatt éjfélre ér haza.

Más:

Akárki koncertje, 15ezer ember. Ezek mind köszönnek egymásnak, és bemutatkoznak.

És lehetne sorolni még a helyzeteket.

Komolyan ezt várod el?

Nőjj már fel, kisfiú. Már 200 évvel ezelőtt is max egy kalap pöccentés volt szokás - vagy az sem - a nagyobb városokban.

De, ha ennyire zavar a dolog, költözz vissza, ahonnan jöttél.

2024. júl. 12. 23:38
 5/7 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
81%

Teljesen megértem, hogy jólesne ha köszönnének .

Ez nekem is fáj, mert amikor én gyerek voltam sokkal gyakoribb volt ez a viselkedés.

Szerintem sokat romlott az emberek állapota és már nem is akarnak kommunikálni a többi emberrel.

Szerintem sokan már nem is tudják, hogy mire való a köszönés.

Ez annyit jelent, hogy látjuk,észrevettük a másik embert.

Jelezzük, hogy most már figyelembe vesszük a jelenlétét.

Ezért alakult ki az a szokás, hogy az köszön, aki érkezik.

És az aki távozik.

2024. júl. 13. 07:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#4 Tartok tőle,hogy nem értetted meg maradéktalanul a kérdést. Azt föl se tételezem, hogy szándékosan.

Természetesen nem mutatkozom be a hipermarket összes vevőjének és a busz összes utasának. De az üzletben, moziban, színházban köszönök a pénztárosnak, és az utóbbi kettőben a ruhatárosnak és jegyszedőnek is. Elsőajtós buszokon köszönök a sofőrnek.

Elsősorban magam miatt.

Ha hivatalos ügyet intézek, bemutatkozom. Elegánsabb, mintha az ügyintéző kérdezné meg a nevem.

2024. júl. 13. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát, ha konkrétan érdekel, kérdező... manapság a döntéshozók akarata szerint önzőnek és nemtörődömnek nevelik az embereket. Ezért nem köszönnek.
2024. júl. 14. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!