Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik az illem szabályok a...

Mik az illem szabályok a köszönés, bemutatás és a bemutatkozással kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
Házi feladat szóval részletesen ha lehet. Az alapokat természetesen én is tudom azokat nem kell leírni. (nekem az alap: Kortól, napszaktól függ, h h köszönünk...) Köszönöm előre a válaszokat!

2012. okt. 8. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Köszönés:

-mindig először férfi a nőnek

-fiatalabb az idősebbnek

-belépő személy a bent lévőnek

-beosztott a főnökének.

Aztán ha kezet fogunk:

-mindig a nő nyújt először kezet férfinak

-idősebb a fiatalabbnak

-főnök a beosztottnak.

Kézfogásnál másik szemébe kell nézni, és az anyakönyvezett nevedet tisztán, érthetően elmondod. Ha nem érted meg az övét, megkérheted, hogy ismételje meg. Kezet határozottan kell megszorítani, de nem túl erősen. Ne rázd meg a kezet! Ne viselj napszemüveget, kalapot, kesztyűt.

Bemutatkozás legyen rövid, tömör, célszerű, és ha szükséges, kísérje névjegykártya csere.

Bemutatás: kétoldalú tárgyalásokon a delegáció-vezető feladata, több oldalú esetén nem szokás. A társaságban ezt a feladatot a házigazda látja el. Először mindig annak a nevét mondjuk, AKINEK bemutatunk valakit. Ha nem emlékszünk a nevekre, akkor ilyenekkel lehet menteni a helyzetet: "Hadd ismertessem össze Önöket".

2012. okt. 8. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Általánosságban a nőnek kedveznek az illemszabályok. Kivétel: lépcsőn a férfi megy elől, és köszönésnél a nő nyújt kezet a férfinak.
2012. okt. 8. 15:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat hasznomra vannak! :)
2012. okt. 8. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!