Nem érzitek sokszor úgy, hogy régen minden jobb volt?
Bennem állandóan ez az érzés van, és minél távolabbi esemény annal inkább nosztalgiázva gondolok rá, még a rosszabb periódusokra is. Leginkább a gimis korszak hiányzik, pedig akkor nem éreztem úgy, hogy hűű de jó lenne az életem( mert akkor az általános sulira gondoltam, hogy milyen jó volt), most mégis úgy gondolok vissza. Még az a periódus is hiányzik, mikor egy időben rengeteget szenvedtem egy hülye pasi miatt, aki nagyon átvert. Valahogy megszépültek az emlékek. Aztán ugyanígy az egyetemi évekkel, de még a tavalyi évet is hiányolom, mikor egy elég szar helyen dolgoztam, amit akkor nem igazán szerettem, most mégis hiányzik.
Sosem tudok igazán örülni a mának, mindig a régi hiányzik, olyan jó érzéseket kelt bennem midnen ami régen volt és csak azt látom, hogy egyre rosszabb.
Miért van ez? Ti is így vagytok?
Majdnem mindenki így van vele,kivéve azokat akiknek régen rossz volt,és most jó.A te életedben nincs ilyen fokú változás.Amiről te írsz,az egyrészt illúzió,másrészről viszont nem.
Illúzió: Az emlékek megszépülnek,de az akkori történések nem.Az emlékek kikopnak egy adott eseménnyel kapcsolatban,nem emlékszel minden részletre,legfőképp arra nem milyen érzelmek kísértek akkoriban minden pillanatban,márpedig az érzelmek tesznek egy élményt pozitívvá,vagy negatívvá.Csak a történetre emlékszel,emlékképek formájában,de az akkori érzelmek már nem aktuálisak.Ezért nem érzed a súlyt ami akkoriban rád nehezedett, egyszerűbben szólva nem vagy az élmény részese,már túl vagy rajta,kívülről és távolról látod hiányos emlékekkel.
Valóság: Minél fiatalabb vagy,annál gondtalanabb.A gyerekeknek semmire sincs gondjuk.A fiatalság erő,optimizmus,páncél,kitartás,gyors regenerálódás fizikai és lelki értelemben.
Az ifjúi vért érzed a múltban,ami lassan elveszik az idő múlásával.Minden évben öregebben,és egyre több energiát és odafigyelést igényel az élet,és az egyre inkább kinyíló öntudattal egyre érzékenyebb a lelki bajokra.A tested is veszít funkcióiból,már nem vagy annyira erős,hajlékony,rugalmas,kevesebbet bírsz,gyorsabban elfáradsz,és már nem visz előre feltartóztathatatlanul a láz,és a hév.Fiatal önmagad látod a múltban.
Még fiatal vagy,sőt domináns korszakod még előtted van,ez 27-28-adik éveidre tehető.Ekkor leszel egyedfejlődésed csúcsán.Még 3-4 év a csúcsig,és utána a lejtőre állsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!