Hogyan közeledjek egy fizikai fogyatékos (mozgássérült) fiúhoz úgy, hogy ne érezze úgy hogy sajnálatból teszem?
Figyelt kérdés
Én lány vagyok, egyetemen szaktársak vagyunk.2010. okt. 28. 19:19
11/13 anonim válasza:
A betegségét már csak akkor hozd fel ha már vagytok olyan viszonyban.
Kedves látássérült! Nekem az egyik barátom szintén látássérült, születése óta. Csak a fényt érzékeli, azt is minimálisan. Úgy viselkedek vele, mintha nem lenne semmi baja sem, simán megkérdezem tőle, hogy láttad a tegnap esti filmet?
Ez nem tartozik ide de azért leírtam, mert jólesett.
12/13 anonim válasza:
Szerintem sehogy, ha nem tudod túltenni magad azon, hogy mozgássérült.Amúgy nyugodtan beszélgess vele, tudd meg a hobbijait, érdeklődési köreit, ugyanúgy ahogy bárki mással tennéd.
13/13 anonim válasza:
19:44-nek: Nagyon jól csinálod, hogy úgy viselkedsz Vele, mint bárki mással! Én utálom, mikor megkülönböztetnek, kivételt teszenk velem, csupán csak azért, mert fogyatékkal élek... Nekem ha valamit mutatnak, egyenesen zavar, ha azt mondják: "Tapogasd meg." Olyankor kijavítom: "Inkább tessék úgy mondani, hogy "nézd" meg!" Ha filmet nézek, én is azt mondom, hogy "láttam". Tőlem is úgy kérdezik, hogy "láttad?" Én már a fényt sem érzékelem egyébként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!