Hogyan közeledjek egy fizikai fogyatékos (mozgássérült) fiúhoz úgy, hogy ne érezze úgy hogy sajnálatból teszem?
Nem tudom h vagytok vele. De ez még 1 jó ideig tabu téma lesz h-h lépjünk 1 mozgássérült fel.
Ugyanis nem lehettek teljes értékű barátok. sokan félnek tőle h magára erőszakolná az adott embert..
Ezért nem válaszolnak mert nem kell senkinek se ien barát. ez van.
A kérdésed roppant 1xrű mivel egyetemisták vagytok biztos értelmes. így letudja szűrni h mi célból foglalkozol vele.
És sztem nem fogja tolakodásnak v sajnálatnak érezni. Inkább örül majd mint majom a farkának. :D
18/F
Nekem volt mozgássérült barátom, és nem volt semmi gond. Találkoztunk néhány közösségi eseményen (mikor a közös társaság valamilyen okból összejött), beszélgettünk, minden ugyanúgy ment, mint egyébként. Ha egy kicsit érzékenyebb az átlagnál, az normális, de az nem is okozhat gondot, viszont ha az a fixa ideája, hogy hozzá csak sajnálatból közeledhetnek, akkor benne van a hiba, ülj le vele beszélgetni, és egyértelműen mondd meg neki, hogy egy frászt. :)
A legbiztosabb, ha úgy viselkedsz vele, mint bárki mással.
Igaz én középiskolás vagyok, de nekem 2 mozgássérült barátom van.
Én ugyan úgy viszonyultam hozzá mint egy normál emberhez.Szerintem semmiben nem más az állapotuk...
"Ne is törődj azzal hogy ő más" ezt úgy értem..hogy ne úgy viszonyulj hozzá mint egy mozgássérülthöz hanem mint egy emberhez.:)
18/L
Teljesen természetesen kell vele viselkedned. Viszont nem szabad úgy tenni, mintha nem venéd észre a betegségét. Beszélgethettek is róla, hogy hogyan lett beteg, így született, vagy szerzett fogyatékossága van.
Ugyanúgy közeledj hozzá, mint bárki máshoz. És attól, hogy ő beteg, még nem kell sajnálni. Ilyen alapon minden második embert sajnálni lehetne, mert mindenkinek van valami baja, csak lehet, hogy nem olyan szembetűnő, mint a mozgáskorlátozottaknál. Valakinek szervi baja van, valakinek lelki, neki ez van...
Csak egy valamire figyelj, mivel te lány vagy és ő fiú, hogy nehogy félreértse a közeledést. Tedd egyértelművé, hogy csak a barátja akarsz lenni és nem a barátnője.
Nem értek egyet az utolsóval..
Nekem a tolószékes barátom azt mondta mikor megismerkedtünk hogy utálja ha arról kérdezik...ő sem kérdezi meg a másiktól idézem: "Mért görbe az ujjad? vagy Mért pici a melled?...ez az állapot nem olyan hogy elesik és sántikál kicsit hogy érdeklődjünk..."
De lehet ő más és szivesen beszél róla persze.
18/L
volt egy riport minap a tvben és egy mozgássérült srác nyilatkozott h az emberek nem nagyon mernek közeledni felé..de akik már beszélgettek vele rájöttek h ugyanolyan mint ők maguk. szerintem ülj mellé egy órán kérdezz tőle h sikerült az utolsó zh-ja v tudja e h mikor lesz a legközelebb.. ha szívesen fogadja a közeledésedet akkor ugyis lesz témátok, de ha látod rajta h nem szívesen beszélget veled (bár kétlem de nekem volt ilyan egy szaktársammal h probáltam vele beszélgetni de láttam rajta h inkább zavarom-nah az ő társaságát többet nem is keresem)..
nah szóval bátran közeledj felé:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!